Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak wspaniale dobrane drzwi do spiżarki z meblami kuchennymi :D Wyglądają spójnie i elegancko. A ta poprzednia wersja nie była dobra? Coś nie pasowało, że małżonek inaczej wykończył?

A Bruno już za chwilę zamieni się w prawdziwego kocura, a na razie jest słodki...A drewna, swoją drogą, sporo uzbieraliście :wink:

Pozdr

Witaj Amtlo :)

Poprzednio otwór drzwiowy miał być dodatkowo wykończony dodatkową ościeżnicą,gdyż drzwi garderobiane(takie są do spizarni) są na 80, ale ich ościeżnica jest na 74 :o .Więc ten "niedobór" chcieliśmy uzupełnić włąśnie tą dodatkową ościeżnicą.Ale to z kolei, wymagałoby podcinania w miejscu gdzie meble dochodzą do samej ściany.I tak zdecydowaliśmy,że zrobimy to jak widać na zdjęciu.Kolor drzwi jest nieco jaśniejszy, ale w całości wygląda to dość dobrze.

Kocurek rośnie , rozrabia, mam nadzieję,że szybko "dojrzeje i spoważnieje" :p .

O zapas drewna to zadbał małż (tak jabyśmy mieli ogrzewać dom tylko kominkiem :lol: :lol: ).Cała ta sterta póki co leży na tarasie :o -bo czekamy na wyrównanie działki.Chcemy jeszcze zrobić drewutnię przed zimą-czy zdążymy :o czas pokaże.

Pozdr :)

Wszystkiego naj, naj .....nie ma to jak tyle lat z jednym chopem... :D :D :D :D Wiem cos o tem..... :D :D :D

http://www.pocztakwiatowa.pl/img/pic/0/2/5/3/2533_23352533_600.jpg

A zdjecia z wycieczki to cos mi tak znajomo niektóre wyglądają... :D :D :D

No tak, ja byłam tylko nad morzem, Ty pojechałaś trochę dalej no ale Amtla to juz w ogóle daleko nam poleci..... :D :D :D i dobrze, bo świat należy zwiedzać póki mozna, bo potem to robi sie tak jak ze mną....nigdzie nie chce mi sie wyjeżdżać, do samolotu juz mnie nikt nie wciągnie....za żadne skarby....( złe doświadczenia) a jak jest się młodym to i pęd do podróżowania jest duzo większy...

A drzwi do spiżarki rzeczywiście pasują do kuchni...

Dzięki,dzięki Wasiu :D :lol: .

Na,m kobietom za takie wyczyny (małżeńskie) powinni pomniki stawiać prawda? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Podróżowanie to wspaniała rzecz.Póki jeszcze nam się chce, to trzeba to realizować :wink: .Ale jak już będzie ogródek koło domku to nie wiem czy będzie mnie ciągnęło gdzieś tam :roll: :roll: :wink:

A Amtli to zazdroszczę (tak troszeczkę :wink: ). Zawsze marzyłąm żeby zobaczyć piramidy, Sfinksa 8) (w szkole bardzo lubiłam historię starożytną).Może jeszcze uda mi się to marzenie zrealizować 8) :wink:

Pozdr Bogusia :p

Witanko południowe :D

Co Wy kobitki z tymi latkami i niechceniem :oops: Moja mamusia, już słusznego wieku (patrząc zresztą po mnie) w zeszłym roku zrealizowała wyjazd marzeń swojego życia: Ziemia Święta i pobliższe okolice.

Tak więc proszę, więcej optymizmu 8)

Tak jest!!Już się poprawiam, :lol: :lol: W/g zaszady -życie zaczyna się po czterdziestce :p , bo teraz wiemy na co nas stać i na ile nas stać :wink:

Ja jedno takie marzenie już spełniłam kilka lat temu-właśnie już po czterdziestce.Byłam w Rzymie, Watykanie w 2002.Miałam to szczęście,że mogłam stać tuż tuż koło naszego Papieża.A te wszystkie zabytki...nie mogłam uwierzyć,że jestem w Bazylice, Forum Romanum i Koloseum itd.

Mój były proboszcz z parafi kilka miesiecy temu poowiedział-oragnizujemy pielgrzymkę do Ziemi Śwętej i Pani powinna tam pojechać.Ja na to-ale teraz to inne wydatki.A on- wykończyć teraz o jeden pokój niej i pojechać. I coś w tym chyba jest :wink:

ewa_zm

Bogusiu

coraz ładniej u Ciebie elewacja wygląda teraz super, kot śliczny.

Co do "wiecznych robótek" w domu to chyba zawsze tak jest, zawsze będzie coś do zrobienia, poprawienia, stworzenia... i o to chyba chodzi

Dzięki Ewa :p

Elewacja podoba mi się coraz bardziej.Myślę,że wybór był dobry.A jak jeszcze wykończymy dołem, to dopiero będzie efekt ostateczny.

Kocurek śliczny, ale też "ślicznie" rozrabia :D A pazury to ma takie żylety ,że widać to po naszych rękach i nogach :p

A w domu...masz rację robótek nigdy dość :wink:

Pozdr :)

Amtla, z tymi podróżami to nie brak optymizmu tylko wiesz....my już trochę swiata zwiedziliśmy jak nie było wydatków typu cement, cegła...itd.... :D :D :D Troche złych doświadczen przy tym było - turbulencje podczas lotów - no i teraz powiedziałam sobie ( mój mąz też ) że nie wsiąde więcej do samolotu. Ostatnia podróż do Nicei odbyła sie samochodem. trochę długo ale ile przy okazji zwiedziliśmy ...to nasze ... :D :D :D

A teraz rzeczywiście nie chce mi się nigdzie wyjeżdżać...Chcę do domku....i tam spędzać jak najwięcej czasu...to tak przychodzi jak zaczyna się wykończeniówka, prawda Bogusia?

Oj tak, oj tak Nino :wink: :wink:

Zwłaszcza teraz jak dzień się robi coraz krótszy, można zapalić w kominku i tak sobie odpoczyyyywać :)

Latem natomiast jak przywbywać będzie zieleni tym bardziej.Ja lubię patrzeć jak kwitną kwiaty,trawka sie zieleni....

Może ten nadchoidzący czas tak nas nastraja....za kilka dni odwiedzimy groby naszych bliskich :roll: :roll: ,będzie trochę nostalgii, wspomnień.I pierwszy raz od kilku lat (odkąd odszedł mój Tata, nie będzie mi chyba tak smutno-wierzę że On gdzieś tam z góry patrzy na to wszystko i cieszy się razem z nami, z naszego domu :roll: ) A później zaczniemy odliczać czas do Bozego Narodzenia :D :D śnieg, choinka, rodzinka przy wspólnym stole i to wszystko w nowym domu :p .Z okien piękne widoki (przynajmniej narazie mamy :p ).Och.....

PS Ja nigdy nie leciałam samolotem i chyba tak już zostanie :lol:

Pozdr 8)

Jestem bardzo wyrozumiałą kobietą :wink: i dlatego uważam Szanowne Panie za wytłumaczone. Aczkolwiek Bogusiu, proponuję zalicz jeszcze ten samolot :roll: :D Niech tak nie zostanie...

Patrząc na ostatni wpis w dzienniku, chcialoby się powiedzieć: i stała się jasność!!!

Tyle decyzji podjętych co do wyboru lamp :o U mnie trwa to dłuuuuuuuuuugo. Jak sobie uświadomię, że właściwie powoli trzeba się nad tym wszystkim zastanawiać...

Bo, a jak to u Ciebie wyglądało? Pewnie masz pożytek z dziewcząt?

łazienki już mam, tzn kabine, wanne, kafle itd., wszystkie drzwi,

nie mam natomiast zadnej lampy ale jakieś pomysły już są :wink:

a zmęczenie wynika z faktu że "wykończeniówka wykańcza" jak to wielu już mówiło i doświadczyło, chciałoby się różne rzeczy a finanse już też na wykończeniu :evil:

ale nic to, mam całą zimę i wiosnę na umeblowanie się i wykończenie więc jakoś będzie 8)

No właśnie :) Najważniejsze,żeby była kuchnia do przygotowania papu :) ,łazienka (nawet w miniaturze) żeby brudnym nie chodzić :D i łóżko ,żeby się porządnie wyspać :lol:

A reszta powoli. A te jednożarówkowe żyrandole :lol: :lol: (oprawka +żarówka) to niezły folklor.Ja już w salonie się do tego przyzwyczaiłam.

Pozdr Bogusia