Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam sąsiadkę bardzo serdecznie. Widzę że pomimo nerwów i poślizgów pędzicie do przodu że hohohoohoooo, u nas do przodu to na razie trawka, ale zawsze to coś ... dla dziatwy i przyjemności.

ładniutko się u Państwa robi, tylko pozazdrościć no i wzdycham tu ciężko bo kiedy to u nas tak będzie.... oj kiedy......

ale prawda jest taka że każdy etap to wielka radość, nawet malutki kroczek ale zawsze do przodu. u Was siedmiomilowe kroki i niedługo będziecie czerpać przyjemność z mieszkania w domku. super. tak trzymać. pozdrawiam sąsiadka nr102

Witam,witam sąsiadkę :D

My to musimy"gonić" z robotą, bo my już stare jesteśmy :p Chcemy się nacieszyć domkiem :) 8) .

Ale tego powstającego u sąsiadki ogródka to zazdroszczę.Porządek się robi, a unas....ooooo....pobojowisko :lol: Ale jeszcze trochę i jakoś to ogarniemy.

Fajnie na tym naszym osiedlu będzie :D :lol: I widoki, i powietrze i sąsiedzi!!!!

Do zobaczenia i pozdr

Bogusiu!

Cieszę się, że znalazłam Twój dziennik. Przejrzałam go trochę (dzisiaj nocka będzie na pewno spędzona na lekturze twojego dziennika). Wasz dom bardzo mi się podoba, ale wzruszyłam się po Twoim wpisie do Komentarzy do marzeń o Elwirze. Bo ja też marzę o swoim domu, a dzieci też mam już duże (15, 17 lat) i jeszcze się waham czy mam na pewno realizować swoje marzenie! (po 20 latach małżeństwa) :lol:

Cieszę się, że ludzie w naszym wieku też budują! Bardzo się cieszę. Napiszę napewno jak przeczytam cały dziennik. Pozdrawiam :p

Malkaj

w każdym wieku trzeba!!!!spełniać swoje marzenia :D :p Bo to przecież dodaje nam sił na dalsze lata życia :D Więc-do dzieła,buduj dom.Nam za rok stuknie 25 lat!!! małżeństwa i dla mnie najważniejsze jest zdrowie całej naszej rodzinki,a jak ono będzie to i cała reszta będzie :)

A Twoje dzieci-właśnie one jeszcze w takim wieku dłużej nacieszą się domem.

Moje kobitki...niestety znacznie mniej :cry:

Pozdrawiam serdecznie :lol: Bogusia

To są lampki diodowe.Jak się nazywają to nie wiem(na rachunku nie ma nazwy,a opakowań już nie mam).A kupiłam je w najzwyklejszym sklepie z oświetleniami,kosztowały coś ok.32 zł za sztukę+żarówka.Cieszę się,że Ci się podobają.Wyglądają naprawdę ładnie i wieczorem dają całkiem wystarczającą ilość światła.

Pozdrawiam Bogusia :D

Zakupiłam lampeczki :lol: . Łatwo nie było, ale znalazłam. Oczywiście przez net. Jeszcze leżą i czekają na swoją kolej, tylko tak się zastanawiam, czy 5 sztuk w pokoju 20 m2 wystarczy jako górne światło? Ļokój będzie należał do 6 letniej pannicy, która zapewne będzie potrzebowała dobrego oświetlenia górnego. Myśleć jeszcze nad jakimś dodatkowym oświetleniem górnym?

Pozdrawiam serdecznie :)

To są lampki diodowe.Jak się nazywają to nie wiem(na rachunku nie ma nazwy,a opakowań już nie mam).A kupiłam je w najzwyklejszym sklepie z oświetleniami,kosztowały coś ok.32 zł za sztukę+żarówka.Cieszę się,że Ci się podobają.Wyglądają naprawdę ładnie i wieczorem dają całkiem wystarczającą ilość światła.

Pozdrawiam Bogusia :D

Zakupiłam lampeczki :lol: . Łatwo nie było, ale znalazłam. Oczywiście przez net. Jeszcze leżą i czekają na swoją kolej, tylko tak się zastanawiam, czy 5 sztuk w pokoju 20 m2 wystarczy jako górne światło? Ļokój będzie należał do 6 letniej pannicy, która zapewne będzie potrzebowała dobrego oświetlenia górnego. Myśleć jeszcze nad jakimś dodatkowym oświetleniem górnym?

Pozdrawiam serdecznie :)

Witaj Lidex, cieszę się że udało Ci się zakupić lampeczki.Są ślicznusie :p

Pokój mojej córki ma ok.12 m2,ale lampki-3- są na skosie i w tej części dają wystarczającą ilość światła np. do czytania.Myślę,że przy gónym oświetleniu jak dasz 6 szt. to zupełnie wystarczy na 20 m2.Tylko one nie mogą być zbyt blisko siebie, bo wtedy promienie będą zachodzić na siebie zbyt blisko i nie będzie efektu.U nas są w odległości ok.80 cm.

Jak będą zamontowane u Ciebie to proszę o zdjęcie :D

Pozdr Bogusia

Lidex, dasz linka do tego sklepu? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif? Objechaliśmy wszystkie markety budowlane w Krakowie, w tym Castoramy po kilka razy, kupując inne rzeczy i nie znalazłam takich diód.

Są najśliczniejsze :)

Hej,

Podaję ci namiar na sprzedawcę z allegro, od niego kupiliśmy: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3181587

A fotki oczywiście pokażę, ale kiedy to nie wiem....jakoś nam się ciągnie ta budowa:-?

Pozdrawiam serdecznie

Witaj rogbog,

To już nie budowa - to normalny dom :D Tylko Was tam nie ma...

Nadrobiłam zaległości w czytaniu i fotki obejrzałam. Faktycznie, jak wszelkoe dodatki udomawiają wnętrza :D :D

Kolorki dyskusyjne - ale już o tym pisałam, bardzo podoba mi się ten korytarzyk :lol:

Pozdr

No Bogusia, tydzień mnie nie było a Ty już w domku mieszkać możesz... :D :D :D To co pisze Amtla, to najprawdziwsza prawda....dodatki bardzo udomowiają przestrzeń budowlaną i możemy mówić wtedy już z całkowitą pewnością, że to już nasz dom.... :D :D :D Kwiaty, dywany i kolorki na ścianie...... ach rozmażyłam sie.... ale kiedyś i umnie tak już będzie.....a co tam, byle do przodu....

A co do rozpczęcia budowy, Malkaj , to ja jestem jeszcze starsza i też buduję dom...a co, ja też chcę jeszcze pomieszkać i nacieszyc sie sniadaniem, obiadem i kawą na własnym tarasie.... :D :D :D

A co do rozpczęcia budowy, Malkaj , to ja jestem jeszcze starsza i też buduję dom...a co, ja też chcę jeszcze pomieszkać i nacieszyc sie sniadaniem, obiadem i kawą na własnym tarasie.... :D :D :D

Waśku, dobrze mówisz, dobrze mówisz :D

http://images32.fotosik.pl/213/cdf976fa48b07d8c.gif

Mam troszkę zaległości w czytaniu Waszych dzienników-Amtla i Wasiek :oops: .Jutro na pewno to nadrobię :oops:

Pozdr