Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No własnie akuś jak gęsto sadziłas swoje bukszpanki? Bo ja jeszcze planuję zrobić podobne obrzeże przy kostce wzdłuż domu,przy tarasie.

Póki co to figę zrobię w ogrodzie bo u nas zima na całego:bash:pokazywali nawet moje miasto w tvn24. Cały dzień pada(teraz trochę słabiej).

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas dzisiaj piękna, słoneczna pogoda.

Z pewnością siedzisz na tarasie, wygrzewasz kości i popijasz kawę...jak ja za tym tęsknię...

Już tak nie chce mi się jeździć kilometrami, aby potem znowu wracać...już tak bardzo chce mi się po prostu wyjść na taras...

Amtlo u nas z ranka było pochmurnie nawet kropił deszczyk.Dopiero ok.14 zrobiło się słonecznie ale...chłodno...więc nie odważyłam się na kawkę na tarasie:)

Wcale Ci się nie dziwię,że nie masz już siły jeździć na budowę..takie życie na dwa domy...

Dlatego dobrze by było wkrótce zamieszkać w domku...nawet jeżeli jeszcze będzie sporo do zrobienia..U nas tak przecież było,"wykańczaliśmy" się jeszcze prawie pół roku od wprowadzenia się.Latem można sobie na to pozwolić i da się przeżyć mimo niedogodności.

A wczoraj działaliśmy dalej w ogrodzie-narazie porządkowanie tzn.odchwaszczamy dalej to znowu porosło.Najpierw glebogryzarką później zgarniamy chwasty i dopiero na to ostateczna ziemia.Mam nadzieję,że to uchroni nas przed zachwaszczonym trawnikiem.

Jutro ma si,e zjawić p.Tomek od kostki.termin dopiero koniec czerwca-lipiec.Ale dobre i to ,do tego czasu zagospodarujemy teren jakieś tam straty trawnikowe uzupełnimy.

Bogusiu, fajny będzie ten warzywniaczek...widzę, że zdążysz już w tym roku go zagospodarować....takie późne rzodkiewki na pewno tam będą...i co jeszcze planujesz ?

A roboty z odchwaszczaniem nie zazdroszczę, to najmniej przyjemny etap - efekt mierny, ale zrobić trzeba koniecznie...

Jak Twoje samopoczucie?

a pelargonie to takie wdzięczne kwiaty...tak niewiele im trzeba, a odwdzięczają się pięknie...a jak jeszcze z domowej hodowli to już wogóle fajnie.

Edytowane przez Amtla

:)

na warzywniaczku planuję rzodkieweczki,sałatkę,szczypiorek,może por,selerki,posieję jeszcze marcheweczkę i pietruszkę(może późno ale trzeba warzywniak zagospodarować).Może kilka pomidorków...starczy miejsca:)?Jak pogoda dopisze to chciałabym to zrobić w sobotę.

Córka chciałaby też truskawki..wiadomo w tym roku tylko posadzić..i tu mam problem..tam gdzie mam miejsce-wzdłuż garażu jest strona wschodnia a więc mało słońca i chłodno..I tak sobie myślę czy nie posadzić ich wzdłuż łuku i dopiero bukszpany...

Moja mamcia uwielbia kwiaty(mam to po niej:) i coś tam zawsze na okienku w mieszkaniu hoduje:)

Moje samopoczucie pytasz...niezłe..lepsze niż się spodziewałam ale...ten brak hormonów..uderzenia zniosę ale..zaczynam tyć:mad::bash:..masakra...Niby na wadze tego nie widać ale..nie mam się w co ubrać..wszystkie ciuchy w które wchodziłąm jeszcze nie tak dawno są przyciasnawe...:( Ale nie dam się...dlatego działam w ogródku(w ramach rozsądku,nie dźwigam) muszę odstawić to co uwielbiam...czyliiiii..słodkości...:cry::-x:oops:

Co do chwastów to po jesiennej akcji nie rośnie perz:) teraz rosną głównie rumianki i damy radę:)Mam nadzieję,że dzięki temu trawka będzie czysta:)

Aniu dziekuję:)To równiutkie to zasługa moje mm..przyłożył się:lol2:

Tak to jest to co kupiłam na allegro.Bardzo fajna rzecz.Jak urośnie trawka a od strony iglaków będzie kora lub żwir to obrzeże nie będzie tak widoczne. A będzie chronić przed wrastaniem trawy.

Zobaczyłam je w jednym z programów o ogrodach.

Amtla,Kala,Nadulka,aka dziękuję dziewczynki za pochwały:) Ja też się zachwycam moim warzywniaczkiem...już zagladam czy coś urosło hihi

Jak się zazieleni to efekt będzie lepiej widoczny.

Aka obrzeża kupiłam na allegro ,podpatrzyłam w tv w programie ogrodniczym. więcej znajdziesz tu http://www.ekobord.pl/ Fajna rzecz,można rzeźbić różne kształty.Myśle że w ten sposób zrobię wszystkie obrzeża w ogrodzie.

Przyszłam nie tylko pochwalić, ale i pozazdrościć trochę też.

No i skubnąć coś od czasu do czasu, bo u siebie nie mam warzywniaka.

A przydałby się choć rządek pietruszki i pachnącego koperku.

Super ten warzywniak Bogusiu :)

Troszkę nie forumowo ale od rana głupawka mnie naszła i co sobie wspomnę to się chichram:lol2::D a to w związku ze śniegiem 3 maja.Na n-k kolega wkleił zdjęcie z 3 maja z pobytu na działeczce...na bosaka ,w rybaczkach:) Spotkaliśmy dzisiaj jego ojca a on opowiada,że syn z gośćmi nocowali na działeczce..budzą się rano....Piotrek dzwoni do taty i mówi" tato nie wiem co sie dzieje,chyba za dużo wypiłem...bo przecież jest maj a za oknem zima!!!...czy ze mną jest wszystko ok?" Uśmialiśmy się nieźle:)