Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

...a miał być miły weekend:(

Na prostej drodze kobita się zagapiła,skręciła w lewo i z całej siły huknęła w mój samochód:( Jechałam ze swoimi córkami, starsza córka prowadziła.Dzięki Bogu nic się jej nie stało-kobita walnęła w nas od strony kierowcy.Uderzenie było tak silne,że aż pękła opona!Dało to taki huk,że w pierwszej chwili to myślałam,ze po nas....

,,,policja,laweta,serwis...

...teraz dopiero to do mnie dociera...

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bogusiu a lekarz byl????? jak nie to prosze natentychmiast sie udac. ze 2 tygodnie temu w mojego brata tez uderzyl inny samochod, mlody czul sie niby dobrze, za to drugiego dnia juz nie, do dzis chodzi w kolnierzu na szyi.

wspolczuje klopotow i przytulkam:hug:a jutro prosze o info czy wszyscy sie dobrze czuja

Bogusia, przykro mi, że spotkała Ciebie taka nieciekawa przygoda...:o... ważne w tym wszystkim jest to, że nic wam się nie stało...auto rzecz nabyta, zdrowia nie nabędziesz, niestety...to z autopsji...:(

A rabaty Twoje suuuuper....:rolleyes:...i te floksyyyyy skad je masz? sama siałaś czy dostałaś kępę?

Ja choruje na floksy takie w okragłej kepię i nawet wysiałam sobie ale.....no właśnie, chyba z tych nasionek nic nie wyjdzie...pozdychało mi toto.... że normalnie nie wiem co z tym zrobić. A dziwaczka też mam i chyba jutro wysieję już do gruntu...no cóż zobaczymy co z tego wyrośnie...

Pozdrawiam i trzymaj się...:hug:

Bogusiu floksy mam identyczne te fioletowe w zeszlym roku posadzone , rozowe przed paroma dniami (chyba jakas moda, fioletow w tym roku na gieldzie nie uswiadczysz tylko te rozowe - sa cudne)

wasku floksiki dostaniesz w doniczusiach w kazdym ogrodniczym, rosnie to to jak opetane, moje male rozsadki zadarnily caly skalniaczek, ladne, tanie, nie choruja, nie przemarzaja a jak juz to szybko sie regeneruja- po prostu bylinki doskonale :)

TAR-ciu u doktora nie byłyśmy...hmmm..ja sama dr..wypytałam córkę czy nie trzasnęła głową-nie,klatką w kierownicę-nie,czy ją nic nie boli-nie ,ale obserwuję...Pasy zadziałały...najbardziej chyba ucierpiała psyche...a ze mnie jakby powietrze spuścili...

Po stłuczce musiałam jeszcze pójść na 3 godziny do pracy..chociaż trochę zapomniałam o tym co zaszło...Do tego jeszcze córka miała pojechać z moją mamą do lekarza.Babcia już na nią czekała,ja telefon do siostry-mówię co się stało,żeby siostrzeniec pojechał z nią.Na wiadomości dla babci embargo..ale i tak wyczuła,że coś nie gra.W końcu siostra wytłumaczyła,że nam się nic nie stało,później ja zadzwoniłam i myślę,że troszkę ją uspokoiłyśmy.A jutro będzie u nas ,więc będzie lepiej.

...do dzisiejszego dnia nie wie,że kilka lat temu miałam do niej też pojechać-była po operacji,ale w drodze, pod samochód wpadło mi dziecko-nagle wbieglo na pasy.Przeżyłam potworny stres-nie wiem nawet jak to dziecko zawiozłam do szpitala.Na szczęscie nic poważnego nie stało,ale w pierwszej chwili myślałam,że zabiłam to dziecko....A mamusia ze swoją siostrą szły przodem,przeszły przez pasy i nawet nie zauważyły że dziecko zostało w tyle....

Nie mogłam sobie z tym poradzić przez kilka miesięcy-ciągle widziałam oczy tej dziewczynki patrzące na mnie i znikające przed maską...okropne....

Dorotko dziękuję,mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Wasiu dziękuję.Masz rację zdrowie najważniejsze.Autem się przejmuję umiarkowanie-mam AC, szkoda będzie z OC babity- spisałam wszystkie dane.Kobita taka normalna,też ciężko przestraszona.

Floksy są śliczne:)nie mogę się na nie napatrzeć.Zamawiałam je na allegro w ubiegłym roku.Teraz pierwszy raz zakwitły.Jak mi się rozkrzewią spróbuję je rozmnożyć:) i chętnie mogę zrobić Ci prezencik:)

Dziwaczka też chyba wysieję na rabatę..

Bogusiu floksy mam identyczne te fioletowe w zeszlym roku posadzone , rozowe przed paroma dniami (chyba jakas moda, fioletow w tym roku na gieldzie nie uswiadczysz tylko te rozowe - sa cudne)

wasku floksiki dostaniesz w doniczusiach w kazdym ogrodniczym, rosnie to to jak opetane, moje male rozsadki zadarnily caly skalniaczek, ladne, tanie, nie choruja, nie przemarzaja a jak juz to szybko sie regeneruja- po prostu bylinki doskonale :)

I takie roślinki lubię-piękne i mało wymagające:)

TAR-ciu -no coś Ty takie cudne kwiatki usuwać?! :) Już wiem,że kolejny zakup mnie czeka:)W sobotę jedziemy na targi ogrodnicze i mam nadzieję,że z pustym bagaznikiem nie wrócę:) a w aucie męża bagażnik na 500l!

Dam znać jutro jak się czujemy.Jutro do tego starsza córka wraca do siebie....uspokoję się jak dojedzie...

...a miał być miły weekend:(

Na prostej drodze kobita się zagapiła,skręciła w lewo i z całej siły huknęła w mój samochód:( Jechałam ze swoimi córkami, starsza córka prowadziła.Dzięki Bogu nic się jej nie stało-kobita walnęła w nas od strony kierowcy.Uderzenie było tak silne,że aż pękła opona!Dało to taki huk,że w pierwszej chwili to myślałam,ze po nas....

...teraz dopiero to do mnie dociera...

Bogusiu, to traumatyczne przeżycie. Napisz jak się czujecie.

Mi kiedys wyjechał senator z podporzadkowanej ulicy - nie moja wina, a przeżycie okropne. W dniu stłuczki nic mi nie było, a po dwóch dniach okazało się, że mam stłuczone przedramię od tego uderzenia i sączy mi się chyba osocze a nie krew. Cały przód karoserii samochodu do wymiany, łącznie z chłodnicą.

Piszę dopiero dzisiaj, ponieważ moi mnie "zmolestowali" i pojechaliśmy na trzy dni na Warmię i Mazury szlakiem zamków krzyżackich.

Witaj Amtluś.Dobrze,że zostałaś zmolestowana:) i wybyłaś z domu typowo weekendowo.Od lat marzę,zeby udać się w tamte strony.Ale ten ciągły brak czasu.W sierpniu mam urlop i myślęo wybraniu się do Trójmiasta lub właśnie w kierunku Warmii.

...my czujemy się na szczęscie dobrze.Córka przede wszystkim.Pojechała już do siebie,ale ma prikaz samoobserwacji i jakby co to do doktora.

A ja za chwilę jadę na policję po zaświadczenie do ubezpieczenia.Dobrze,że jest drugie auto...

A wczoraj odreagowaliśmy,mieliśmy gości i grillowaliśmy:)szkoda tylko,że pogoda się pod wieczór zepsuła,bo wygoniła nas z altany:)

Bogusiu jesteś może?

Powiedz ... ukąsił mnie wczoraj komar albo meszek.. mam spuchniętą rękę ciut powyżej nadgarstka.. ale poszła czerwona pręga już ponad łokieć po wewnętrznej stronie.

Ręka przy ukąszeniu bardzo spuchnięta i boli.. nie wspomnę, że swędzi jak diabli...

To tylko odczyn alergiczny czy może to być zakażenie?

Wzięłam amertil, singular i wapno .. fenistilem smaruje i kompletnie nić... ręka boli jak diabi i jest gorąca w tym miejscu...

Mąż chce mnie do szpitala zawieźć.. jechać czy olać?

Arniczko nie było mnie wczoraj ja napisałaś:(Ale myślę,że pojechałaś do lekarza.Wydaje mi się,ze taki odczyn mogł być od meszki.Te fr..e przenosza infekcje.Mnie i moją mamę tak kiedyś pożarły,że wokół ukąszenia porobiły się ropne nacieki,nie obyło się bez antybiotyków.

Napisz jak się czujesz.