Joanna i Piotr 26.06.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam serdecznie! Od dłuższego już czasu czytam to forum, okazało się bardzo pomocne dla planujących budowę POŁUDNIOWEJ , za to wszystkim południowiczom dziękujemy Ostatnio byłam w wybudowanej południowej...i przekonałam się już na 100%, że to ten domek chcemy budować. Mam tylko pytanie do tych którzy już mieszkają czy mają jakieś uwagi do szerokości schodów i klatki schodowej, bo właścicielka domku,który oglądałam trochę mnie zmartwiła bo powiedziała,że są za wąskie i poddasze meblowali przez okna!!! Napiszcie jak to jest u was i jakiej szerokości macie schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 26.06.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dzisiaj odebrałam pozwolenie na budowę HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W KOŃCU!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniailukasz 27.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 moi drodzy juz niebawem bo w przyszlym tygodniu odbieramy pozwolenie na budowe, jeszcze tylko kredycik i startyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.06.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 ewkast i aniailukasz - gratuluję i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniailukasz 28.06.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 dzieki dzieki, troche to wszystko trwalo, ale warto czekac, m2 mieszkania kosztuje u nas wiecej niz wybudowanie domu, dzialeke juz mamy to troszke zaoszczedzimy, mamy nadzieje ze kolo 220-250 nam starczy ze skromnym umeblowaniem, planujemy czesc prac wykonac samodzielnie, prawdopodobie tylko do wykonania dachu i tynkow wewnetrznych wezmiemy fachowocow, pozyjemy zobaczymy, a powiedzcie jakie macie opinnie na temat bankow, chcielismy wziasc w millenium ale nasluchalem sie tyle zlego na temat millenium wiec chyba zrezygnujemy, na przeciw naszym oczekiwaniom wyszedl eurobank i w dodatku z atrakcyjniesza ofertapozdrawiam lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.06.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 chcielismy wziasc w millenium ale nasluchalem sie tyle zlego na temat millenium wiec chyba zrezygnujemy, na przeciw naszym oczekiwaniom wyszedl eurobank i w dodatku z atrakcyjniesza oferta Mam odwrotną opinię na temat powyższych banków. Wadą millennium jest lekka upierdliwość przy dokumentach i decyzyjność w centrali, a nie na poziomie oddziału, zaletą warunki - przynajmniej dla nas. Jak zawsze główny problem jest to na kogo trafisz, ja miałem parę wizyt w millennium i chyba dobrze wybraliśmy konsultantkę - widać że się stara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 28.06.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 ewkast i aniailukasz - gratuluję i życzę powodzenia Dziekuje bardzo na pewno sieprzyda bo dluga droga przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 28.06.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Acha my tez bierzemy kredyt w milenium lub nordei Te dwa banki bierzemy pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniailukasz 28.06.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 najbardziej szkoda czasu na zalatwianie tych wszystkich papierkow w banku, zalatwiam przez znajama ktora ma centrum kredytowe, odrazu nastawila nas na to ze poczekamy okolo 2 mc do wyplaty kasiorki, i przez takie zachowanie bankow prawdopodobnie bedziemy musieli zaczac na wiosne, a moze lekka zima bedzie jak ta ostatnia. co do norda bank, to nie mam zdania, wziolem pod uwage millenium i eurobank bo oferta byla najkorzytniejsza w pkobp bylo troche drozej niz w millenium roznica okol 100zł, i do tego wszytkiego jeszcze ubezpieczenieah co za kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 30.06.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Cieszymy się razem z tymi, którzy już mają pozwolenie na budowę...my niestety jeszcze czekamy...adaptujemy projekt . Dlatego poanawiam moje pytanie jaką macie szerokość schodów?? POMÓŻCIE!!! Jak już pisałam właścicielka POŁUDNIOWEJ, u której byłam mnie zmartwiła, że są za wąskie i meblowali poddasze przez okna!!! Napiszcie jak to u Was jest. Trzymam kciuki za wszystkich budowniczych POŁUDNIOWEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 30.06.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Kurcze z tymi schodami to mnie zaintrygowaliscie bo my nic nie zmienialismy w tej kwesti, dlatego tez chetnie wyslucham osoby mieszkajace w "naszym" domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 30.06.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam, no coz mieszkamy juz 1,5 roku w poludniowej, schody mamy oryginalne (tak jak je wspolnie z Pania architekt) zaprojektowalismy wprawdzie pierwsze "grube" meblowanie, wykonalismy bez zamontowanej balustraty (kompletne 2 mebloscianki do pokoju dzieci, weresalki, lozko do sypialni), dodatkowo pozniej juz z zamontowana balustrada, wnosilismy pelnowymiarowy dwuosobowy tapczan, wiec nie jest az tak zle, zreszta co wnosilismy widac na zdjeciach z budowy mysle ze Tomek i Gosia tez potwierdza ze nie ma tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 01.07.2008 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 To nie rozumiem dlaczego ktos meblowal pokoje przez okna????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniailukasz 01.07.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 witam wasjestem ciekaw czy ktos wykonal sciany z ytonga 36, i jaka jest opinnia na ten temat, ciagle sie zastanawiam czy ytong czy solbet czy silka, czy jedowarstwowa czy dwu, moglby ktos cos poradzicpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 02.07.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Ja poradzić to raczej nic nie mogę bo specjalistką w tej dziedzinie nie jestem....mogę tylko powiedzieć,że my zdecydowaliśmy się na SOLBET parametry ma dobre, a u nas również cenę jest to w naszym regionie bardzo popularny produkt. Nasz wykonawca go chwali, mam nadzieję,że będzie OK, widziałam już,że nawet na tym forum są ludzie którzy budowali POŁUDNIOWĄ z Solbetu może napiszą coś na ten temat, bo my dopiero załatwiamy pozwolenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M1968 02.07.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam, jestem pierwszy raz na forum. Buduję Południową -aktualnie stan surowy zamknięty.Fotki za parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M1968 02.07.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Mam dwa pytania z serii "dylematy budującego": 1. czy realizując więźbę dachową zgodnie z projektem nie zauważyliście ugięcia krokwi głównie w części poza ścianami szczytowymi w obrębie okapów / w środku budynku sa przecież rozpierane przez jętki , a poza ścianami szczytowymi juz nie/ - pytanie kieruję do inwestorów którzy już zrealizowali Południową i nie robili płatwi pośrednich. Mój dach kryty jest dachówką cementową. 2. Czy realizowaliście zgodnie z dokumentacją wieniec ukośny na ścianach szczytowych- jeśli nie to dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 03.07.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witaj M1968, czekamy z niecierpliwością na zdjęcia i życzymy powodzenia w "wykończeniówce"Napisz jak możesz coś o dotychczasowych kosztach i w jakim rejonie Polski się budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniailukasz 03.07.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 witaj M1968witamy i czekamy na zdjecia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.07.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Południowcy, potrzebuję Waszej rady Jak zrobić płyty tarasów? Zgodnie z projektem, czyli murek oporowy na głębokość fundamentów, wypełnianie piachem, ubicie i wylana płyta? Majster sugeruje aby tylko pod spodem zagęścić, zrobić szalunek i wylać płyty lekko dozbrojone. Teoretycznie tarasy nie przenoszą żadnych ciężarów, słupy mają własną podporę i nie wiem czy projekt nie jest przesadzony. Ja kończę zero, jutro wylanie płyty **** 04.07.2008 albo i nie, lało całą noc... http://img355.imageshack.us/img355/1118/zeromb2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts