Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To ja po te pajde ze smalcem się melduje.... :wink:

pozdr

A proszę bardzo-smacznego :lol:

http://x.garnek.pl/ga7692/32cccfd0c6d5bba4741849a3/chleb_ze_smalcem.jpg

do tego ogóreczekhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Og%C3%B3rki_kiszone.jpg/200px-Og%C3%B3rki_kiszone.jpg

i pyszna herbatka

http://www.mojegotowanie.pl/var/self/storage/images/przepisy/desery/herbata_z_imbirem_i_smaczkiem_pomaranczy/250270-1-pol-PL/herbata_z_imbirem_i_smaczkiem_pomaranczy_medium_recipe.jpg

Smacznego :)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ode mnie również najlepsze życzenia Rysiowi :D

http://www.almamarket.pl/www/media/images/PRODUKTY/kosz_prezentowy/prezent1.jpg

Rysio dziękuje i życzy smaczengo :)

http://www.mojegotowanie.pl/var/self/storage/images/media/images/przepisy/poncz_kawowo_malinowy/100600-1-pol-PL/poncz_kawowo_malinowy_medium_recipe.jpg

http://www.kwestiasmaku.com/desery/bezy/beziki_czekoladowe/files/page213_1.jpg

Ale Ci zadroszczę,że masz już ogród w którym możesz posiedzieć :) .U nas...szkoda gadać :-? .

A pogoda dzisiaj była piękna

:lol:

Natomiast na zakończenie dnia niespodzianka-wpadły do nas nasze byłe sąsiadki-Alunia i Zosieńka :lol: :lol: z życzeniami imieninowymi dla mojego małża i..dla mnie :) .,oraz z życzeniami świątecznymi :lol: :lol: .Przed Bożym Narodzeniem też były :D .

Cudowne są te nasze sąsiadki-Zosieńka to już emerytka, a Alunia moja rówieśnica :D

Bogusiu moj ogrod to jesszce kilka lat minie zanim bedzie prawdziwym ogrodem.

Robimy kawalkami, bo dzialka duza, wiec pracy duzo i koszty ogromne.

Zalozylismy nawet warzywniak ale taki mini zeby warzywka byly w lecie (na jesien nie chcemy przechowywac), mamy w nim mase warzyw ale po kawaleczku i nie wiemy co z tego wyrosnie :p , bo to nasz pierwszy warzywniak.

Na allegro pokupilam maliny, jezyny, agrest, porzeczki i tez czekamy co z tego bedzie.

A jak tam przygotowania przedswiateczne? ja juz wszystko posprzatalam, wczoraj natarlam przyprawami karkowke, ktora bede piekla w piatek na chlebek z chrzanem, jutro zmienie posciele i robie sernik. Reszte jedzonka w sobote na swiezo, a w piatek tylko posprzatam tak jak co tydzien.

U mnie juz od piatku beda goscie (mama i siostra) i odjada dopiero we wtorek, wiec bedzie wesolo byle pogoda dopisala zeby w domu sie nie dusic.

Bogusiu, dzięki za deser, mniam :D

CZekamy na zdjęcia mebli. Fajnie urządzasz dom, gustownie dobierasz dodatki. Podobają mi się wazony, lubię takie.

A co do przygotowań świątecznych... my w tym roku jedziemy na gotowe do teściów... nie powiem żebym się zmartwiła. Przynajmniej odpocznę, przyda mi się. :lol:

i u Ciebie będzie ogród, wszystko w swoim czasie :wink:

a czemu mebelków nie ma pokazanych w dzienniczku??

Bogusiu, ale masz rękę..

pięknie te wazony wyglądają, umiesz dobrać do siebie dodatki, gratuluję 8)

Jasne,że ogród będzie :lol: ....KIEDYŚ :x :lol: :lol:

Jakoś tak mi wyszły te wazoniki :lol: :lol: .Natomiast mebelki pokażę,oczywiscie(ale bez przesady-żadne cudo :) .Czekam tylko na jeszcze na dwa "drobiazgi" :wink: 8) .

Pozdr i zdróweczka zyczę całej rodzince :lol:

Siedze w pracy jak na szpilkach :evil: , za oknem lato, a ja musze tu tkwic, w dodatku klientow zero, bo u nas zawsze pstatni tydzien przed swietami nedza, wszyscy za szynkami i ciastami lataja.

Wymyslilam sobie, ze kupie bratki i posadze w korytka, zeby milo bylo na tarasiku kawke pic :p , musze kupic tez korytka zielone pod kolor mojego nowego wypoczynku tarasowego.

Ja chce do domku.....

A Ty Bogusiu dzisiaj wolne czy ciezko pracujesz?

Bogusiu moj ogrod to jesszce kilka lat minie zanim bedzie prawdziwym ogrodem.

Robimy kawalkami, bo dzialka duza, wiec pracy duzo i koszty ogromne.

Zalozylismy nawet warzywniak ale taki mini zeby warzywka byly w lecie (na jesien nie chcemy przechowywac), mamy w nim mase warzyw ale po kawaleczku i nie wiemy co z tego wyrosnie :p , bo to nasz pierwszy warzywniak.

Na allegro pokupilam maliny, jezyny, agrest, porzeczki i tez czekamy co z tego bedzie.

A jak tam przygotowania przedswiateczne? ja juz wszystko posprzatalam, wczoraj natarlam przyprawami karkowke, ktora bede piekla w piatek na chlebek z chrzanem, jutro zmienie posciele i robie sernik. Reszte jedzonka w sobote na swiezo, a w piatek tylko posprzatam tak jak co tydzien.

U mnie juz od piatku beda goscie (mama i siostra) i odjada dopiero we wtorek, wiec bedzie wesolo byle pogoda dopisala zeby w domu sie nie dusic.

Ja też planuję zrobic mały warzywniaczek-miałam działkę ogrodnicza, i tak mi trochę brakuję własnych jarzynek.

A przygotowania...szkoda gadać...Ja jestem cała"połamana",dzisiaj byłam u doktora,mój kręgoslup jest w okropnym stanie.Dostała zastrzyk w bark-lewą ręką niewiele mogę robic :cry: .Czekam na rezonans kręgosłupa...później konsultacja u neurochirurga.. :o Masakra...

Na szczęscie okna pomyte,firanki powieszone.Głównie zrobiła to córka,chociaz ja też "zaszalłam"...taka już jestem.

Dzisiaj przyjeżdża młodsza córka i będą razem działać. Na szczęscie,ja wiele rzeczy robiłam etapowo,powoli i przecież dopiero w grudniu wszystko było skończone wewnątrz.Więc nie jest tak najgorzej.A w piątek też myślę posprzatać tak na dobre.

Co do gotowania, to jeszcze nie wiem co zrobie.

Tak ogólnie...to jakoś nie czuję tych świąt :cry: Ale oczywiście bardzo się ciesze na nie :D :D Mam tylko nadziej,że pogoda dopisze i spacerom nie będzie końca :lol:

Pozdr

Bogusiu, dzięki za deser, mniam :D

CZekamy na zdjęcia mebli. Fajnie urządzasz dom, gustownie dobierasz dodatki. Podobają mi się wazony, lubię takie.

A co do przygotowań świątecznych... my w tym roku jedziemy na gotowe do teściów... nie powiem żebym się zmartwiła. Przynajmniej odpocznę, przyda mi się. :lol:

Deserek smakował-ciesze się :lol:

Dzięki za pochwały :oops: :oops: .Już pewne rzeczy pozmieniałabym :lol: :lol:

Mebelki pokarzę,a wazony bardzo proste ale wnoszą do pokojów córek trochę wiosny :lol:

Ale fajnie masz z tymi świętami...ja to sam mogę być niedługo teściową :x :lol: i nie wiem,czy wtedy będe się cieszył :)

Pozdr