tomek_i_gosia 11.03.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ta oszczednosc wyniknela glownie z dnia podpisania umowy, bylo to w listopadzie 2006, wtedy mielismy dzialke, zaadaptowany projekt, przylacza w fazie projektu. Szedlem na calosc wszystkie oszczednosci jakie mielismy dalem jako zaliczki ( to wchodzilo jako wklad wlasny w banku). Teraz mam taka sytuacje ze razem z zakupuem gruntu, kanalizajca, energia i wszystkimi zaliczkami wydalem dokladnie 130 tys. A efekt?? dziura w ziemi i podlaczone media z kanalizacja... Ale nie przeraza mnie to teraz proporcja sie odwrociNasz budowniczy to sasiad zony od 25 lat, tak wiec nie mialem najmniejszej obawy dajac zaliczki. Ja tez buduje z POROTHERM 30 P+W, prosta i ciepła cegla ceramiczna odwdzieczy sie przy tynkowaniu. Sam POROTHERM w styczniu skoczyl 30% do góry. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 11.03.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam wszystkich Tomek zdaje się że obiecałeś nowe zdjęcia pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 12.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam wszystkich Tomek zdaje się że obiecałeś nowe zdjęcia pozdrawiam mariusz Ale kolega czjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 12.03.2007 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam wszystkich Tomek zdaje się że obiecałeś nowe zdjęcia pozdrawiam mariusz Ale kolega czjny A kolega nie zagaduje tylko obiecane zdjęcia ładuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 15.03.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 CO tu tak cicho ? wszyscy w kolejce za materiałem stoja czy na budowie zasuwają ? Idę właśnie złożyć wniosek o kredyt i chyba czas zacząć szukac jjakiegoś ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.03.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 to moze i ja sie podepne pod ten watek poniewaz buduje hybryde "Iskierke - Południowa" tzn. dół bedzie jak w Iskierce bo wjazd mam na dzialke o połnocnego wschodu lecz pietro mam jak w Poludniowej - ktos tu gdzies podlinkowal swoj projekt i wraz z zona sposobalo nam sie rozwiazanie pietra Poludniowe w szczegolnosci zmniejszenie tego jednego pokoju z kantami na rzecz zwiekszenia holu na pietrze plus rezygnacja z balkonu a okna dachowe jak u rafala_m gatek - pobudka buduje 20 km od Ciebie !!! do Łazów to ja z DG na rowerze jezdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 15.03.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 pluszku no to sąsiadami prawie bedziemy. Jak juz się coś ruszy to zapraszam. My planujemy fundamenty w czerwcu zacząć, a włsaciwie to nasz wykonawca ma dla nas taki termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.03.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 no u nas choc na razie szczere pole - to mam nadzieje ze robota ruszy z poczatkiem kwietniawiec wczesniej Ty mozesz do mnie podskoczyc buduje w Strzemieszycach czyli 2 km za Sosnowcem-Kazimierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 15.03.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 No to teraz mnie juz zupełnie zaskoczyłeś, będe sie rozgladac za Iskierką bo aktualnie mieszkam w KAzimierzu Górniczym i często w Strzemieszycach bywam u babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 16.03.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Strzemieszyce teraz warto odwiedzic, duzo sie buduje, mozna podpatrywac by potem móc przemyslec nad jakimis rozwiazaniami.Na prawde lepiej raz zobaczyc na zywo na budowie niz 1000 razy przeczytac na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 21.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 No i wątek spaddł na dalsze strony My dostaliśmy właśnie wstępna decyzję kredytową, ciekawe ile czasu zajmą dalsze formalności i kiedy na koncie bedzie pierwsza transza. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na kredyt we frankach na 35 lat w Polbanku. Sumy nie wymienię żeby nie rożsmieszyć tych któzy uwaja ze na budowe domu to trzeba miec minimum 350 tys. ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 22.03.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 No i wątek spaddł na dalsze strony My dostaliśmy właśnie wstępna decyzję kredytową, ciekawe ile czasu zajmą dalsze formalności i kiedy na koncie bedzie pierwsza transza. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na kredyt we frankach na 35 lat w Polbanku. Sumy nie wymienię żeby nie rożsmieszyć tych któzy uwaja ze na budowe domu to trzeba miec minimum 350 tys. ))) Na razie wydalismy 30650 i mamy własny kawałek ziemii, projekt i pozwolenie by coś budowac. Ciekawe czy bank zaliczy nam to jako wkład własny. Witaj gatek, czy bank zaliczył to jako wkład własny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 22.03.2007 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział to od poniedziałku mam już pozwolonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 22.03.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Tomek piękna tablica a taras nie za bardzo masz na południe pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 23.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 hej Wczoraj byłem na budowie i... po tych sniegach budowniczy zafundowali mi basenik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 23.03.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Tomek piękna tablica a taras nie za bardzo masz na południe pozdrawiam mariusz Na poludnie moze nie, ale poludniowy zachod. Slonce zachodzi tam bardziej na prawo . Zdjecie bylo robione ok 16:30 jak zawsze wracam z pracy. No to tak do zachodu latem jakies 4 godz zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 27.03.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam tomek_i_gosia, gatek, pluszku, agaw79, rafal_m, GrześN, ula@, MM99, i wszystkich czytaczy! co taka cisza? piszcie jakie postępy u was! pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 27.03.2007 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 u mnie może w piątek koparka wjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 28.03.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Siemka U mnie cisza bo jakos mało czasu na wszystko, zalatwialem znowu kolejne umowy musze jeszcze ugadac sie z wykonawcą wod-kan CO (chcialem to sam zrobić ale z uwagi na bardzo szybko zblizajacy sie termin opuszczenia mieszkania nie moge sobie pozwolic na powolna zabawę, hehh szkoda, ale dam mu moj projekt wg ktorego wykona) No widze mariusz ze zaczynasz to gitnie, ja teraz odpompowuje wodę, ktora zostala po deszczach i sniegach ziemia osuszy sie no jazda. Zanim zaczniesz kopać sprawdz sobie pogode czy nie kroi sie jakis deszcz. jesli tak to warto zaczekac pare dni, znam to z autopsji...[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 28.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mariusz patrzac tak na twoja mape i moja to my bedziemy mieli zwrocone domy na te sama strone swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts