Miszaki 05.02.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witajcie, Dawno nas tu nie było, a skończyliśmy ocieplać dach. W załączniku zdjęcia strychu. Sporo miejsca tam jest, ale jeszcze nie wiemy co by tam zrobić. Na razie planujemy wyszlifować deski i pomalować na biało. Od kwietnia chcemy zacząć wykończenie domu (instalacje, wylewki, tynki). Strych, jest na razie najładniejszym miejscem w naszej południowej Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 06.02.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Miszaki ładny ten wasz stryszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 06.02.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 1makow9, dzięki! A my odnośnie Twoich parapetów mamy pytanie Ocieplałeś je od spodu, zanim zamontowałeś? Nie możemy się doczekać, żeby mieć już taki stan jak Ty, bo już bokami mi wychodzą te pomarańczowe ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 07.02.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) Nie wpadłem na pomysł aby je ocieplić, jedynie na porothermie narzuciłem warstwę cementu aby pianka nie powpadała mi w te dziury i nie zrobiły sie kanaliki którymi wiałoby zimne powietrze. Ja nie mogę się doczekać kiedy będziemy mieli wreszcie równą podłogę, myślę że na początku marca, potem znowu czekanie aż wyschnie i wreszcie etap w którym moja druga połowa będzie miała najwięcej do powiedzenia, żona nie wtrącała mi sie do materiałów budowlanych a ja mam się nie wtrącać do wykończenia wnętrz - na dzień dzisiejszy ma królować prostota,minimalizm i oczywiście styl nowoczesny ale znając życie wszystko może się jeszcze zmienić o 360 stopni Edytowane 3 Maja 2011 przez 1makow9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 07.02.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Kilka zdjęć które ostatnio udało mi się zrobić - to i tak jak narazie nic ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaiMirek 07.02.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Miszaki stryszek bardzo ladny - ja juz widzialam fotki jak dodaliscie na picasie - co jakis czas podgladam jak Wam idzie:) Och kiedy my bedziemy mieli taki stan. Makow - dzieki za kolejne fotki. No no ladnie idziesz do przodu:) Widze ze na dole wszedzie ogrzewanie podlogowe??? A na to polozysz w salonie panele czy plytki??Mam jeszcze pytanie bo nie moge nigdzie znalezc twojej wypowiedzi - ile zaplaciles za wszystkie okna??? A tak wogole czy orientuje sie ktos ile kosztuja rolety zewnetrzne do okien. Nie wiem czy ktos na forum tutaj je montowal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 08.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Kilka zdjęć które ostatnio udało mi się zrobić - to i tak jak narazie nic ciekawego Super! Idziecie jak burza, fajnie widzieć wreszcie tynki, pewnie jest więcej światła. Fajny pomysł z tą ścianką na schodach. Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 08.02.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Makow - dzieki za kolejne fotki. No no ladnie idziesz do przodu:) Widze ze na dole wszedzie ogrzewanie podlogowe??? A na to polozysz w salonie panele czy plytki?? Mam jeszcze pytanie bo nie moge nigdzie znalezc twojej wypowiedzi - ile zaplaciles za wszystkie okna??? A tak wogole czy orientuje sie ktos ile kosztuja rolety zewnetrzne do okien. Nie wiem czy ktos na forum tutaj je montowal?? Na dole wszedzie ogrzewanie podłogowe a na to ja chciałem panele a żona chce płytki i pewnie bedą płytki My za okna zapłaciliśmy coś około 12 000 zł ale jak potrzebujesz wiedzieć dokładnie to moge poszukać fakturki. Pytałem się o rolety i jak usłyszałem 8000 zł to podziękowałem, poza tym moi murarze nie zapytali czy chce mieć rolety i wymiary okien zrobili tak jak w projekcie czyli bez rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 08.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Super! Idziecie jak burza, fajnie widzieć wreszcie tynki, pewnie jest więcej światła. Fajny pomysł z tą ścianką na schodach. Pozdrowienia, Ścianka to mój pomysł to ma być miejsce gdzie moja żona ma sobie rozkładać suszarke do prania i deskę do prasowania - zobaczymy jak będzie w przyszłości. o tynki troszkę się martwie, były zrobione przed zimą i spokojnie sobie wyschły ale w mroźne dni pojawiał sie mróz na ścianach - mam nadzieje że mi ich nie osłabił i nie będą pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 09.02.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Mamy pytanie do tych, którzy są już po wylewkach. Czy w garażu wykonaliście takie samo ocieplenie podłogi jak w części mieszkalnej? My chyba zrezygnujemy z kładzenia styropianu i damy tylko wylewkę. Między garażem a hallem utworzy się mały stopień, ale z kolei ponieważ mamy kiepski wjazd, to podnoszenie już i tak dość wysokiego poziomu do wjazdu, byłoby chyba gorszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 15.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Mamy pytanie do tych, którzy są już po wylewkach. Czy w garażu wykonaliście takie samo ocieplenie podłogi jak w części mieszkalnej? My chyba zrezygnujemy z kładzenia styropianu i damy tylko wylewkę. Między garażem a hallem utworzy się mały stopień, ale z kolei ponieważ mamy kiepski wjazd, to podnoszenie już i tak dość wysokiego poziomu do wjazdu, byłoby chyba gorszym rozwiązaniem. Ja planuję dać 5 cm styropianu. Mam wjazd do garażu obniżony o jedną kostke fundamentową więc spokojnie mogę to zrobić a schodkiem między garażem a hallem nie martwie się - już się do niego przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 17.02.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 1makow9,a możesz podesłać zdjęcie jak to u Ciebie wyszło? Chodzi mi i o wjazd do garażu i ten schodek.Jak grubą wylewkę dałeś do garażu?Będę wdzięczna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 17.02.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 1makow9, a możesz podesłać zdjęcie jak to u Ciebie wyszło? Chodzi mi i o wjazd do garażu i ten schodek. Jak grubą wylewkę dałeś do garażu? Będę wdzięczna, Ja jeszcze nie mam wylewek ale do garażu daję 5 cm styropianu i 7 cm wylewki. Sąsiad ma tak zrobione i jest ok. Schodek ma wysokość 14 cm, jak będę na budowie to zrobię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor1113 25.02.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Witam My równiez budujemy Południową, chociaż elewacją frontą nasz dom wogóle nie przypomina orginału. Odpowiadajac na pytnie, myslę że dobrze jest obniżyc podłogę garażu, tak jak sie nad tym zastanawiacie, pozostawiając tak jak jest w projekcie przy kładzeniu kostki trzeba wykonać duży podjazd. My obniżamy poziom posadzki w garażu i kotlowni o 6 cm (jeszcze to trochę mało, ale wynika to poziomu kostki, która juz położyliśmy)- planuję położyć tam 2 cm styropianu, wylewka, płytki. Wedlug mnie idealnie ma ten problem rozwiązany użytkownik ANIAIMIREK, ale u nich murarz zorientował się już przy fundamentach i teraz nie mają problemu. Na innym portalu budowlanym widziałem zdjęcie domu przypominajacego elewacją frontową nasz projekt, gdzie wjazd do garażu jest znacznie obniżony w stosunku do wejścia- efekt idelny, brak wogóle podjazdu do garażu Pozdrawiam Edytowane 25 Lutego 2011 przez trebor1113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 25.02.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witaj Trebor1113, Nie pomyśleliśmy o tym, dopiero jak ogrodziliśmy działkę, to uświadomiliśmy sobie jaki będzie stopień podjazdu. Mówi się trudno, w końcu decyzja na razie jest taka, że zwieziemy ziemię, tłuczeń i inne, i jakoś tą pseudo górkę wyprowadzimy, żeby była jak najmniej szkodliwa Podeślij jakieś fotki frontu, bo jestem ciekawa, jak Wam poszło, Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor1113 25.02.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam ponownie Jak chcecie zobaczyć efekt naszej budowy zapraszam na http://www.trebor113.mojabudowa.pl/?page=1 lub podajcie e-mail to coś podeślę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 26.02.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Bardzo fajnie wyszedł Wam ten podjazd. No i już tynkujecie, chciałabym być już na tym etapie!Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor1113 26.02.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Dzięki Nie wyszło tak jakbyśmy chcieli, miały być 2 schody przy wejściu, jednak z racji że działka jest niżej położona względem drogi majster stwierdził że trzeba podnieść bruk aby nie stała woda, w ten sposób poziom ścieżek wyrównał się z pierwszym schodem. Jak widać na zdjęciach poziom posadzki garażu miał byc trochę wyzej- tak jak czarna uszczelka bramy garażowej, tak jak pisałem obniżamy jednak o ok. 6 cm (brame również trzeba obniżyć, ale dopiero po posadzce w garażu)- jakby pozostało tak jak pierwotnie podjazd byłby bardzo wysoki, trudno byłoby w miarę sensownie ułożyć kostkę. Może dziwić, że na tym etapie budowy zdecydowaliśmy się na ułożenie kostki, ale żona zdecydowała, że przed ogrodzeniem działki trzeba nawieźć ziemi. Gdy to uczyniliśmy i przyszły deszcze zrobiło się bajoro. Z racji że w sąsiednim budynku mieszka teściowa stwierdziliśmy, że trzeba ulożyć chodnik chociażby od bramki do wejsćia- stąd też juz teraz pojawiła sie kostka na działce, będzie trzeba dobrze zbezpieczyć prz ocieplaniu budynku. Jeżeli chodzi o tynki, to od dwuch tygodni zastój, temperatura przeszkadza, ale jest nadzieja że już nie długo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 26.02.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 A mnie się właśnie bardzo ten jeden schód (podest) podoba, a poza tym pomyśl, na starość będzie łatwiej Zastój panuje chyba wszędzie, my wkraczamy dopiero końcem marca, ale przynajmniej będzie można zrobić jeszcze przez te kilka tygodni jakieś porządki w środku. Czekamy na Wasze nowości! Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 04.03.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Trebor zrobiliście w projekcie takie zmiany jakie ja chciałem zrobić na samym początku, podoba mi się ten balkonik nad wejściem ale moja żona stwierdziła, że i tak nie będziemy z niego kożystać bo na przeciwko mamy sąsiada i balkonik jest nam niepotrzebny, no i niestety musiałem jej przyznać rację. Super wasz domek wygląda. Napisz jaki podkład dawałeś pod kostkę brukową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts