Miszaki 05.06.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Hej, Schody są szerokości 95 cm, klatka schodowa ma szerokość 186. Wymiary spocznika 186 x 75 cm. Ostatecznie klatki nie poszerzaliśmy aż tak bardzo, postanowiliśmy poszerzyć trochę hall, bo prawdę mówiąc ten w projekcie jest malutki. Jak przychodzą goście to przy dwóch osobach byłoby tłoczno. Dzięki poszerzeniu będzie przestronniej. Nie podam Ci teraz dokładnych wymiarów, choć gdzieś je tam mam, właśnie wróciliśmy z działki. Padamy, ale zrobiliśmy drogę. W poniedziałek będą mogły przyjechać te ....... bloczki. Zrobiliśmy też pseudofundament pod schody, ale o tym w poście na blogu, może jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 11.06.2010 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Dzięki wielkie za odpowiedź. Będę musiał się kiedyś do was wybrać i zobaczyć jak te schody wyszły - oczywiście jeżeli nie będzie to dla was problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 12.06.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Mam problem z wilgocią w pomieszczeniu pod schodami, w garażu i w wiatrołapie. Wilgoć na ścianę od dołu wchodzi gdy bardzo mocno pada deszcz i gdy jest bardzo gorąco? Jak myślicie od czego ta wilgoć w tych dwóch pomieszczeniach moze byc? Dom jest w srodku wytynkowany od 3 miesiecy. Pomieszczenie pod schodami dodatkowo oprocz tynku cemetowo-wapiennego ma juz gipsowkę. Reszta bedzie pozniej. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 12.06.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Ewkast,A jak wygląda u Ciebie izolacja fundamentowa? Dom był sezonowany przez zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 13.06.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Tak był sezonowany. Izolacja jest taka: sciana fund. pomalowana dysperbitem, potem przyklejony styropian i na to klej i siatka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.06.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Podciąganie wilgoci jest raczej od źle zrobionej (bądź braku) izolacji poziomej. Masz zdjęcia z tego etapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 13.06.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 (edytowane) wydaje mi się ze izolacja jest dobrze zrobiona. pod bloczkami fundamentowymi i nad jest papa. Widać to na poniższym zdjęciu. Dziwne jest to, że dzieje się tak tylko w schowku pod schodami, w wiatrołapie i w garażu. Reszta jest suchutka. Co by tu zrobić, żeby pozbyć się tej wilgoci? Czy przed wylaniem posadzek w tym przypadku lepiej polozyc jest folię czy jednak papę pod styropian? Edytowane 13 Czerwca 2010 przez ewkast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.06.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Co by tu zrobić, żeby pozbyć się tej wilgoci? Ewkast - wietrzyć trzeba W wiartołapie nie ma w projekcie kratki, a pod schodami masz? Przy zalożonych drzwiach można dowiercić na dole skrzydła 4-5 otworów i zamontować tuleje jak w łazienkowych. Największe wątpliwości mam co do garażu. Może jeszcze ściany i posadzka trzyma wilgoć? Jak będzie sucho zagruntuj porządnie całość (jeśli jeszcze nie było smarowane). Przy deszczach nie zacina woda pod drzwi garażowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 14.06.2010 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Ano wietrze i wietrze. Dopływ powietrza jest dobry, bo pomieszczenia nie mają zadnych drzwi. Moze faktycznie jeszcze wszystko nie wyschło. Kratek nie mam. Patrzyłam w Twoim dzienniku i nie mogłam znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 20.06.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Mam pytanie , jakie przepusty w fundamencie trzeba zrobić, nie wiem czy lepiej pod ławą czy w ściankach fundamentowych. Napewno wiem że musze zrobić na wodę, energię,kanalizację, może jakiś videodomofon. Napiszcie jakie wy robiliście. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 29.06.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Miszaki nie potrafię wejść na waszego bloga, adres jest jeszcze aktualny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 24.07.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Cześć, Bloga zlikwidowaliśmy, ale poniżej dwa zdjęcia nowości. Częściowo odeskowany dach i kominy na ukończeniu. http://picasaweb.google.com/lh/photo/0tsKZCDLBb_ZfiXdDaaS7g?feat=directlink http://picasaweb.google.com/lh/photo/5ynEPymt-eLaI-CZ6bw8KA?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaiMirek 16.08.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam ponownie forumowiczow. Widze ze ostatnio na forum spokojnie. Dalej nikt nie buduje w wielkopolsce???My wlasnie dostalismy pozwolenie na budowe, teraz tylko czekac na uprawomocnienie i do dziela. Prawdopodobnie ruszamy na poczatku wrzesnia. W tym roku planujemy tylko fundamenty postawic, w wiosna ciag dalszy. Poniewaz nie mamy mozliwosci zajac sie tym sami, przynajmniej narazie budowac nam bedzie firma. Postaram sie zalozyc dziennik budowy to powklejam zdjecia i opisze co i jak i za ile. Oczywiscie bez problemow sie nie obylo:) Miszaki szkoda ze zlikwidowaliscie waszego bloga lubilam tam zagladac i wyobrazac sobie ze moze ja tez tak kiedys bede miala:) Pozdrawiam cieplutko... Ps. jak mam dodac link dziennika budowy zeby sie wyswietlal pod moim wpisem?? Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez AniaiMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decu 20.08.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witaj Już wcześniej poszukiwałem budowniczych Południowej w Wielkopolsce.... Fajnie, że się "odnaleźliśmy" Ja również dostałem pozwolenie na budowę. Będziemy się stawiać w Mrowinie k/Rokietnicy/Poznania. Chwilowo papiery wyprzedziły nas przed finansami (miłe zaskoczenie). Proponuję stały kontakt, bo wspólnie można więcej i lepiej Nasza Południowa powiększyła się o 1,5 metra od strony gospodarczej. Reszta zmian to drobna kosmetyka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decu 20.08.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Poza tym, widzieliśmy na żywo Iskierkę, która jest bardzo podobna do Południowej - przynajmniej w kwestii parteru... Jeśli dobrze pamiętam, niedawno odpowiadałem komuś budującemu się pod Wolsztynem. Pewnie się odezwie. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 06.09.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Na forum cicho, a my powoli przygotowujemy się do zakończenia budowy na ten rok. Jeszcze tylko okna, ocieplenie dachu i będziemy zamykać kolejny etap. Napiszcie jak Wam idzie. Pozdrowienia w ten chłodny wieczór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.09.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Cicho i mokro U nas przestój, w weekend zaczynam malować elewację jak już przestanie podlewać. W tę sobotę zagruntowałem całość i miałem dosyć. Z 230m2, drabina 6m, wałek z przedłużką 6m - zabawa była przednia, na 10 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaiMirek 07.09.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Na forum cicho, a my powoli przygotowujemy się do zakończenia budowy na ten rok. Jeszcze tylko okna, ocieplenie dachu i będziemy zamykać kolejny etap. Napiszcie jak Wam idzie. Pozdrowienia w ten chłodny wieczór! Miszaki dlaczego nie macie dziennika chetnie bym poczytala jak wam idzie pokolei. Zdjecia super!!! Taka czysciutka ta wasza budowa. Sliczny dach. Jesli moge zapytac - ile tak mniej wiecej wyniosl was ten stan na zdjeciu??? Pozdrowionka i czekam na dalsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 08.09.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Miszaaki my właśnie jesteśmy naa takim samym etapie co wy tylko okien dachowych mi nie dowiezli na czas i fachowiec sobie pojechał dziś do domu - obiecał że jak bedą okienka to przyjedzie. chciałem wkleić zdjęcia ale nie wiem jak może zna ktoś jakiś adres gdzie mogę poczytać jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.09.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 chciałem wkleić zdjęcia ale nie wiem jak może zna ktoś jakiś adres gdzie mogę poczytać jak to zrobić. ? 8 ikona na pasku jak piszesz odpowiedź. albo np. http://imageshack.us/ Kiedyś opisałem metodę wklejania, teraz łatwiej - serwis jest już w polskiej wersji http://forum.muratordom.pl/showthread.php?112424-Fotodziennik-Po%C5%82udniowej-komentarze&p=3322664&viewfull=1#post3322664 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts