Joanna i Piotr 09.02.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Jeszcze jedno pytanie...pamiętacie ile Wam poszło betonu na kolumny przednie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrzej_der 09.02.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ja zamówiłem cementową z Brasa (jeszcze nie położyłem ) Ale podobno w Niemczech ma dłuższą gwarancję niż ceramiczna. Może nie będę żałował decyzji, a poza tym faktycznie o wiele taniej. A tak przy okazji mam pytanie do tych , którzy już może mieszkają. Jak z doświetleniem górnych pokoi i sypialni? Warto dokładać po oknie dachowym? Czy zbędny wydatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 19.02.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 A macie jakieś zdanie na temat ceramiki Nelskampa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.02.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Jeszcze jedno pytanie...pamiętacie ile Wam poszło betonu na kolumny przednie?? Około 1 metra3 na każdy słup, zalewałem B20 razem ze stropem. Co do dachówki cementowej - jest lżejsza od ceramicznej i tańsza, więcej zalet nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 19.02.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Joanna i Piotr my mamy dachówkę cementową. Wad nie zauwazyłam, tzn jest na dachu, dobrze wygląda, nic nie przecieka.A cena faktycznie jest tu elementem dośc istotnym. Znam takich co dopłacali do ceramicznej, a potem zdziwieni ze mniejszy dom kosztował więcej niż Południowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wenge72 20.02.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mam pytania do tych co już mieszkają Czy macie południe dokładnie prostopadle do przedniej ściany budynkui jak oceniacie takie usytuowanie części wypoczynkowej: tj siedzicie sobie na kanapach a słońce świeci wam w głowy w południe. Czy nie lepszym rozwiązaniem było by przeniesienie jadalni do części nasłonecznionej? Jak z oglądaniem telewizora - nie jest za jasno? I czy oceniacie jako dostateczne nasłonecznienie salonu światłem od zachodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 23.02.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Mam pytania do tych co już mieszkają Czy macie południe dokładnie prostopadle do przedniej ściany budynku i jak oceniacie takie usytuowanie części wypoczynkowej: tj siedzicie sobie na kanapach a słońce świeci wam w głowy w południe. Czy nie lepszym rozwiązaniem było by przeniesienie jadalni do części nasłonecznionej? Jak z oglądaniem telewizora - nie jest za jasno? I czy oceniacie jako dostateczne nasłonecznienie salonu światłem od zachodu? Może nie powinnam się wypowiadać, bo dopiero buduję a jeszcze nie mieszkam, ale uważam ,że przeniesienie jadalni nie jest dobrym pomysłem bo potem trzeba będzie z kuchni przez salon latać z jedzeniem...mało praktyczne, a z nadmiarem słońca zawsze sobie można poradzić są przecież rolety, zasłony itp. co kto lubi U nas południe dokładnie wypada na rogu domu tzn ściana frontowa i zachodnia będą najlepiej nasłonecznione...zobaczymy w praktyce jak to się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 25.02.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jesteśmy na etapie przygotowań do szalowania schodów i powrócił temat tego,że są za wąskie... Czy udało wam się jakoś poszerzyć schody i uzyskać szerokość większą od 90 cm?? Może ktoś zrobił spocznik jeden lub dwa...jak myślicie jest szansa?? nasz wykonawca straszy nas , że będą niewygodne. Będę wdzięczna za sugestie w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.02.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jesteśmy na etapie przygotowań do szalowania schodów i powrócił temat tego,że są za wąskie... Czy udało wam się jakoś poszerzyć schody i uzyskać szerokość większą od 90 cm?? Może ktoś zrobił spocznik jeden lub dwa...jak myślicie jest szansa?? nasz wykonawca straszy nas , że będą niewygodne. Będę wdzięczna za sugestie w tym temacie Mam 90cm i parę schodów prostych. Nie mam lepszego zdjęcia, ale trochę widać. http://img156.imageshack.us/img156/7831/m108ix2.jpg Nachodziłem się już trochę po nich i są ok. Płyty regipsowe wnosiłem, dechy po 4mb także.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 10.03.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Mam pytanie czy ścianka kolankowa z projektu jest ok?? czy lepiej podnieść?? ile wychodzi ścianka kolankowa po zabudowaniu już na gotowo?? proszę o pilną odpowiedź w tym temacie bo muszę murarzom powiedzieć czy mają podnosić czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon toyotka 10.03.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Moim zdaniem jest jak najbardziej OK. Nie ma potrzeby jej podnosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.03.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Mam pytanie czy ścianka kolankowa z projektu jest ok?? czy lepiej podnieść?? ile wychodzi ścianka kolankowa po zabudowaniu już na gotowo?? proszę o pilną odpowiedź w tym temacie bo muszę murarzom powiedzieć czy mają podnosić czy nie?? Zajrzyj do przedostatniego wpisu w moim dzienniku, tak podmurowana ścianka ma dokładnie 110cm ***************** http://img10.imageshack.us/img10/1382/m138.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 23.03.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Mam pytanie do TMK i innych użytkowników otynkowanych kominów, czy nie żałujecie tej oszczędności?? My teraz też stanęliśmy przed decyzją czym wykończyć komin i mimo przekonania, że klinkier byłby najlepszy to postanowiliśmy właśnie otynkować...oczywiście ze względu na cenę...boję się tylko,że wkrótce będziemy tego żałować...co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.03.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Mam pytanie do TMK i innych użytkowników otynkowanych kominów, czy nie żałujecie tej oszczędności?? My teraz też stanęliśmy przed decyzją czym wykończyć komin i mimo przekonania, że klinkier byłby najlepszy to postanowiliśmy właśnie otynkować...oczywiście ze względu na cenę...boję się tylko,że wkrótce będziemy tego żałować...co o tym sądzicie?? Ja nie tynkowałem z oszczędności Kupiłem oryginalny komin systemowy schiedela i nie miałem zamiaru dociążać go klinkierem. Rozmawiałem wtedy z kilkoma osobami nt ewentualnych okładzin a także ze znajomym, który jest kominiarzem - wszelkie płytki wcześniej czy później odpadają. Dlatego komin został docieplony styropianem i otynkowany na kolor jaki nam pasował, czyli ciemny brąz pod rynny etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 09.04.2009 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Jakie schody wewnatrz domu zastosowaliscie betonowe czy drewniane.Ktore taniej wychodzą?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 09.04.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Joanna i Piotr wrzućcie jakieś zdjęcia:) I podpowiedzcie ile zaplaciliscie za strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 11.04.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 __§§____________§§____s§$$§__________§$$§___§§$$$$§_________§$$$§__§$$$_$$$§_______§$$$$§_§$$$$_$$$$§_____§$$$$§_§$$$§_§$$$$§___§$$$$§__§§§___§$$$§§_§§$$$§___$$____§$$$$_$$$$§___§§_§§________§$_________$s_§§§♥§§§_______§____@___@___§_§d§§§_______§______()______§__$§§_______§____\\\__///___§___§________§____§§§____§____§_______§§§§§_____§§§§§_§_§§§__§_____§§§§§_____§__§§§§$§$§_____§_______§__§__§$§$§§$$$$§_____§_____§__§__§$$$$§_§$$$$§____§_____§_§__§$$$$§__§$$$$§§_§_______§§_§$$$$§___§$$$$§___________§$$$$§____§$$$$§_§§$$$§§_§$$$$§______s§§§$$§§§§§$$$§§§s♥¸.•*´*•.¸♥•.¸♥¸.•*´*.¸♥♥ Niech czas wielkanocnyutrzyma nasze marzenia w mocya wszystkie nasze życzeniaaby okazały się do spełnienia ...aby nie zabrakło namwzajemnej życzliwości ...abyśmy przez życie kroczyliw ludzkiej godnościa niech symbol Boskiego Odrodzenia bedzie dla nas - celem do spełnienia. WESOLYCH SWIAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 18.04.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Dziekuję za odpowiedzi na skrzynkę. Interesuje mnie jeszcze czy robiliscie schowek pod schodami, czy faktycznie zmiesci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 20.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 my planujemy zrobić...mam nadzieję,że się zmieści ... narazie mam zaszalowane schody i są tam stemple więc schowek jeszcze czeka na swoją realizację, ściankę od schowka planujemy maksymalnie odsunąć od schodów aby przestrzeń klatki schodowej nie była ograniczona ścianą zaraz przy końcu stopnia...trzeba będzie zainwestować w balustradę ale mam nadzieję,że będzie wygodniej i klatka nie będzie za ciasna....może jeszcze wypowie się ktoś kto już ma schowek...może jakieś zdjęcia w ujęciu ze schodami jak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.04.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dziekuję za odpowiedzi na skrzynkę. Interesuje mnie jeszcze czy robiliscie schowek pod schodami, czy faktycznie zmiesci się? Schowek jest przyzwoitej wielkości. Zaraz po lewej we wnęce można zrobić półeczki do samej góry, za ścianką również. Oprócz tego spokojnie można powstawiać półki/kuwetki na gary czy przetwory i/lub miotły, odkurzacz etc. W południowej nie ma takich pomieszczeń na drobiazgi i rezygnacja, przynajmniej dla nas, byłaby niedopuszczalna Za trochę wkleję fotkę ze schowka, zabrałem pstrykadło ps. i fotka http://img151.imageshack.us/img151/1894/m160.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts