Kingaa 14.08.2003 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Czy to prawda, że w trakcie budowy, do momentu zgłoszenia domku do zamieszkania, za wodę płaci się jak za przemysłową (czyli duuużo drożej)? Tak mi się obiło o uszy... W sumie zresztą, jakby nie było, to woda do celów produkcyjnych... Mam nadzieję, że to nieprawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 14.08.2003 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Witam Za wodę się chyba płaci normalnie - nie ma rozróżnienia na okresy: w trakcie budowy i po odbiorze. Zasada ta dotyczy energii elektrycznej. Płacisz coś koło 3,50 za każdy kW zamówionej mocy zryczałtowanej opłaty plus to co zużyjesz. Dlatego warto na czas budowy zamówić mniejszą moc, a potem po zamieszkaniu ja zwiększyć. Pozdrowienia (zza miedzy) B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Byle by tylko moc zamówiona na czas budowy wystarczyła do uruchomienia np. betoniarki i dźwigu jednoczesnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 14.08.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Witam Dźwig zasilany z sieci energetycznej? Co to za dźwig? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Witam Dźwig zasilany z sieci energetycznej? Co to za dźwig? Pozdrowienia B. Całość materiału na wybudowanie poddasza transportowałem przy pomocy dźwigu masztowego (silnik elektryczny trójfazowy + 8 metrowy maszt stalowy + lina stalowa nawijana na bęben). Podpinałemcałą taczkę i w ciągu 15 sekund mateiał był już na górze. Oczywiście, mogłem cegłę i zaprawę wciągać sznurkiem w wiadrach lub wwozić na taczce po skonstruowanym układzie pochylni ale wybrałem to rozwiązanie. Także pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts