ewkast 21.05.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 oki sprecyzuję Jak dlugo stał przed budową szczytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.05.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 oki sprecyzuję Jak dlugo stał przed budową szczytu? Tydzień - spieszyli się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 21.05.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 ale to juz tak na powaznie ta odpowiedz czy kontynuujemy dobry humor? Bo tydzien wydaje mi sie malo a u znajomego czekaja miesiac i wydaje mi sie za dlugo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.05.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 ale to juz tak na powaznie ta odpowiedz czy kontynuujemy dobry humor? Bo tydzien wydaje mi sie malo a u znajomego czekaja miesiac i wydaje mi sie za dlugo:) Tydzień - później zaczęli murować ścianki szczytowe, które przecież opierają się na ścianach nośnych. Do chodzenie tydzień jest aż nadto wystarczający. Tylka ja budowałem latem przy znacznie wyższych temperaturach - szybciej schło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 21.05.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Dzięki za ekspresową odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gulineczka 01.06.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam, przymierzamy się z mężem do zakupu projekty Południowa... Trochę mamy ograniczony budżet - czy 300tys. wystarczy na wybudowanie domu i jego urządzenie do stanu zamieszkania? I jeszcze jedno pytanko - czy ktoś powiększał kuchnię ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 01.06.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 wszystko zależy Gulineczko jak zamierzasz wykończyć, urządzić itp...w jakim rejonie kraju się będziesz budowac ile jesteś w stanie sama wykonać a ile będziesz zatrudniać fachowców itp...... Z mojego obecnego punktu widzenia powiem,że spokojnie 300 tys starczy, ale wszystko zależy czego kto oczekuje po standardzie wykończenia...napewno nie będą to złote klamki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 01.06.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 wszystko zależy Gulineczko jak zamierzasz wykończyć, urządzić itp...w jakim rejonie kraju się będziesz budowac ile jesteś w stanie sama wykonać a ile będziesz zatrudniać fachowców itp...... Z mojego obecnego punktu widzenia powiem,że spokojnie 300 tys starczy, ale wszystko zależy czego kto oczekuje po standardzie wykończenia...napewno nie będą to złote klamki itp. Na Dolnym śląsku 300tys wystarczy na minimum lub nie wystarczy... Minimum czyli niedrogie ekipy, prawie najtańsze materiały i pilnowanie cen od samego początku. Kwotę liczę za wszystko poza działką czyli wszelkie papiery, pozwolenia, materiały, robocizna, odbiory, ogrodzenie itd. Stara prawda, to co wyliczysz przemnóż przez 1,2 lub 1,3 i będzie dobrze ps. i jak podpowiada moja żonka, trzeba pamiętać że południowa ma ok 180m2 po podłogach i tyle trzeba zbudować i wykończyć. Plus "parę" z za tarasy ze słupami etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gulineczka 02.06.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Dziękuję serdecznie za odpowiedzi! No wiem że wszystko zależy od ekip miejsca itd. (wielkopolska) Jak się dowiadywałam o ekipę budującą (domek ma powstać na wsi) to ok. 40 tys., instalację elektryczną prawdopodobnie mój mąż położy... no a na pewno satelitę Myślę że wykończeniówka malowanie, kontakty itd też zrobimy sami ale z płytkami to może być problem - no ale kiedyś trzeba się nauczyć kłaść płytki. Ekipy właściwie sprawdzone (brat niedawno budował dom) cieśla też. Marzy nam się ten dom bo spełnia nasze wymogi - kotłownia za garażem, 3 sypialnie no i spory salon. A jak się mamy już budować to chyba lepiej mieć większy domek i pomieścić wszytko niż mały i czuć się tak jak w mieszkaniu... Zobaczymy... jestem dobrej myśli. Wjazd mamy od południa a projekty które się nam podobają to Południowa, Iskierka i Oliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ66 03.06.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Kuchnię da się poszerzyć, ja powiększyłem ją kosztem dolnej łazienki - ściankę działową przesunąłem o 60 cm. Korzyść jest taka, że szafki kuchenne są schowane za ścianą i od strony jadalni nie "straszą" dziury za tyłami szafek stojących. Dolna łazienka stała się ubikacją (sedes + umywalka).Zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa_bercik 10.06.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witajcie POŁUDNIOWCY! My jesteśmy tu nowi, bo dopiero zakupiliśmy projekt, a przed nami długa droga "papierkowa" Ale będziemy zaglądać tu często i korzystać z rad doświadczonych kolegów.... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 11.06.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witamy w naszej ekipie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 21.06.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Mam problem, proszę o podpowiedź. W garażu lewa ściana gdy pada deszcz jest częściowo mokra. Czy murarze powinni coś poprawić, bo jest źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 21.06.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 aha jestem na etapie działówek na górze, niedługo daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 24.06.2009 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witaj ewkast,jak będzie daszek to musi byc sucho!pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 20.07.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Hejka Mam pytanko jaki wymiar okien dachowych zamontowaliscie? Wg projektu czy zmieniliscie? Gdzie najlepiej wmontować wyłaz dachowy? Montowaliście stopnie kominiarskie- jak tak to ile? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.07.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Hejka Mam pytanko jaki wymiar okien dachowych zamontowaliscie? Wg projektu czy zmieniliscie? Gdzie najlepiej wmontować wyłaz dachowy? Montowaliście stopnie kominiarskie- jak tak to ile? Pozdrawiam okna 74x140cm korytarz i 74x118cm łazienka wyłaz jak widać i zero stopni http://img404.imageshack.us/img404/9456/m79.jpg ps. fotkę wcięło, przelinkowałem od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 20.07.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 No wlasnie o tym samym pomyslelismy. TMK wielkie dzieki za ekspresową odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 To najtańsze rozwiązanie jeśli stryszek jest użytkowy i zarazem najwygodniejsze. Kominiarz "ze stołka" wejdzie do wyłazu - chociaż nasz ze swoimi gabarytami... Zresztą niech schudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa_bercik 09.08.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 O! Jak tu cicho na tym forum! Albo wszyscy wyjechali na wakacje albo są zajęci budową U nas to co innego, my po wakacjach, a o budowie jak się okazuje możemy narazie tylko poczytać Projekt zakupiony i też chyba ma wakacje, bo jakos nie możemy się doczekać odpisania działki... Ale jeszcze chętnie sobie przez ten czas pooglądamy wasze domeczki. Są takie fajne i takie wasze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts