agaw79 28.03.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam po dłuższej przerwie! Apel Mariusza mnie zmobilizował do odezwania się Mamy Silkę, mamy dachówkę, daliśmy projekt fachowcowi od co i wod-kan aby zrobił wycenę. Na koniec kwietnia lub początek maja wchodzi murarz. A przedtem oczywiście humus i geodeta. Z ciekawości zapytam tych z Was którzy już kupowali stal. Czy faktycznie potrzeba aż tonę prętu gładkiego o średnicy 6 mm (bo tak jest podane w kosztorysie)? I jeszcze zapytam czy wylewacie od razu chudy beton na fundamenty przez postawieniem ścian czy dopiero później, bo nam wykonawca wod.kan powiedział że lepiej później bo jemu łatwiej będzie rury pionu poprowadzić. A jak Wy robicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.03.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 nic sie nie dzieje prad mamna wode czekamzadnych ruchow koparkom jeszcze nie stwierdzonow tym tygodniu ma stanac buda budowlanaa w przyszlym utwardzenie podjazdu coby sie auta w mojej glinie nie potopily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 28.03.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 mamy wstepną decyzję kredytową. Teraz zbieramy jeszcze ostatnie papierki i mam nadzieję że w końcu napisze dramatyczny post: Gdzie tu kupic pustaki : ) Żartuję sobie bo cóż innego można zrobic.Jednocześnie z poczatkiem kwietnia mają nam zatwierdzic projekt przyłacza wodnego. Swoją droga ciekawe że za kilka linijek można skasowac ok 1000 złInna rzecz ze dzwoniłam pluszku do twojego fachowcai on stwierdził że zrobić moze (kwota taka sama) ale to tylko jesli nam na czasie nie zalezy, gdyz Zawiercie lubi się doczepić potem do pojedyńczych śrubek itd.. a tak z innej beczki to macie jakies fajne niedrogie pomysły na ogrodzenie?chetnie posłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.03.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 zaraz, zarazja za projekt placilem 500 zl - ale chodzilo o sama wode bez kanalizacji co do ogrodzenia to ja mam 24 m szeroka dzialke i wykonwaca od domu zaoferowal sie ze on takze zrobi ogrodzenie od razu docelowe z siatki na betonowych slupkach - cos ala system Geberit za 64 zl za mbi poniewaz takze on bedzie dom stawial to zobowial sie nie zniszczyc ogrodzenia podczas budowy - za ogrodzenie mam mu zaplacic dopiero po wybudowaniu domuwiec tymczasowe ogrodzenia placu budowy mi odpadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 28.03.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 pluszku wiem że ty 500 bo dlatego chciałam namiar. Nam powiedział 1000 + ewentualne problemy z zatwierdzeniem projektu. dlatego zdecydowałam sie na kogos z Zawiercia. Dodam ze u nas tez bez kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.03.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 No teraz to przyjemnie poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.03.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 W Zgorzelcu za projekty wody, kanalizy i burzówki prajektant wziął 450zl trzebabyło samemu zatwierdzić odbyło się bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.03.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Siemka U mnie cisza bo jakos mało czasu na wszystko, zalatwialem znowu kolejne umowy musze jeszcze ugadac sie z wykonawcą wod-kan CO (chcialem to sam zrobić ale z uwagi na bardzo szybko zblizajacy sie termin opuszczenia mieszkania nie moge sobie pozwolic na powolna zabawę, hehh szkoda, ale dam mu moj projekt wg ktorego wykona) No widze mariusz ze zaczynasz to gitnie, ja teraz odpompowuje wodę, ktora zostala po deszczach i sniegach ziemia osuszy sie no jazda. Zanim zaczniesz kopać sprawdz sobie pogode czy nie kroi sie jakis deszcz. jesli tak to warto zaczekac pare dni, znam to z autopsji...[/img] Tomek na te swięta nie dasz radę, ale chyba masz zamiar na następne się wprowadzić!? no to słonko będziemy mieli i wieczorkiem na tarasie dawaj jakieś fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.03.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 nie wiem czy towar jest dostepnyMax z Kozlowic 4,33 bruttow listopadzie byl po 3,66 wiec podwyzka 15 % nie jest tragiczna http://www.kozlowice.pl/modul-220-mm------.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.03.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 nic sie nie dzieje prad mam na wode czekam zadnych ruchow koparkom jeszcze nie stwierdzono w tym tygodniu ma stanac buda budowlana a w przyszlym utwardzenie podjazdu coby sie auta w mojej glinie nie potopily na kiedy planujesz koparkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.03.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 mamy wstepną decyzję kredytową. Teraz zbieramy jeszcze ostatnie papierki i mam nadzieję że w końcu napisze dramatyczny post: Gdzie tu kupic pustaki : ) Żartuję sobie bo cóż innego można zrobic. Jednocześnie z poczatkiem kwietnia mają nam zatwierdzic projekt przyłacza wodnego. Swoją droga ciekawe że za kilka linijek można skasowac ok 1000 zł Inna rzecz ze dzwoniłam pluszku do twojego fachowcai on stwierdził że zrobić moze (kwota taka sama) ale to tylko jesli nam na czasie nie zalezy, gdyz Zawiercie lubi się doczepić potem do pojedyńczych śrubek itd.. a tak z innej beczki to macie jakies fajne niedrogie pomysły na ogrodzenie? chetnie posłucham ja ogrodzenia od drogi mam jedynie 10metrów, w tym mam furtkę, miejsce na kosz, szwkę prądową i wjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.03.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 mojego wykonawce to chyba powinienem zatrudnic do opowiadania dziecku bajekjak on pieknie potrafi opowiadac ..... a na razie to mam dol na 1,5 metra gleboki w ktorym ma byc studzienka wodociagowa a w ktorym mam 1,3 m podsiaknietej wody zanim sie pojawi kopareczka to jeszcze musi geodeta dom wytyczyc jakos wszystko sie przedluza i juz zona sie niecierpliwi ehhhhhja postanowilem nie osiwiec podczas budowy , dlatego staram sie nie denerwowac i nie przejmowac opoznieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.03.2007 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 dzisiaj byłem w GerlitzPOROTHERM 248/365/238 1,59 euronie wiem czy to drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.03.2007 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam po dłuższej przerwie! Apel Mariusza mnie zmobilizował do odezwania się Mamy Silkę, mamy dachówkę, daliśmy projekt fachowcowi od co i wod-kan aby zrobił wycenę. Na koniec kwietnia lub początek maja wchodzi murarz. A przedtem oczywiście humus i geodeta. Z ciekawości zapytam tych z Was którzy już kupowali stal. Czy faktycznie potrzeba aż tonę prętu gładkiego o średnicy 6 mm (bo tak jest podane w kosztorysie)? I jeszcze zapytam czy wylewacie od razu chudy beton na fundamenty przez postawieniem ścian czy dopiero później, bo nam wykonawca wod.kan powiedział że lepiej później bo jemu łatwiej będzie rury pionu poprowadzić. A jak Wy robicie? Pozdrawiam co się martwisz mamy od razu schron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 dzisiaj byłem w Gerlitz POROTHERM 248/365/238 1,59 euro nie wiem czy to drogo? jesli te wymiary odpowiadaja Porothermowi 25 P+W to ten jest w Polsce po 9 zl sztuka wiec roznica jest na korzysc niemiaszkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.03.2007 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 szukałem bloczki na fundament, ale mają tylko takie do zalewanie betonem niemiec dziwił się kto by to dzwigał wym 50/25/24 2,62 euro to nie jest za dobra cena i jeszcze trzeba betonem zalać, pewnie i u nas z czasem tylko takie bedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 29.03.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 dzisiaj byłem w Gerlitz POROTHERM 248/365/238 1,59 euro nie wiem czy to drogo? jesli te wymiary odpowiadaja Porothermowi 25 P+W to ten jest w Polsce po 9 zl sztuka wiec roznica jest na korzysc niemiaszkow bierz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 29.03.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 patrzac przez perspektywe ceny bloczka betonowego w DE i w PLto jakos cena ichniego Porothermu wydaje sie niskamoze 1,59 euro było upustu ?nie znam niemieckiego wiec na ich ebayu trudno mi bylo sie doszukac porothermu ale znalazlem bloczki Ytonga po 5 euro sztuka i gazeobton po 20 euro za 1 m2 - wiec jakos trudno mi uwierzyc by porotherm byl tanszy niz u nas http://cgi.ebay.de/Gasbetonsteine-Porenbetonsteine-Porenbeton-Gasbeton_W0QQitemZ250099390681QQcategoryZ59032QQrdZ1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 29.03.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 patrzac przez perspektywe ceny bloczka betonowego w DE i w PL to jakos cena ichniego Porothermu wydaje sie niska moze 1,59 euro było upustu ? nie znam niemieckiego wiec na ich ebayu trudno mi bylo sie doszukac porothermu ale znalazlem bloczki Ytonga po 5 euro sztuka i gazeobton po 20 euro za 1 m2 - wiec jakos trudno mi uwierzyc by porotherm byl tanszy niz u nas http://cgi.ebay.de/Gasbetonsteine-Porenbetonsteine-Porenbeton-Gasbeton_W0QQitemZ250099390681QQcategoryZ59032QQrdZ1QQcmdZViewItem Byłem ze szwagrem który szprdechta po ichniemu ta cena jest jeśli bierzesz całą paletę! a możena jeszcze się targować, nie wspomnę że jeśli ktoś ma firmę w niemczech to może kupić z niższym vatem podobnie jak u nas na razie myślę o fundamentach, ale jak się okaże że jest taniej niż silką to ją wezmę, na razie z tego co piszecie to mnie cieszy że polskie ceny już mnie nie przerażają pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 29.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Polskie ceny to jest czysta spekulacjaNa allegro 2 osoby sprzedaja pustka maxjedna po 3,81a druga po 8 zl niemiecka cena wpasowuje sie gdzies po srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts