Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ta oszczednosc wyniknela glownie z dnia podpisania umowy, bylo to w listopadzie 2006, wtedy mielismy dzialke, zaadaptowany projekt, przylacza w fazie projektu. Szedlem na calosc wszystkie oszczednosci jakie mielismy dalem jako zaliczki ( to wchodzilo jako wklad wlasny w banku). Teraz mam taka sytuacje ze razem z zakupuem gruntu, kanalizajca, energia i wszystkimi zaliczkami wydalem dokladnie 130 tys. A efekt?? dziura w ziemi i podlaczone media z kanalizacja... Ale nie przeraza mnie to teraz proporcja sie odwroci

Nasz budowniczy to sasiad zony od 25 lat, tak wiec nie mialem najmniejszej obawy dajac zaliczki.

Ja tez buduje z POROTHERM 30 P+W, prosta i ciepła cegla ceramiczna odwdzieczy sie przy tynkowaniu. Sam POROTHERM w styczniu skoczyl 30% do góry.

pozdr

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to moze i ja sie podepne pod ten watek

poniewaz buduje hybryde "Iskierke - Południowa"

tzn. dół bedzie jak w Iskierce bo wjazd mam na dzialke o połnocnego wschodu

lecz pietro mam jak w Poludniowej - ktos tu gdzies podlinkowal swoj projekt i wraz z zona sposobalo nam sie rozwiazanie pietra Poludniowe w szczegolnosci zmniejszenie tego jednego pokoju z kantami na rzecz zwiekszenia holu na pietrze plus rezygnacja z balkonu a okna dachowe jak u rafala_m

gatek - pobudka

buduje 20 km od Ciebie !!!

do Łazów to ja z DG na rowerze jezdzilem :)

No i wątek spaddł na dalsze strony

My dostaliśmy właśnie wstępna decyzję kredytową, ciekawe ile czasu zajmą dalsze formalności i kiedy na koncie bedzie pierwsza transza. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na kredyt we frankach na 35 lat w Polbanku. Sumy nie wymienię żeby nie rożsmieszyć tych któzy uwaja ze na budowe domu to trzeba miec minimum 350 tys. :))))

No i wątek spaddł na dalsze strony

My dostaliśmy właśnie wstępna decyzję kredytową, ciekawe ile czasu zajmą dalsze formalności i kiedy na koncie bedzie pierwsza transza. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na kredyt we frankach na 35 lat w Polbanku. Sumy nie wymienię żeby nie rożsmieszyć tych któzy uwaja ze na budowe domu to trzeba miec minimum 350 tys. :))))

Na razie wydalismy 30650 i mamy własny kawałek ziemii, projekt i pozwolenie by coś budowac. Ciekawe czy bank zaliczy nam to jako wkład własny.

Witaj gatek,

czy bank zaliczył to jako wkład własny?

Siemka

U mnie cisza bo jakos mało czasu na wszystko, zalatwialem znowu kolejne umowy musze jeszcze ugadac sie z wykonawcą wod-kan CO (chcialem to sam zrobić ale z uwagi na bardzo szybko zblizajacy sie termin opuszczenia mieszkania nie moge sobie pozwolic na powolna zabawę, hehh szkoda, ale dam mu moj projekt wg ktorego wykona)

No widze mariusz ze zaczynasz 8) to gitnie, ja teraz odpompowuje wodę, ktora zostala po deszczach i sniegach ziemia osuszy sie no jazda. Zanim zaczniesz kopać sprawdz sobie pogode czy nie kroi sie jakis deszcz. jesli tak to warto zaczekac pare dni, znam to z autopsji...[/img]