TMK 09.08.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Pogoda jest to pewnie budują W końcu mamy kawałek lata i chyba mało komu chce się siedzieć przed komputerem My teraz także najchętniej posiedzielibyśmy na słoneczku czy choćby na tarasie, ale po przeprowadzce kompletnie nie ma na nic czasu, a roboty aż za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 10.08.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Gratulacje TMK, życzę szczęścia i wielu radosnych dni we WŁASNYM domku... radości z pokaleczonych przy pracy palców, kolan itp. leżenia brzuchem do góry gdy już w końcu przyjdzie na to czas......czyli za jakieś sto lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.08.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Ręce goję i kaleczę od grudnia, w sumie już nie zwracam uwagi na nie Za 100 lat mówisz? W sumie tak, pewnie będę leżał do góry brzuchem Co u Was? Nie to abym chciał poczytać Wasz dziennik i pooglądać fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 14.08.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 TMK gratuluje przeprowadzki!!!!!!!! I zazdroszcze, ale tak zdrowo:) Życze duzo radosnych chwil spedzonych w domku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.08.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 ewkast i jeszcze raz Joanna i Piotr - dziękuje. Wreszcie możemy trochę odpocząć Na razie laba, odrabianie zaległości wycieczkowych etc Pod koniec miesiąca biorę się za elewację, jak tylko pożyczę gdzieś rusztowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 18.08.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 a podpowiedźcie mi proszę na którą stronę otwierają się Wam drzwi wejsciowe, bo na pewno na zewnątrz ale lewo czy prawo, bo widzialam roznie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 05.09.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 moj domek na dzień dzisiejszy:)http://images48.fotosik.pl/193/2cac8c7863bf112dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa_bercik 06.09.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Hej EKWAST! fajny ten Twój domek! Oj, jak bym chciała żeby nasz też był już na tym etapie W jakim rejonie budujesz? Pozdrawiam wszystkich POŁUDNIOWCÓW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 06.09.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Bardzo dziękuję. Budujemy domek w kujawsko-pomorskim. Ja tez nie moglam sie doczekac stanu zamknietego, ale w koncu. Teraz najgorsze dlubanie w środku jest przed nami ale mam nadzieje,że na wakacje się wprowadzimy. Bardzo duzo pomoglo nam forum Południowców i TMK, za co dziekujęmy i na pewno będziemy korzystać dalej z Waszej pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 06.09.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 czy ktoś buduje południową na śląsku, Jeżeli byłaby taka możliwość chcialibym wraz z żona zobaczyć ten ładny domek zanim rozpoczniemy budowę. Wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 06.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Ile poszło wam porothermu na budowę południowej ?? Wszystkie kosztorysy robione sa na Ytonga. Jeszcze interesuje mnie ilość bloczków fundamentowych. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.09.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Ile poszło wam porothermu na budowę południowej ?? Wszystkie kosztorysy robione sa na Ytonga. Jeszcze interesuje mnie ilość bloczków fundamentowych. Dzięki za odpowiedź. 24cm 1680szt i 11,5cm 160szt, bloczki do samodzielnego policzenia Weź łączna długość law, podziel przez długość bloczka i przemnóż przez ilość warstw - u mnie o ile nie pokręciłem coś około 1400szt. Później jeszcze dokupowałem do tarasów oraz warstwy pod stropem terivy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.09.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Bardzo dziękuję. Budujemy domek w kujawsko-pomorskim. Ja tez nie moglam sie doczekac stanu zamknietego, ale w koncu. Teraz najgorsze dlubanie w środku jest przed nami ale mam nadzieje,że na wakacje się wprowadzimy. Bardzo duzo pomoglo nam forum Południowców i TMK, za co dziekujęmy i na pewno będziemy korzystać dalej z Waszej pomocy. Ciszę się mogłem coś podpowiedzieć Teraz przed Wami o wiele trudniejszy etap, sztuka wyboru między marzeniami, finansami i możliwościami. U nas stan zamknięty stanowił ok 50% kosztów przed wprowadzeniem się, a teraz to i następne 100-200tys można by wpakować w dom Pamiętajcie przy robieniu instalacji (szczególnie hydrauliki i kabli) aby wszystko dobrze przemyśleć, później ciężko zmienić i dopasować choćby meble czy sanitariaty. ps. nie chce ktoś za mnie skończyć mojej elewacji? Zapał wraz ze zmianą pogody jakoś mi się skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 11.09.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Czy ktoś buduje ten domek na śląsku chcielibyśmy z żoną zobaczyć stan surowy zamknięty jeżeli będzie to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 11.09.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 My ale do obejrzenia może za rok.... ruszamy z wykopami pod fundament 21 września, nareszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 12.09.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Miszaki My ale do obejrzenia może za rok.... ruszamy z wykopami pod fundament 21 września, nareszcie! To świetna sprawa, a zmienialiście coś w projekcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 12.09.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Proszę o pomoc. Powiedzcie mi ile kosztowała was wieźba tzn. materiał. Ojciec podarował mi drzewo tylko nie wiem czy będzie mi się to opłacało ponieważ mam do opłacenia jeszcze transport (160 km) no i opłata za przygotowanie w tartaku (około 3000, bez impregnowania). Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.09.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Proszę o pomoc. Powiedzcie mi ile kosztowała was wieźba tzn. materiał. Ojciec podarował mi drzewo tylko nie wiem czy będzie mi się to opłacało ponieważ mam do opłacenia jeszcze transport (160 km) no i opłata za przygotowanie w tartaku (około 3000, bez impregnowania). Dzięki za odpowiedź więźba ok 5tys w 2008r i z 1,5tys. za łaty i kontrłaty. Wszystko impregnowane ciśnieniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 12.09.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Dzięki za szybką opowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 12.09.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Niewiele, budujemy wersję lustrzaną, bo najlepiej pasuje do usytuowania działki. Będziemy się starali poszerzyć trochę schody (ale to w trakcie budowy). Poza tym zamieniliśmy wyjścia z jadalni (w projekcie wyjście do ogrodu jest na północ, patrząc kierunkami świata) my zrobimy je na wschód.W rzeczywistości osiągniemy zamierzony efekt: sypialnię mamy na północ, kuchnię na wschodzie a salon z jadalnią wychodzą na południe i zachód. Zrezygnowaliśmy też z przednich kolumn (będzie zwykły podwieszany daszek), bo chcemy żeby styl domku był typowo wiejski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts