Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nadulko, ja też specjalnie nie tęsknię za zimą.:) Póki co dochodzę do siebie po świętach.Tak właściwie to odpoczęłam dopiero w ostatnie święto,chociaż w sobotę i w niedzielę też mieliśmy gości.

Amtluś, narazie mąż działa:)Po kolei wyłącza "rurki",sprawdza gdzie przestaje grzać,opisuje.Nawet chyba wyjaśnił dlaczego nie grzeje grzejnik w górnym holu.

Czy u Ciebie też instalatorzy nie oznaczyli podłączeń?

..a jak ferie?wyjeżdżacie na nartki?może gdzieś w moje okolice:) Jakby cóś to wiesz:)....

Pozdrówka,dziewczynki

Pozdrawiam dziewczynki

Bogusia, u nas przy podłogówce na całym dole - praktycznie na górze ogrzewanie nie jest włączone. Generalnie w całym domu jest tak ciepło, że mąż musiał skręcic na minimum podłogówkę. No, przyznam się, że na gorze to ja odkręcam tylko grzejnik tak około godz. 19 w mojej sypialni a potem jak juz idę spać to zakręcam całkowicie albo zostawiam tak na min.

Jestem ciepłolubna i nie znosze jak wstaję z łóżka a tu....zimno.....A mąż chodzi za mna i zakręca ten grzejnik :p

Pomimo tego, eko groszku spala sie tyle samo co w ubiegłym roku... a już miałam nadzieję, że przy tak słabej zimie pójdzie mniej....nic z tego ....:o

Pewnie z ogrzewaniem mąż już doszedł co jest co....bo nie ma to jak własny opis wszędzie tam gdzie można...:p

Wasiu u nas na górze, jak jesteśmy sami to grzejniki u córek też są zakręcone.Grzeje tylko grzejnik w łazience,natomiast w sypialni grzejnik chodzi na minimum.Ja też lubię ciepło,ale w sypialni muszę mieć chłodniej.Natomiast na dole mamy za ciepło-nawet w największe chłody,przy rekuperacji mamy ustawiony piec np.na 18 st a na dole jest 24-25 st.a na górze 22 st.Powstaje różnica temperatur i jak się wchodzi na górę po schodach to się to czuje.Jak są córki to trochę narzekają,że jest im za chłodno,zwłaszcza jak mocno wieje.

Dlatego teraz chcemy to w końcu wyregulować-zmniejszyć podłogówkę,na górne grzejniki dać więcej.

U nas przy tej zimie zużycie gazu jest jednak mniejsze.Największy rachunek zawsze płaciliśmy za grudzień ok.720 zł,nie wiem ile teraz wyjdzie bo jeszcze nie mam rachunku.Ale za listopad był mniejszy niż w 2010 r.

• 2 weeks później...