Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Za głosik dziękuje :wink: :p

U mnie różnica 2 lata i miesiąc, więc podobna sytuacja do Twojej :wink:

Tylko kiedy to u mnie było? :D :D :D

A głosik z przyjemnością oddałam :lol: .

Szkoda ,że za moich czasów nie było takich akcji itp.Bardzo lubiłam stroić te moje panny, a one nie powiem..też to lubiły :lol: :lol:

Pozdr

ja myślę, że większość młodych mam (młodych, że dzieci małe a nie mamy młode... :wink: )lubi pochwalić się swoim dzieciątkiem.. :wink:

zwłaszcza póki małe...

:lol: :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bogusiu bardzo podoba mi sie II i III obraz (najbardziej II). Napisz mi jakie ma ten moj ulubiony :p :p obraz wymiary i ile kosztuje.

Już biegnę z odpowiedzią :)

II ma wymiary 40x30 cm (I zresztą też) i kosztuje całe....55 zł :o :lol:

Kupiłam na allegro-Mateusz C1.

a jak zaczęłam szukać obrazów to właśnie III najbardziej mnie zachwycił.To już jest droższy obraz ok.300 zł i malowany jest na zamówienie.

Mam na niego wielką ochotę :wink:

Pozdr

Bardzo podobają mi się widoczne ślady farby na obrazach..taka zboczona jestem :wink: Koleżanka plastyczka zawsze puka się w czoło jak to mówię :oops:

Jak mi się lata zachciało jak popatrzyłam na Twoje obrazy :D

Ten trzeci mnie zauroczył 8) :oops: :D

Piękna ta trójeczka :lol: :lol: A jak jeszcze zostanie oprawiony.... :)

Ja plastykiem nie jestem :) ale moja młodsza córka ma uzdolnienia plastyczne (wiele lat klasy plastyczne) i w tym temacie radzę się jej :) I jej też III się podobała najbardziej :) .Oj kusi mnie ten obraz kusi :roll: :) .

A plastycy "uprawiają" rózne style i techniki i dzięki temu, my mamy w czym wybierać :lol: .Zobaczę jak w realu wyglądać bedzie ta gruba faktura farby.Obrazki są już w drodze :lol:

Pozdr

To już jest droższy obraz ok.300 zł i malowany jest na zamówienie.

Mam na niego wielką ochotę :wink:

Ja już tak mam, że zawsze drogie mi się podoba :wink: :wink:

Czasami wybierając jakikolwiek towar celowo nie patrzę na ceny - i na koniec przekonuję się, że znowu tak samo...najdroższe wybrałam :evil:

Małe obrazki-oczywiscie pochwalę się :lol: - chce powiesić na bocznych ścianach przy schodach.Muszę jeszcze mieć dwa w tym wymiarze.Śledzę aukcje.

Natomiast, jeżeli zakupię ten piękny bukiet nr III to powieszę go nad stołem zamiast tych trzech.U miejscowego malarza wypatrzyłam też ,piękną martwą naturę-kwiaty, piękny metalowy kielich, owoce :) Obraz jest piękny :) , ale jak zapytałam o cenę..to z lekka mi dech zaparło.Już powyżej tausena :( .

Gdybym nie miała innych wydatków, zaszalałabym ...a co :lol:

:wink:

Witaj!

Bardzo podoba mi się twój dom, twoja sypialnia i łazienka.

Przy okazji mam kilka pytań:

1 co to jest za podłoga - czy to panele? jeśli tak to jakie?

http://foto1.m.onet.pl/_m/2306c0f1b0d55bd67ba1071cde645559,10,19,0.jpg

2. Co to jest za farba? myślałam o jakieś właśnie tak intensywnej scianie w syialni

http://foto0.m.onet.pl/_m/0c4364fb9ae11e3526dd8766e2c60b48,10,19,0.jpg

3 I co to jest za farba?

http://foto3.m.onet.pl/_m/f2eb6c069bfd188071aa4f25d72de25b,10,19,0.jpg

Pozdrawiam!

Witam :) .Cieszę się,że nasz domek się podoba :) .

Podłoga to panele-dąb ciemny(majestic) Kronopol.Jednak nie polecam paneli tej firmy, zwłaszcza jezeli mają być na podłogówce.Widać każde łączenie,brzegi się uwypuklają.Na forum -u Soniki jest też taka sama opinia.

Kolor w holu to słoneczny pocałunek Dulluxa, natomiast fiolet jest z mieszalnika.Niestety nie pamiętam nr farby,Gdzieś mam opakowanie z nr farby i jeżeli go znajdę obiecuję napisać.

Pozdrawiam :D

Dziękuje za szybka odpowiedź

Trochę mnie zmartwiłaś tą opinia na temat paneli Kronopol.

Co prawda nie mam podłogówki.

Ja na dzień dzisiejszy mam wybrane panele wiąz właśnie krono original (chyba to ta sama firma?) ale nie jestem do nich do końca przekonana dlatego szukam innych inspiracji.

Jak się cieszę, że coś specjalnie dla mnie w dzienniku się znalazło :lol:

Myślę, że z obrazów będziesz zadowolona....

A co do aktu, spojrzałam...i jak to kobieta....myślę, a co ona zielonego pije w tym kieliszku :wink: Mężczyzna zapewne zupełnie na co innego zwróciłby uwagę 8)

Acha, co do ramek...dobierz dobrze, żeby nie zepsuć efektu i jednocześnie zgrać ze schodami i wnętrzem...

pozdr

Hmmm..trudna sprawa..Jakby tu powiedzieć...Chyba do kolorystyki ramy na zdjęcia,ledów i lampki na schodach.Tzn. do srebra.....i do obu obrazków.Co nie było łatwe bo kolorystyka różna.Ale...jeszcze za kilka dni zamówię jedną ramkę do obrazu-słoneczniki :wink: -wczoraj wylicytowałam.I to już będzie finito obrazków na schody :)

http://foto3.m.onet.pl/_m/34061266a1923bed0f15786386d8c0a3,6,19,0.jpg

Natomiast ramka ma 4 miejsca na zdjęcia-narazie są to zdjęcia "ramkowe"(ale ładne") ale chcemy tam umieścić nasze 8) Jak będziemy w komplecie, zrobimy sesją zdjęciową :D

PS. Amtluś...u nas też zima :evil: :x :cry:

Pozdr

Czyli zaszalałaś z tymi obrazkami ? Ale faktycznie, jak już to niech bedzie jedna seria, jedna ręka....Ciekawam tych ramek...bo ja też zawsze mam problem z tym. Dlatego wszystkie złote mam:wink: prawie...

To trzymam kciuki za sesję zdjęciową. Ja teraz choruję na zdjecia czarno-białe. Tak mi jakoś odbiło - mówię o portretach.

Zaszalałam :) to prawda.I nawet już mam oprawione obrazki w domu :) Wczoraj odebrałam-expres :lol: .

Chciałam nawet je dzisiaj powiesić,ale chyba poczekam na ostatni.

Jak już powstanie moja "schodowa" :) galeria-pokażę :wink: .

A tak odbiegając od tematu...smutno mi trochę dzisiaj :( .

Przed południem zadzwoniła do mnie moja(od kilku lat) pacjentka.Nie lubię jak ktoś dzwoni do mnie "służbowo" w wolne dni.Ale oczywiście odebrałam telefon i dowiedziałam się smutnej rzeczy :( .Młoda kobietka (ledwo po 30-tce), dwoje malutkich dzieci (długo nie mogli mieć dzieci) a dzisiaj...zaczyna chemioterapię :cry: .Jest po operacji ginekologicznej(nowotwór)...Boże...co się dzieje?..W takiej sytuacji, nie mogłam być na nią zła...porozmawiałyśmy trochę... i...załatwiłyśmy też nasze "służbowe" sprawy.

Cały dzień tłucze mi się to po głowie :( :( .

Życzę jej zdrowia....i mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze..

A dzisiaj to pomodlę się szczególnie za nią...

Pozdr

Właśnie, właśnie....planujemy, kupujemy...a tu coś...jedno badanie...jeden moment na ulicy...chwila...

Pamiętam, jak zaczęłam rok temu budowę i wykonawca zaczął mnie pytać o plany, kiedy przeprowadzka i takie tam. A mi wtedy przeszła przez głowę myśl - przecież nie wiem jak długo będę żyła...

Jakoś tak ta chwila utkwiła mi w pamięci i przy takich różnych historiach powraca...

tak, modlitwy za tych których znamy i nie znamy....

smutne to bardzo...