tomek_i_gosia 16.02.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mam kolejny dylemat. Rozmawialiśmy wczoraj z cieślą i dekarzem w jednej osobie o zrobieniu dachu naszej wymarzonej Południowej i powiedział nam żeby nie deskować i nie kłaść papy tylko folię/membranę wysokoparoprzepuszczalną pod dachówkę (na 99% Braas). A jak Wy robicie? lub już zrobiliście? Pozdrawiam Hej Aga Ja robię dokładnie jak polecono tobie folia bez odeskowania, a na pokrycie brass. Robimy "zimny strych" ocieplany strop nie stropodach. Ma to swoje plusy lepiej wentylowany (oddychający) dach. minusy zimą zimno na strychu ale nie planujemy tam przebywać zimą W poniedzialek skladam druk rozpoczęcia budowy, a po 25 ruszamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 16.02.2007 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Cześć Tomektakie ocieplenie dachu taniej wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 16.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Cześć Tomek takie ocieplenie dachu taniej wychodzi? No własnie ze tak, stropodach ma wiekszą powierzchnie niz strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 16.02.2007 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Cześć Tomek takie ocieplenie dachu taniej wychodzi? No własnie ze nie, stropodach ma wiekszą powierzchnie niz strop. zle napisałem, to ile taniej cię wyjdzie taki ocieplenie strapu? byłeś u Rafała? jak nie to pamiętaj o zdjęciach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 16.02.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 sorry zle napisalem wychodz taniej, ocieplenie stropu wychodzi taniej anizeli stopodachu u nas to jest ok 15m** mniej w sobote bede u rafala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 16.02.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Za metr z materiałem i robocizną płace 83 pln. to jest na gotowo wraz z plyta gipsowa, OSB, tzn kompletnie na glanc ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 19.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witaj Tomku! Byliście u Rafała? Masz zdjęcia? Czekamy z niecierpliwością! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 19.02.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witajcie Bylismy u Rafała. Zrobiłem parę zdjęć, mam nadzieję że Rafał udziela autoryzacji ( tak ?? ) dziś nie wziąłem aparatu jutro umieszczę na swojej stronie w katalagu Rafał (jeśli udzieli mi autoryzacji oczywiscie) pzdr tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 19.02.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 SUPER! Nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 19.02.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Oczywiscie, oczywiscie, moze w koncu odnajde swoj aparat i sam dorzuce cos do albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 19.02.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 to sie nazywa czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 20.02.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 No hej, skoro tomek nic nie wrzucil, to ja odrobinke zaktualizowalem swoj album. Komentarze mile widziane, pozdr, Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 20.02.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 No sporo nie wrzuciłem, tylko tyle zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 22.02.2007 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dzięki Panowie za zdjęcia pytanie do Rafała o ile pamiętam nie powiększałeś okien? jak robiłeś zdjęcia w pomieszczeniach to była bardzo słoneczna pogoda, czy pokoje są tak cały czas słoneczne? teraz jak już mieszkasz, co zrabiłbyś inaczej? może masz jakieś rady dla nas? co jeszcze zmieniłbyś w projekcie? czy garaż i pomieszczenie gospodarcze nie jest za małe, wąskie? pozdrawiam Mariusz ps. nawet nie wiesz jak ci za....... też chciałbym już mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 22.02.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 witam, okien nie powieszkalem, sa standardowe 1,5x1,5 i 1,5x2,1 (ale i tak sa bardzo duze), w salonie praktycznie caly czas jest bardzo jasno. Co zrobilbym inaczej? hmmm? praktycznie niewiele, jedyne co mi sie nasuwa, to miejsce na szafe w wiatrolapie, (teraz mam drzwi do garazu odsuniete od sciany zawnetrznej wiec na scianie ze schodami szafa sie nie miesci), ewentualnie dojscie do przestrzeni pod schodami z wiatrolapu, ze spizarki ciezko sie dostac do tej malej ciasnej przestrzeni na koncu. Garaz na jeden samochod jest ok, jednak jesli planujecie jakies regaly na scianach to trzeba o te regaly poszerzyc garaz, teraz da sie wsiasc w garazu spokojnie z obu stron, ale na regaly juz miejsca nie ma. Pomieszczenie gospodarcze jest male, ale nie bylo jak go powiekszyc (kosztem lazienki? kuchni? odpada). A mieszkanie we wlasnym domku jest rewelacyjne, ciagle nam sie wydaje ze jestesmy na wakacjach powodzenia wszystkim, Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 26.02.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkich! Rafał gratulacje! Fajnie, że juz możecie mieszkać.Dzięki zdjęciom łatwiej mi wyobrazić sobie jak to będzie u mnie. Bo mam trochę pozmieniany projekt. Ja już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy budowę. Rafał a jakie masz ogrzewanie? Bo nie pamiętam czy pisałeś o tym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 26.02.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 I jeszcze mam jedno pytanko do Rafała: Twoje okna są drewniane czy z PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 26.02.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam, dzieki za mile slowa. Co do ogrzewania to jest ono na eko-groszek, a okna sa PCV w kolorze orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 01.03.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam,macie jakieś postępy?Tomek coś u Ciebie się dzieje?pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 02.03.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Czesc Wam Nie umialem sie przez pewnien czas zalogowac, ale juz moge. Mariusz ja wlasnie ruszylem w koncu!!! duzo sie dzialo przez ostatnie dni. Sprzedalismy mieszkanie, a nasz budowniczy wytyczyl osie budynku i zrobil wielka dziure!!! No i zaczal marudzic bo mu sie basenik robi. Caly czas pada a to niedobrze. Wszystko bylo by dobrze gdyby nie uszkodzony przez ekipe robiaca kanalizacje, stary drenaz. Na razie nie zaplacilem za kanalize jak naprawi drenaz to dostanie kaske. Oprecz tego i tak bede mial drenaz opasowy domu ale wiesz bylo dobre niech naprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts