Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja juz bym tak bardzo chciała wypocząć , zmienic klimat , ale musze jeszcze czekac do lata.(sierpien). Wyjazd zawsze poprawia humor i zdrowie.

Góry sa bardzo ładne i jak tylko mamy chwile wolna , to wypadamy do Zakopanego czy też na Słowacje na żródła . Ale latem to czuje sie najlepiej nad morzem i to naszym .

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja juz bym tak bardzo chciała wypocząć , zmienic klimat , ale musze jeszcze czekac do lata.(sierpien). Wyjazd zawsze poprawia humor i zdrowie.

Góry sa bardzo ładne i jak tylko mamy chwile wolna , to wypadamy do Zakopanego czy też na Słowacje na żródła . Ale latem to czuje sie najlepiej nad morzem i to naszym .

Ale Ty masz górki w zasięgu ręki :D (ja zresztą też :wink: ).A zmiana miejsca zawsze ładuje akumulatory.

Ja w maju będę 2 dni w Szczyrku :lol: .Na szkoleniu :) Oby tylko pogoda dopisała,to chciałabym połazić trochę po górach.Pojedziemy z mężem-on do rodzinki w B-B, a ja po nauki.

Takie krótkie wypady też dobrze robią.

Natomiast w czerwcu chcę pojechać w rodzinne strony mojej mamy(Lubelskie).Myślę,ze uda mi się ją namówić na tę podróż (jak tylko będzie na siłach-wiek).Nie będzie to jednak do końca relaksująca wycieczka...Główny cel podróży....cmentarz gdzie została pochowany syn mojego kuzyna :( Nie mogłam pojechać na pogrzeb :( :cry: ...i bardzo źle się z tym czuję...muszę tam być....

Od razu odwiedzimy rodzinę :wink: groby dziadków i brata mojej mamy...Dlatego chciałabym,żeby mama tam pojechała.

Pozdr

Fajnie ,że wybierasz sie do Szczyrku , napewno wiesz ,że to piekna miejscowość. Tylko ,żeby była ładna pogoda, bo w górach jak deszcz to juz za wiele nie ma co ogladac.

Zapraszam do mnie w odwiedziny , jesli pozwoli Wam czas.

Piszesz ,że pojedziesz z mama w lubelskie, dla niej tez bedzie przezycie , a zarazem przyjemnie bedzie odwiedzic rodzinne strony.

Dlatego ja wychodziłam z tej cieplutkiej wody jak już musiałam :lol: :lol: .

Ale...za chwilę znowu właziłam do niej :D :D

Na tym baseniku-j.w.-w tym roku nie byliśmy ale za rok mamy to w planach.

A tak w ogóle , to po tych ciepłych wodach,rewelacyjnych masażach wodnych ( i na pewno po masażach masażysty) czuje się lepiej.Mniej mnie łupie kościach :wink: Ciekawe na jak długo? :roll: :wink: :)

Aniu niedaleko Ciebie-w Bukowinie Tatrz. jest też termalny basen...Ale niestety, te ceny :(

Tam za jednorazowe wejście dorośli płacą 6,3 euro, karnet na 3 dni-16 euro- na cały dzień.

A u nas na cały dzień -69 zł :o

Poza tym te ciepłe źródła nie zaleca się dzieciom przed 12 r.życia :(Ale tam gdzie byłiśmy są też baseniki dla dzieciaków,małpi gaj.. :lol:

Coś dla każdego :)

Pozdr

Amtla pytasz o tynki wewnętrzne?

Jeżeli tak,są to tynki cementowo-wapienne.Robione przez naszego murarza i kładzione ręcznie.

Jak na technikę,powierzchnię kładzenia i strukturę wyglądają dobrze.Tak stwierdził też nasz sąsiad,który widział je jeszcze przed malowaniem(ma takie same).

Jeszcze gdyby Stefanek postarał się je dobrze pomalować ,byłoby całkiem OK.

Nie chciałam gładzi.Najważniejsze,że narazie nie widać żadnych pęknięć.Ściany wygladają tak naturalnie.

A tynk zewnętrzny -akrylowy.

Pozdr

Z tymi tynkami i wewnętrznymi i zewnętrznymi mam zupełny mętlik. Początkowo chciałam wewnętrzne cementowo-wapienne. Inne nie wchodziły w grę. Potem zastanawiałam się nad ich gipsowaniem (tak mam teraz). Ale obecni fachowcy bardzo namawiają mnie na gipsowe....jednak z tego co się dowiedziałam, do takich tynków przewody elektryczne powinny byćchowane w mur.

A zewnętrzne to inna bajka...akrylowy to od razu z kolorkiem razem?

Tak akrylowy-ma od razu kolorek.To jest dopiero problem :wink: Zawrót głowy,jaki wybrać kolor itd.

Co do tynków cement-wap sporo się naczytałam na FM-wiele osób polecało je jako te bardziej naturalne, dające lepszy mikroklimat w pomieszczeniach itd.

A gipsowanie tynków c-w..podwójna robota,koszty.Nie wiem czy jest sens.

Ja nie chciałam takich gładziutkich ścian.Wyglądają dla mnie za bardzo sterylnie :wink: .

Temat trudny,musisz to przemyśleć.My też zmienialiśmy koncepcję tynkowania :) .

Trochę zrobił to za nas...brak energii :lol: Kiedy robiliśmy je,nie było jeszcze prądu wiec agregat odpadał.A jak już prąd był, my byliśmy po tynkach :D

Takie wygrzanie w cieplych zrodlach by mi sie przydalo, bo mnie od dziecka na zmiane pogody lamie i rwie w kosciach.

A co za problem? :D Rzucić wszystko i jechać :lol: :lol:

A jakie plany masz Bogusiu na ten dlugi weekend?

Plany...hmm...siedzenie w domku, u siebie, na wsi :lol: :lol:

Marzę tylko,żeby pogoda dopisała.Póki co, była burza,jest chłodno :(

Mam sporo zaległości w domu,w papierologii ...pewnie część czasu na to przeznaczę :wink: .Ale jutro,spotkania rodzinne :lol: :lol: Jak będzie ciepło-może grill :lol:

I...spanie do oporu :lol: :lol:

Pozdr