Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak Kalu wsadzisliśmy roślinki w sobotę.A właściwie to robił to mm,ja tylko pokazywałam gdzie:)

Niestety nadal brakuje nam ziemi tzn.ziemia jest "nagrana" ale jest kłopot z transportem.

Martwię się też tym,że zaczynają się pojawiać chwasty i znowu trzeba będzie coś z tym zrobić.

Oszczędzam się,uważam ale jak za długo leżę to mnie plecy i p...a bolą:)..Tak źle i tak niedobrze.

Dzisiaj pierwszy raz (poza wyjazdem na zdjęcie szwów) wybywam z domu.Idę sobie pazurki zrobic:)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Bogusiu. Dopiero mam internet więc nadrabiam zaległości (a są koszmarne). Przekonałam się na własnej skórze że na wsi z internetem czy innymi usługami nie jest tak lekko, ale powoli zaczynamy się "cywilizować". Mam nadzieję, że będę już teraz częściej na fm.

Na początek życzę Ci dużo zdrowia, wypocznij porządnie zanim się za cokolwiek zabierzesz, nie ucieknie :-)

Witaj Ewo:)

zaglądaj zaglądaj częsciej na fm,chociaż to nowe fm to czasami tak wnerwia:(

Jak sie mieszka na wsi? Pewnie fajnie,tak jak u nas:)

Dziękuję za życzenia zdrówka.Wypoczywam i już chwilami mam tego dosyć.Codziennie to samo...wstawanko,śniadanko,leżanko,spanko....

A ja taka ruchliwa jestem i brakuje mi tego ruchu...

Dorotko u nas dzisiaj dalej wiało,słoneczko świeciło do wczesnego popołudnia a teraz jakieś chmury się pojawiają...pewnie będzie padać.

Co do spacerów-to dzisiaj "wypuściłam" dalej poza dom tzn. do kościółka,później poszliśmy na krótki spacer i za długo to ja jeszcze łazić nie mogę niestety:(

Roślinki posadzone,widzę że wszystkie się chyba przyjęły:) Ale niestety sprzed nosa uciekła nam ziemia do ogrodu:(Mm załatwił jeszcze jesienią, sąsiad miał nam ją przywieźc ale tak się zbierał ,że jak pojechał w tym tygodniu to ziemi już nie było:bash::mad:..ale jestem zła.Teraz trzeba szukać od nowa.A tamta była dobra i niedroga po tzw.znajomości.

Edytowane przez rogbog

Amtluś teraz najlepszy czas na sadzenie roślinek,a ja tylko "rozkazywać" mogę:) Ale jak już trawka się zazieleni to i tak mi wystarczy.Bo to wreszcie wprowadzi jakiś ład i porządek.A później roslinki będę sadzić, przesadzać. I chciałabym wreszcie wydzielić też niewielki warzywniaczek...marcheweczka,szczypiorek,sałata mniam ..swoje ...to jest to czego mi brakuje. Jak mielismy działeczkę to były ogóreczki,buraczki i inne warzywka:)

Bogusiu, jak tam zdrówko ? Goisz się dobrze ?

A ziemia już na działce ? Też bym się tak cieszyła, bo to taki ostatni dzwonek, żeby bez zawirowań podziałać - posadzić, posiać...

A jak mają być warzywka tojuż widzę te grządeczki....

Widzisz, wystarczyło na sąsiada napsioczyć to się zmobilizował...

Amtelko ziemia przywieziona-4 wywrotki.3 porcje przerzucone przez płot koparką,ostatnia to już pewnie będzie wożona taczką.Częsc zresztą zostanie na zewnątrz-chcemy uporządkowac miejsce za płotem.Tak doraźnie aż kieeeedyś zrobią drogę;).

Za porządkowanie weźmiemy się dopiero jutro..a właściwie to będzie robił to mój mąż.Chciałabym posadzić tujki,które już nie zdązyłam posadzić jesienią.Były "zakopcowane" i widzę,że wyglądają lepiej niż te ktore wsadziłam.

Pytasz jak zdrówko-no niby wszystko idzie ku lepszemu:) Ale jeszcze troszkę....w czwartek jadę do kontroli a po świętach...chcę wrócić do pracy.....Jestem nadal jakaś słaba,zwłaszcza nogi...jakieś takie nie moje.Ale......będzie dobrze:)

Sąsiad dobra rzecz ale..trzeba trzymać krótko:)

http://www.portal.pwr.wroc.pl/files/prv/id24/ebip/kartka_wielkanoc_2011.jpg

Zmartwychwstanie Chrystusa niesie ze sobą pokój i wyzwolenie.

Niech światło Chrystusa chwalebnie zmartwychwstałego

rozproszy ciemności naszych serc umysłów,

Niech słowa Zmartwychwstałego: Pokój Wam

staną się udziałem nas wszystkich.