tomek_i_gosia 06.02.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Mariusz!!! Drogie rzeczy to nas dopiero czekają po stanie surowym zamknietym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.02.2007 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Mariusz!!! Drogie rzeczy to nas dopiero czekają po stanie surowym zamknietym To jest straszne ale muszę się z Tobą zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Masz juz jakies wyceny stanu surowego otwartego albo innych prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.02.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Masz juz jakies wyceny stanu surowego otwartego albo innych prac? teraz zbieram jeszcze papierki na pozwolenie stan zero bede robił sam z teściem potem na stan surowy planuję szwagra z jego ekipą, ale jeszcze nie rozmawialiśmy nic konkretnie pozwolenie mialem mieć we wrześniu na 100%, więc teraz boję się coś konkretnie planować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ja na stan surowy otwarty z POROTHERM 30 i dachu Brass grafit cement mam wycene 155 000 mysle jeszcze zejsc chce pokombinowc z fakturami sam material to 100 000 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 06.02.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam Tomku, twoja wycena jest dosc wysoka, chyba ze ceny w ciagu roku poszly jednak do gory, mnie stan surowy zamkniety kosztowal okolo 110k brutto z robocizna. Prawdziwe wydatki sie zaczely pozniej Ale juz jestesmy na koncu i w weekend sie przeprowadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czesc rafal To jest wycena na "teren gorniczy" 20 000 tys dostane zwrotu z kopalni czyli porownujac do twojego domu to jest jakies 135 tys. Mam tez troszke wieksza cegle. Ceny zreszta ida do gory jakies 10-15 proc na kwartal A jak tam u was wprowadziliscie sie juz?, pozdrawiam, kojarzysz mnie chyba ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 06.02.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Oczywiscie ze kojarze, my nasza poludniowa zasiedlamy w sobote, chyba ze sie nie wyrobimy to w poniedzialek W zeszlym tygodniu odebralismy budynek do uzytkowania, a obecnie czekamy na nadanie numeru domu. Ale widze, ze u was przygotowania i prace ruszaja pelna para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Oczywiscie ze kojarze, my nasza poludniowa zasiedlamy w sobote, chyba ze sie nie wyrobimy to w poniedzialek W zeszlym tygodniu odebralismy budynek do uzytkowania, a obecnie czekamy na nadanie numeru domu. Ale widze, ze u was przygotowania i prace ruszaja pelna para. Hehh zazdroszcze wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 jaki macie kolor elewacji? masz jakies nowe zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 06.02.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Niestety ze zdjeciami mamy spore zaleglosci, a elewacja jest tylko ocieplona bez tynku, wiec szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.02.2007 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Niestety ze zdjeciami mamy spore zaleglosci, a elewacja jest tylko ocieplona bez tynku, wiec szara Cześć Rafał jak już się przeprowadzicie to ja też czekam na nowe zdjęcia Powodzenia Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 08.02.2007 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Tomek masz już prąd budowlany?jeśli tak to ile Cię kosztowało założenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 08.02.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Czesc Nie mam i nie chce miec na czas budowy. trzeba 2x płacic oczywiscie niepelna oplate. Mam od sasiada Docelowo mnie kosztować bedzie dokładnie 1812,45 PLN na czas przejsciowy trzeba dodać jakieś 500-750 PLN pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 08.02.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Ewentualnie mozna zrobić taki myk jak moj szwagier, a mianowicie przy odbiorze składasz od razu wniosek jako przylaczenie istniejacego budynku mieszkalnego a jak inspektor przyjechal na odbior dostal dobrego koniaka i podpisal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 08.02.2007 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Też o tym myślałem, ale są u mnie w ogóle problemy z przyłączem ZE więc wystąpiłem o na plac i docelowy, dastałem na plac i mam zapłacić 140 z groszem i mogę podpisać umowę oczywiście podłączenie i reszta za dopłatą docelowo dostałem na piśmie że w 2007r będą stawiać trafo i muszę wystąpić jeszcze raz o warunki, ale podobno to mi wystarczy aby otrzymać zgodę ze Starostwa na budowę i dzisiaj będę też rozmawiał z sąsiadem o prądzie. Jak ty się dogadałeś z sąsiadem, nie miał zastrzeżeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 08.02.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No ja z sasiadem dogadałem sie tak: ja mam rozdzielkę i płace wg wskazan licznika dodatkowo za przesył energii dla jego calego zuzycia w okresie mojego podlaczenia. Oglolnie mam fajnego sasiada. Ile zamowiles energii ?? ja mam 16 kW z wiekszych odbiornikow tylko bedzie kuchenka el no i bojler na wode w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 08.02.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 " ja mam rozdzielkę i płace wg wskazan licznika"rozumiem że to znaczy że masz osobny licznik "dodatkowo za przesył energii dla jego calego zuzycia w okresie mojego podlaczenia."jaki to może być koszt? Ja zamowiłem coś koło 12kwbędzie tylko kuchenka, resztę ma załatwić piec na groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 08.02.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 koszty przesyłu są zryczałtowane dla konkretnych widełek zużycia. np w ciągu miesiaca zużywasz ileś tam kWh to placisz jakies 25 pln jak zwiekszasz zuzycie wchodzisz w nastepny prog. Mam rozdzielkę z licznikiem i paroma gniazdkami 230V no i 3 fazowe. kurde te 12 kW to masz tak bracie na styk kuchenka przecietnie moc przylaczeniowa 7-8 kW (zakladajac ze pracuja 4 pola grzewcze) do tego zelazko i nagle wlaczy ci sie bojler latem do ciepłej wody, albo przepływowy ogrzewacz... a wiadomo ze przy domu jak bedziesz mial jakis sprzet do majsterkowania ok 1-2 kW. To bedziesz musial sobie wydzielać, chyba ze bedziesz przekraczal i wtedy wchodzisz na wieksza taryfe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 08.02.2007 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Pewnie masz rację, ale jak coś to zawsze można dokupić kw wodę mam zamiar ogrzewać przez cały rok goszkiem, ludzie tak robią i sobie chwalą. Ja teraz w mieszkaniu przypalam latem aby mieć ciepłą wodę, może bardziej z braku siły dla przepływowego podgrzewacz Nie składałem za dużo kw bo miałem nadzieję że może dostanę te warunki, tak jak pisałem mamy problem z prądem przez brak tego trafo! Dzięki że mi opisałeś umowę z sąsiadem, wiem teraz jak rozmawiać ze swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts