Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc Wam

Nie umialem sie przez pewnien czas zalogowac, ale juz moge. Mariusz ja wlasnie ruszylem w koncu!!! duzo sie dzialo przez ostatnie dni. Sprzedalismy mieszkanie, a nasz budowniczy wytyczyl osie budynku i zrobil wielka dziure!!!

No i zaczal marudzic bo mu sie basenik robi. Caly czas pada a to niedobrze. Wszystko bylo by dobrze gdyby nie uszkodzony przez ekipe robiaca kanalizacje, stary drenaz. Na razie nie zaplacilem za kanalize jak naprawi drenaz to dostanie kaske. Oprecz tego i tak bede mial drenaz opasowy domu ale wiesz bylo dobre niech naprawi ;-)

tobie to dobrze :D

ja może za miesiąc 8)

nie zapominaj pisać na bierząco i fotki!:wink:

powodzenia mariusz

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fotki beda obowiazkowo !!!

Na razie musze dojsc do siebie, bo pochorowalem sie. Jako prawdziwy przyszly mieszkaniec spolecznosci wiejskiej zaczalem opal na zime przygotowywac i tak rabalem ze sie pochorowalem...

ty chłopie wracaj do zdrowia i do roboty :lol:

ps

a co sroga zima będzie,

skoro już opał zbierasz? :wink:

to i ja dołączam do budujących " Południowa' Mamy już pozwolenie na budowę także teraz "tylko" kredyt i zaczynamy.

Nasz wykonawca chce 22000 za stan surowy otwarty bez więźby i okien. Jęczy tez w temacie schodów.

Nasz domek nie bedzie tez taki symetryczny bo działka jest nachylona i architekt musiał dołożyć schody wejściowe (zamiast 2 bedzie 5) i obnizyl poziom podłogi w garazu, zeby się dalo wjechac.

pozdrawiam wszystkich budujących południowa i tez czekam na zdjęcia zeby zobaczyć jak to w praktyce wygląda

Początkowo chcieliśmy kupić silikaty z Grupy Silikaty bo były tańsze ale się okazało że mają w nosie pojedynczych inwestorów :evil: Więc mamy Silkę z Xelli. Droższa ma sztuce o ok. 1 zł ale ponieważ na 1 m2 wchodzi mniej bloczków więc różnica za całość wyniosła ok. 500 zł Silka E 24 chyba 4,93/sztukę. Ceny 12-tki nie pamiętam, ale za całość zapłaciłam ok. 19000.

Fotek nie mam jeszcze żadnych niestety. Musimy z mężem się poprawić w tym zakresie :wink:

Za tydzień prawdopodobnie będziemy juz zamawiać dachówkę (na pewno Braas brązowa i chyba grecka) bo sprzedawca w hurtowni sugeruje, że może podrożeć i lepiej wcześniej zamówić.

np. SILKA od 1 kwietnia idzie w górę o 17% :o