Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

majka1801 dziękuję:)Te 7 ton poszło na rabatę tak. 100-110 m2.Trudno to tak wyliczyć.Tona kosztowała 50 zł.To jest gryz granitowy,więc jest ciężki.

Włóknina jest typu fizelina.Jestem z niej zadowolona.Dobrze się kładzie,przepuszcza wodę,nie troczy się przy wycinaniu,chwasty tak nie przerastają.Pierwsza agrowłóknina typu folia jest jak dla mnie gorsza-troczy się przy wycinaniu,chwasty przerastają i nasiewają się z góry.

Amtlo nastawiłam się na większe zakupy,ale to co napisałam to jedno ograniczenie a drugie to moja rodzinka tzn. mm i córka:)Mieli już dosyć chodzenia zwłaszcza,ze był upał.Siatki co chwilę trzeba było zanieść do auta a do parkingu "kawałeczek":) Ale i tak jestem zadowolona.Wczoraj posadziłam-jeden rodzaj funkii-(kupiłam dwa),jeden rodzaj żurawek( też dwa) floksy-takie jak na zdjęcie wyżej u TAR,zawciąg,klona palmowego,koleusy do skrzynek,dwie lilie,różę pnącą,dwie skalinice i 8 szt. pomidorków koktajlowych.Do posadzenia jeszcze jeden klon ponoć zwany żmijowaty,dereń chiński,żurawki,funkie,pęcherznica,tawuła spiraea,3 róże rabatowe,tujopsis , jałowce- złoty i ten wysoki to chyba cyprys ale nazwy nie pamiętam.

W altanie wiszą pelargonie angielskie-ponoć ten kolor to nowość.

Ufff-przy okazji zrobiłam ściągę z nazw:)

Bogusiu dzis moj skalniak caly kwitnie, floksiki zakwitly pieknie wszystkie i okazuje sie, ze mam nie 3 a 5 roznych odmian i kolorow, niektore roznia sie tylko odcieniem kwiatow i listkow a takze wielkoscia i gestoscia kwiatkow, naprawde przepieknie wygladaja dywany z plomykow przeplatane skalnicami, zawciagiem i innymi zielonymi wysepkami :)

Arniko dziękuję:)Rabaty z grysem wyglądają bardziej uporządkowane.Planujemy jeszcze wzdłuż obrzeży położyć kostkę granitowa-żeby łatwiej było kosić trawę.

....tak jak pisze TAR-córki wyjechały..:(

Nadulko dziękuję.Dzisiaj znowu coś posadzilam z zakupionych roślinek-3 róże,3 żurawki.Wydawało mi się,że tak mało zakupiłam,a widzę ze jeszcze sporo do posadzenia:)

BOGUSIA, no normalnie zazdroszczę ci.....szukam u nas na rynku koleusów kolorowych i nic .. a Ty jedziesz na targi i już masz....dlaczego obok nas nie ma żadnego porządnego ogrodniczego?...:eek:

Generalnie bardzo fajne zakupy poczyniłaś...ja dzisiaj na poprawę humoru, kupiłam na allegro 2 krzaki trzmieliny oskrzydlonej (korkowej) i dwie hortensje....czekają na mnie też do wsadzenia tuje hoserii ale znowu zrobiło się zimno i wcale nie chce mi się po pracy wychodzić na zewnątrz....ja chcę, żeby było ciepło, bo wtedy z przyjemnością pracuje się w ogrodzie....:):):)

wasiu jak zobaczyłam te koleusy to szczęka mi opadła:) było i tam kilkanaście i każdy inny,miałyśmy z córką problem które wybrać:) W ogrodniczych nigdy ich nie widziałam,natomiast my byliśmy na corocznych targach ogrodniczych w Łosiowe(woj.opolskie)

http://opole.naszemiasto.pl/galeria/opis/1390075,miedzynarodowe-targi-ogrodnicze-wiosna-kwiatow-w-losiowie,galeria,2581143,id,t,tm,zid.html#galeria-duze-zdjecie

Na targi jeżdżą i jeździli wszyscy nasi znajomi,my dopiero mogliśmy jechać w tym roku bo jest miejsce dla roślinek.Ogólnie zawrót głowy:)

U nas dzisiaj jest ładnie słonecznie,posadziłam następną partię roślinek,posiałam ogórki:) zrobiłam kilka fotek.Wkleję wieczorkiem bo za chwilę lecę do pracy.

Ja na allegro kupiłam sporo roślin i jak narazie nie mogę narzekać-straty były minimalne.

Napisz jak Wasze zdrówka...Trochę mnie zasmucił Twój wpis u Toli...:hug:

Przesyłam słoneczko z moich stron http://i.pinger.pl/pgr476/0430ad580008326e4be1b38c

Bogusia, a ja łapię to słoneczko całą sobą....:yes:

wczoraj miałam chwile zwątpienia....ale już dobrze...( przypomniałam sobie wynik mojego męża..złośliwiec wstrętny był zadomowił się u niego :(....ale już wycięty i mam nadzieję, że już nigdy nie powróci ...)

Wszyscy jesteśmy dobrej myśli.......:yes::yes::yes:... i nie ma innej opcji :no::no::no:

• 2 weeks później...
Podziwiam córe za taką samodzielność...trzeba sobie rdzić, a nie polegać tylko na innych.

Muszę się przyznać, że moja wczorajsza wyprawa do Poznania odbyła się też po raz pierwszy w składzie jednoosobowym :cool:

To miałas przynajmniej spokój:) Ja jak chodze ze swoim mm to ciągle musze go opinkalac bo albo leci np. z wózkiem do przodu ale jeczy,ze takie łażenie jest bez sensu itd.

A córka dojechała szczęśliwie,ale...zaliczyła dwa potężne korki,dojechała z poślizgiem 5 godz.!Dzwoniła o 23 30 juz z hotelu,zmęczona.A od dzisiaj zaczyna szkolenie.

Witaj.

Chciałam bardzo pochwalić i pozachwycać sie Twoim ogrodem. Grys wygląda super. Sama robię z niego rabaty i ważam ze wyglądają przepieknie. Niestety u nas w zachodniopomorskim jest taki drogi że ściągamu go z polski bo bardziej sie opłaca. Ale ja w innym temacie. Interesuje mnie zielona siatka, którą macie zamontowaną na siatce metalowej na około domu. Czy jest szansa na namiary na firmę która ją sprzedaje i czy mogę prosić o kontakt do nich.

Pozdrawiam

Magda