Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wielkie dzięki Alunku:hug:

Wiesz marzę o pięknym ogrodzie i takim pięknym głównie dla siebie.nie na konkursy,rywalizacje:)A że z natury jestem bardzo wymagająca głównie od siebie,uporzadkowana to chciałabym żeby mój ogród też był taki uporządkowany....Ale i tak jesteśmy dumni z tego co sami z mężem zrobilismy,już jak siedzę w ogrodzie to patrzę i słucham jak roslinki rosna...I to daje mi taki spokój,wyciszenie.

Buziaczki przesyłam:D

Bogusia....:yes:...super....

No a jak tam basen? Rozstawiony już? U nas pogoda nie bardzo do pływania ale znowu zapowiadają powrót ciepełka.....Do tej pory nadal koparka nie może wjechać, żeby zasypać do końca basen...w nocy deszcz a w dzień wiatr i zimno...brrrr... i to ma być lato?....

Zamówiłam już ekogroszek ....czyli zaczynam myśleć o zimie..... a przecież dopiero sie skonczyła...:mad:.... lato, lato gdzięś Ty jest?

Bogusiu, jak to świetnie że kończycie domek gospodarczy. Zawsze to już bliżej ostatecznego finiszu budfowlanego. Śliczne masz te roślinki dzaiłakowe...Ja zazdrościłam Tobie kaleusów i też kupiłam...nie poszalałam, bo już takie mizeroroty zostały i trochę mi było żal wywalać pieniązki tak w środku sezonu. A i tak zbyt długo się nimi nie nacieszę, dlatego już bym chciała to wszelakie zielsko mieć u siebie i patrzeć na nie od wiosny do jesieni.

A co to za kwiatek taki dłuuuuuuuuugi?

Kociaki są powalające. Zastanawiam się , czy i u nas taki zwierzaczek się znajdzie, bo przecież to uwiązanie i obowiązek...

Amtluś ja się bardzo cieszę,że wreszcie w domku gospodarczym będzie porządek.Wczoraj mm z naszą pomocą(ja i młodsze dziecię) zrobił sufit,a jutro z córką będą robić regały:)

Natomiast na wtorek zapowiadają piękną pogodę,więc mamy w planie rozłożyć basen:):rolleyes:

W moim ogrodzie zrobiło się kolorowo,będzie jeszcze bardziej jak zakwitną inne kwiatki.A te długaśne to...zapomniałam nazwę.Muszę zapytać ogrodnika u którego je kupowałam.

Ostatnio wsadziłam dwa wysokie floksy-różowy i biały.Kojarzą mi się -głównie zapachem-z dzieciństwem u rodzinki na wsi:)

Hej hej!

Bogusia, normalnie jak przeczytałam kilka ostatnich stron pamiętnika to aż się sama do siebie uśmiechałąm :) po 1 - też przygarnęłam kotka- Cześka :) po 2 właśnie wstawie zdjęcie tęczy jaką mam za oknem (identycznie wygląda jak u Ciebie na zdjęciu) :) :)

Niestety nie mam identycznego pięknego ogrodu za oknem ale się będę starać :)

Masz przepięknie! Na prawdę :) Wycacane, wydmuchane że hej! Ja póki nie mam zrobionego ogrodzenia, nie wiem za co się zabrać i jak zagospodarować przestrzeń :( Zaczęłam skromnie od posadzenia na środku wierzby, potem wokoło niej zrobiłam miejsce na skalniaki i to wsio.

Chyba będę potrzebowała pomocy eksperta w tym temacie ;)

Bogusiu, to teraz sami "burżuje" z basenami na tym forum ;)

Też jestem ciekawa Twojego basenu, bo waśkowy przeogromny. I po sezonie, jak zdacie relację z kosztów utrzymania to może się pokuszę, a co ?

A samodzielne sufity, to trudna sprawa, bo i niewygodnie i ręce opadają. Dlatego tym bardziej będzie efekt cieszył:)

A młodzież Twoja w domku wakacjuje, czy rusza dalej ?

Aga dziękuje:) Na wszystko trzeba czasu więc i u Ciebie ogród 'się zrobi".U mnie jeszcze rok temu wczesną wiosną było pobojowisko.

A kiciusie sa przefajne zwlaszcza jak się ma domek i ogród.

Co do eksperta to...myśle,że znajdziesz na forum kilka osób od których ja też sięuczę:)

Amtluś mój burżujski basen kosztował całe 8 stówek hihihttp://www.dmuchane.pl/galerie/b/basen-ogrodowy-rozporowy_1952.jpg

Nie poszaleję jak u Niny ale jak dwa razy machne rekami to cała długość przepłyne:lol2::lol2::rotfl:-przy śr.4,5m 1/3 zajmę ja:cool::D

Najwazniejsze,że będzie w nim woda i do tego mokra:lol:.

Więc szybko rób ogród:) i zaszalej z basenem

A moja starsza młodzież wygrzewa się w Chorwacji,młodsza narazie w domu:)

Edytowane przez rogbog

Bogusiu, jak na razie Ty i Wasiek służycie mi za wzory :) Wystarczy :)

Kwestia zagospodarowania ogrodu to także kasa, która zazwyczaj idzie na ważniejsze rzeczy. No ale we wrześniu czy się komuś podoba czy nie, muszę kupić drzewka i krzewy owocowe + jakieś inne potrzebne :)

Basen superancki, tak jak mówisz, ważne że woda mokra i schłodzić się można :)

Aga kasa kasa...ja już nawet przestałam liczyć ile wydaliśmy na ogród-tony ziemi,roślinki,kamyki....Na tę chwilę,jestem zadowolona że ogród wygląda coraz ładniej.Teraz będę się cieszyć widokiem rosnących roślinek.

U nas dzisiaj było bardzo ładnie i chyba jutro faktycznie rozłożymy basen:)

Bogusiu, prognozy są optymistyczne, ma być ciepło, słonecznie,

więc zwlekać z rozstawieniem basenu nie ma co.

Czekamy na zdjęcia.

Prawdę Ala napisała, że Twój warzywniak jest koncertowy.

Gratulacje za pomysł, realizację i troskę o to, co rośnie.

Kochająca rodzina, własny dom, zadbany ogród, zwierzęta to prawdziwa przystań.

Udało się Bogusiu, prawda? :)