Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich! Mam kolejny dylemat. Rozmawialiśmy wczoraj z cieślą i dekarzem w jednej osobie o zrobieniu dachu naszej wymarzonej Południowej :D i powiedział nam żeby nie deskować i nie kłaść papy tylko folię/membranę wysokoparoprzepuszczalną pod dachówkę (na 99% Braas). A jak Wy robicie? lub już zrobiliście?

Pozdrawiam

Hej Aga

Ja robię dokładnie jak polecono tobie folia bez odeskowania, a na pokrycie brass. Robimy "zimny strych" ocieplany strop nie stropodach. Ma to swoje plusy lepiej wentylowany (oddychający) dach. minusy zimą zimno na strychu ale nie planujemy tam przebywać zimą :p

W poniedzialek skladam druk rozpoczęcia budowy, a po 25 ruszamy!!!

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Panowie za zdjęcia

pytanie do Rafała

o ile pamiętam nie powiększałeś okien?

jak robiłeś zdjęcia w pomieszczeniach to była bardzo słoneczna pogoda, czy pokoje są tak cały czas słoneczne?

teraz jak już mieszkasz, co zrabiłbyś inaczej?

może masz jakieś rady dla nas?

co jeszcze zmieniłbyś w projekcie?

czy garaż i pomieszczenie gospodarcze nie jest za małe, wąskie?

pozdrawiam Mariusz

ps. nawet nie wiesz jak ci za....... :wink:

też chciałbym już mieszkać :)

witam, okien nie powieszkalem, sa standardowe 1,5x1,5 i 1,5x2,1 (ale i tak sa bardzo duze), w salonie praktycznie caly czas jest bardzo jasno.

Co zrobilbym inaczej? hmmm? praktycznie niewiele, jedyne co mi sie nasuwa, to miejsce na szafe w wiatrolapie, (teraz mam drzwi do garazu odsuniete od sciany zawnetrznej wiec na scianie ze schodami szafa sie nie miesci), ewentualnie dojscie do przestrzeni pod schodami z wiatrolapu, ze spizarki ciezko sie dostac do tej malej ciasnej przestrzeni na koncu.

Garaz na jeden samochod jest ok, jednak jesli planujecie jakies regaly na scianach to trzeba o te regaly poszerzyc garaz, teraz da sie wsiasc w garazu spokojnie z obu stron, ale na regaly juz miejsca nie ma.

Pomieszczenie gospodarcze jest male, ale nie bylo jak go powiekszyc (kosztem lazienki? kuchni? odpada).

A mieszkanie we wlasnym domku jest rewelacyjne, ciagle nam sie wydaje ze jestesmy na wakacjach :D powodzenia wszystkim, Rafal

Witam wszystkich!

Rafał gratulacje! Fajnie, że juz możecie mieszkać.

Dzięki zdjęciom łatwiej mi wyobrazić sobie jak to będzie u mnie. Bo mam trochę pozmieniany projekt.

Ja już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy budowę.

Rafał a jakie masz ogrzewanie? Bo nie pamiętam czy pisałeś o tym.

Pozdrawiam

Czesc Wam

Nie umialem sie przez pewnien czas zalogowac, ale juz moge. Mariusz ja wlasnie ruszylem w koncu!!! duzo sie dzialo przez ostatnie dni. Sprzedalismy mieszkanie, a nasz budowniczy wytyczyl osie budynku i zrobil wielka dziure!!!

No i zaczal marudzic bo mu sie basenik robi. Caly czas pada a to niedobrze. Wszystko bylo by dobrze gdyby nie uszkodzony przez ekipe robiaca kanalizacje, stary drenaz. Na razie nie zaplacilem za kanalize jak naprawi drenaz to dostanie kaske. Oprecz tego i tak bede mial drenaz opasowy domu ale wiesz bylo dobre niech naprawi ;-)