mariuszdro 02.03.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Czesc Wam Nie umialem sie przez pewnien czas zalogowac, ale juz moge. Mariusz ja wlasnie ruszylem w koncu!!! duzo sie dzialo przez ostatnie dni. Sprzedalismy mieszkanie, a nasz budowniczy wytyczyl osie budynku i zrobil wielka dziure!!! No i zaczal marudzic bo mu sie basenik robi. Caly czas pada a to niedobrze. Wszystko bylo by dobrze gdyby nie uszkodzony przez ekipe robiaca kanalizacje, stary drenaz. Na razie nie zaplacilem za kanalize jak naprawi drenaz to dostanie kaske. Oprecz tego i tak bede mial drenaz opasowy domu ale wiesz bylo dobre niech naprawi tobie to dobrze ja może za miesiąc nie zapominaj pisać na bierząco i fotki! powodzenia mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 02.03.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Fotki beda obowiazkowo !!!Na razie musze dojsc do siebie, bo pochorowalem sie. Jako prawdziwy przyszly mieszkaniec spolecznosci wiejskiej zaczalem opal na zime przygotowywac i tak rabalem ze sie pochorowalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 02.03.2007 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Fotki beda obowiazkowo !!! Na razie musze dojsc do siebie, bo pochorowalem sie. Jako prawdziwy przyszly mieszkaniec spolecznosci wiejskiej zaczalem opal na zime przygotowywac i tak rabalem ze sie pochorowalem... ty chłopie wracaj do zdrowia i do roboty ps a co sroga zima będzie, skoro już opał zbierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 04.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 to i ja dołączam do budujących " Południowa' Mamy już pozwolenie na budowę także teraz "tylko" kredyt i zaczynamy. Nasz wykonawca chce 22000 za stan surowy otwarty bez więźby i okien. Jęczy tez w temacie schodów. Nasz domek nie bedzie tez taki symetryczny bo działka jest nachylona i architekt musiał dołożyć schody wejściowe (zamiast 2 bedzie 5) i obnizyl poziom podłogi w garazu, zeby się dalo wjechac. pozdrawiam wszystkich budujących południowa i tez czekam na zdjęcia zeby zobaczyć jak to w praktyce wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 04.03.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Czes Wam Co do zimy nie wiem jaka bedzie ale wiesz drzewo na terenie firmy wichora nam przewrocila, tak wiec cos z tym trzeba bylo zrobic. Gatek z ktorego kranca polski jestes? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 04.03.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Śląs, a uścislając to Zagłębie ). Budujemy się w Łazach koło Zawiercia, a obecnie mieszkam w Sosnowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 04.03.2007 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Śląs, a uścislając to Zagłębie ). Budujemy się w Łazach koło Zawiercia, a obecnie mieszkam w Sosnowcu. witaj w klubie nie zapominaj o zdjęciach i załóż dziennik to będzie można na bierząco cię śledzić pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 05.03.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Czesc Wam Gatek Łazy fajna mała mieścinka, wiem bo jezdzilem tam dziewczyny z wakacji.(jako kawaler oczywiscie ). no i niedaleko masz do jury, ladne tereny. To chyba wprawdzie jest juz jura co?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 07.03.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam Wczoraj zapłaciliśmy za SILKĘ Pierwszy poważny wydatek. No to się chyba zaczęło. Planujemy rozpoczęcie robót na przełom kwiecień/maj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.03.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 witaj agaw79 napisz dokładnie wszystko co kupiłaś za ile, jaką? no i te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.03.2007 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 i gdzie kupiłaś?pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 08.03.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Początkowo chcieliśmy kupić silikaty z Grupy Silikaty bo były tańsze ale się okazało że mają w nosie pojedynczych inwestorów Więc mamy Silkę z Xelli. Droższa ma sztuce o ok. 1 zł ale ponieważ na 1 m2 wchodzi mniej bloczków więc różnica za całość wyniosła ok. 500 zł Silka E 24 chyba 4,93/sztukę. Ceny 12-tki nie pamiętam, ale za całość zapłaciłam ok. 19000. Fotek nie mam jeszcze żadnych niestety. Musimy z mężem się poprawić w tym zakresie Za tydzień prawdopodobnie będziemy juz zamawiać dachówkę (na pewno Braas brązowa i chyba grecka) bo sprzedawca w hurtowni sugeruje, że może podrożeć i lepiej wcześniej zamówić. np. SILKA od 1 kwietnia idzie w górę o 17% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 08.03.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Cześć Wam to widze ze zaczynacie, kolezanko... u mnie jak na razie dziura jak stodoła, teraz powoli beda szalowali fundament. Wczoraj jadac z pracy zrobiłem zdjecia bylo ciemno i nie za wyrazne. w sobote porobie nastepne. jak tak spogladam na te dziure to duza sie wydaje... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 08.03.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 tak a propos postu agaw 79 chciałam zapytac z czego budujecie? My zdecydowalismy się na maxa ale zmiany w projekcie jeszcze nie ma. Podobno zrobi to kierownik budowy. Na razie przeglądamy oferty kredytów i juz mnie głowa boli od szukania haczyków i haków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 08.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Załozyłąm tez dziennik budowy, jesli ktos chciałby poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 09.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witaj gatek Jak wynika z mojego postu budujemy z SILKI Zmiana materiału budowlanego nie wymaga zmiany w projekcie na etapie adaptacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 09.03.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witajcie Dokładne tak jak mówi aga, nie potrzeba zmiany w projekcie, pamietaj jednak trzeba, aby zamienny materiał posiadał tę samą klasę wytrzymałości jaką założył projektant domu (nie pamiętam ile to jest) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 09.03.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 No to teraz się zdenerwowałam bo nasza Silka ma klasę 15, a szczerze mówiąc nie wiem jak jest w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 09.03.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Aga nie denerwuj sie, Silka i Ytong jaki byl zakladany w projekcie maja podobne parametry. Jak kupilas cegle o tej samej grubosci to przeliczajac pole powierzchni przeniesie odpowiednio takie samo naprezenie [Mpa]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 09.03.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ytong z projektu ma grubość 36,6 cm a SILKA ma 24 cm, ale z kolei z tego co wiem to silka ma większą gęstość i wytrzymałość więc może będzie ok. Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts