Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bogusiu,

widać, że wiosna u Ciebie zagościła...

Jak zawsze, podoba mi się Twój warzywnik - chociaż jeszcze bez roślinek.

Tak sobie myślę, że tego bociana to sobie w końcu "wykraczesz" :cool:Takie już masz ciągoty ?

Chciałam pochwalić się swoją pierwszą domową rabatką, ale walczę ze zgraniem zdjęć i aparat odmawia mi posłuszeństwa. Może jutro ze spokojem się uda. Dzisiaj po pracy całe popołudnie spędziłam na świeżym powietrzu. Pogoda była cudna - słonko, lekki wiaterek. U nas bardzo dawno nie padało i susza ogromna. Podlałam iglaki duże i małe, a nawet takiego cienkusza, co do połowy usechł i teraz na złość wszystkim odbija nowymi przyrostami.

Bardzo się cieszę, że "kórniki" przetrwały zimę i teraz zaczynają się zielenić, bo były cały czas żółtawe i nie byłam dobrej myśli.

Amtluś ja to już bociana chętnie bym przyjęła:yes: ale ja mogę sobie chcieć:lol2:.Wiem,że nie byłoby lekko... my mamy daleko..chociaż najbliższej pomocy na pewno brakować nie będzie.

Fajnie,że już działasz u siebie:) wklejaj fotki,podziwiać będziemy.

Mam nadzieję,że zdróweczko dopisuje.A kiedy przeprowadzka?

• 3 weeks później...

Bogusiu,

ślicznie u Ciebie na działce a warzywnik - piszę któryś raz - nieustannie mnie zachwyca.

Już wiem, że skradnę od Ciebie żurawki, bo bardzo wdzięcznie się prezentują. Mam zrobione boczne ogrodzenie, więc z tyłu Pierworodny poszedł w trawkę a j zaraz jakieś iglaczki posadzę.

Bogusiu,

świetną miałaś majówkę. Szkoda, że my w tym roku z powodów zawodowych siedzieliśmy w domu.

Ale jak oglądam Twoje zdjęcia, to przypominają mi się odwiedzane kiedyś okolice. Tylko w Wilnie i Trokach nie byłam. Wiem zatem, co warto niedługo zwiedzić.

Amtlo

wycieczka bardzo udana,pogoda właściwie dopisała.Przepiękne okolice,okazało się że byłam o rzut beretem od waśka-Niny.

Wycieczki w maju to nasza tradycja od wielu lat.Organizuje je mój mm-w większości jeżdża ci sami ludzie.Pełen autobus,Jest wesoło,śpiewnie:)

Lubię te wyjazdy.Teraz była też nasza córka z mężem:)

Za rok planujemy min.Elbląg z atrakcjami,a docelowo Bałtyk.

A teraz powrót do pracy,od dzisiaj jest u nas zimno,deszczowo,brzydko..;)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Bogusiu,

widzę że zaliczyliście kolejny udany weekend. Bardzo zazdroszczę...

Ale u Ciebie roślinność wybujała. Ładnie i kolorowo...ale najbardziej zaskoczyły mnie róże :eek: Jakie wielkie krzaki już urosły i jakie śliczne :yes:

Ja się trochę boję róże wsadzać ze względu na ich pielęgnację.

A koty oczywiście ponad wszelkie pochwały ;) Mój Młody zaczął przebąkiwać coś o zwierzętach w domu.

Amtlo roślinki rosną ,widać to na kolejnych robionych zdjęciach.

A róże-ja ich specjalnie nie pielęgnuje.Tym przy domu bardzo spasowało miejsce,jest tam zaciszniej,nieco cieplej.Natomiast wszystkie wczesną wiosną ostro wszystkie przycięłam-na wysokość ok. 1/3 tego co teraz widać,podsypałam nawozem i rosną,kwitną:)

Kotki są urocze,Alik to taka przylepka,jak leże na kanapie to on też kładzie się na mnie jak najwyżej się da.Zuźka jest teraz mniej wylewna;),chodzi własnymi ścieżkami,ostatnio 2 razy nie wrócila na noc,raz z pogryzionym ogonem:(Cierpiała,kilka dni nie wychodziła,chowała się pod łóżkiem.

Tak już przyzwyczailiśmy sie do nich,że jak wieczorem nie ma ich w domu martwimy się,czekamy.

Jest tylko problem jak chcemy wyjechać na kilka dni...prosimy wtedy moją mamę,siostrę o opiekę nie tyle nad domem ale nad naszym zwierzyńcem.

I to trzeba brać pod uwagę przy podejmowaniu decyzji co do zwierzaczka w w domu.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 5 months później...

A światłość już niedaleko:

w Grudniu się narodzi Dziecko,

co jednym wzniesieniem dłoni

świat ku światłości nakłoni.

Spójrzcie, jak pierzchają cienie!

Płynie Boże Narodzenie!"

K.I. Gałczyński

Zdrowych, wesołych Świąt!

Wszystkim oraz każdemu osobno życzę Wesołych Świąt

Piękna jest radość w Święta Bożego narodzenia

ciepłe są myśli o bliskich

niech miłość i szczęście otoczą dzisiaj i w Nowym Roku nas wszystkich

Wesołych Świąt życzy Bogusia z Rodziną

http://i284.photobucket.com/albums/ll35/marzenna79/Marzenna/WesolychSwiatChoinka-1.png

Edytowane przez rogbog

• 4 weeks później...
  • 1 month później...