Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bogusiu, w te kwitnące rododendrony to aż się chce wpaść jak w kolorowe kulki na placu zabaw dla dzieci, piękne.

Odnośnie donic, czytałam gdzieś, że niektóre rośliny nie lubią rosnąć w plastikowych donicach, bo zbyt mocno przegrzewają się im korzenie.

Ale może folia w drewnianej donicy nie będzie im szkodzić, drewno się tak nie nagrzeje jak plastik. Ja swoje skrzynki wyłożyłam grubszą białą agrowłókniną.

Ona przepuszcza powietrze, nie wiem czy dobrze, zobaczę jak w tym rośliny będą rosły. Skrzynki zabezpieczyłam bejcą, mam nadzieję, że kilka lat wytrzymają.

Bogusiu, w te kwitnące rododendrony to aż się chce wpaść jak w kolorowe kulki na placu zabaw dla dzieci, piękne.

Odnośnie donic, czytałam gdzieś, że niektóre rośliny nie lubią rosnąć w plastikowych donicach, bo zbyt mocno przegrzewają się im korzenie.

Ale może folia w drewnianej donicy nie będzie im szkodzić, drewno się tak nie nagrzeje jak plastik. Ja swoje skrzynki wyłożyłam grubszą białą agrowłókniną.

Ona przepuszcza powietrze, nie wiem czy dobrze, zobaczę jak w tym rośliny będą rosły. Skrzynki zabezpieczyłam bejcą, mam nadzieję, że kilka lat wytrzymają.

Te skrzynki są juz zaimpregnowane i niby z założenia mozna było ziemię dać bez dodatkowej osłony.Dałam folię(gdzieś to widziałam) i też czekam na efekt :wink: .

Nie pomyslałam o agrowłokninie :wink: ...ale od czego jest Tola :lol: :lol: -złota rączka-ogrodniczka :D :D .Chcę jeszcze dokupic 2 takie doniczki-tam wyłożę agrowłókniną-dla porównania :wink:

A z tych pieknych rodo....to małz musiał mnie siłą wyciągać :lol: :lol: ,bo ja..jeszcze jedno zdjęcie,jeszcze jedno zdjęcie...

Pozdr

ja zwłaszcza, bo polazłam na forum ogrodnicze, gdzie idzie oczopląsu dostać..

i tylko piszę..

notuję..

i listwa chciejstw coraz dłuższa..

a miejsca i kasy na aż takie szaleństwa brak :roll: :lol: :lol:

Bogusiu, bardzo dziękuję :wink:

róże piękne :p

Aniu miejsce to pewnie by się znalazło...ale ta kasiuta :wink: :lol: :lol:

Róże dla róży :lol: :lol: :lol: muszą być piękne :D

Pozdr..a teraz idę grilować :lol: Taki Dzień Mamy wcześniejszy-jest moja Mama,będzie siostra z rodzinką,pogoda piękna.A ja jako też mama postawię co nieco :lol:

Pozdr

Śliczne kwiaty Bogusiu :D , a to zdjęcie z kotem rewelacyjne.

Chyba trochę się napracowałaś z tymi skrzynkami?

Soniczko bo nasz kocur to taki fotogieniczny jest.Uwielbiam go fotografować :D .

A wysiłek skrzyneczkowo-kwiatkowy wcale mnie nie wykończył :lol: a wręcz odwrotnie :D Teraz mogę sobie popatrzeć na nie,podziwiać :lol:

Pozrawiam,miłęj niedzieli :lol:

Kabelek dalej poszukiwany :( .

Cokolik nadal się robi :wink: .Nie poganiam Zbyszka,ma też już swoje lata i siły już nie te.Niech robi powoli,ustaliłam nawet że w soboty wszyscy odpoczywamy(wcześniej przychodził też w soboty,ale to była trochę inna sytuacja,wykańczanie wnętrz).

Nie mogę się też doczekać wykonczenia schodów-kafelki i poręcze.

Póki co ciesze się,ze po pracy mogę wyjść na taras,popatrzeć na moje kwiatki :) powdychać swieze powietrze :D .Mmmm...fajnie jest :wink:

A jutro..kontrolna wizyta u kardiologa :roll: Na szczęscie tym razem idę do innego,bo ten "stały" jakby zobaczył mój z lekka podniesiony cholesterol to by mnie nieźle opinkolił :lol: :lol: A ja tak się staram..słodycze ograniczam jak mogę,ale wiesz...ja łasuch jestem :lol: :lol:

Amtluś u Ciebie maki takie same? :o Nie moze być haha :lol: :lol: .Najwiecej widać je rano,wieczorem chowają swoje czerwone główki :)

Pozdrawiam :p

No kochana , tak jest z matkami , ciagle martwia sie o dzieci. Gdy sa małe i gdy juz dorosłe jak nasze. Moje tez teraz zaliczaąj egzaminy wiec mniej pomagaja. Córka jest na dwóch kierunkach, to juz nie moge od niej żadac za wiele pomocy. Syn na 4 roku , wiec ma troche lżej.A dzisiaj dzien matki - cieszmy sie ,że mogłysmy zostać matkami . Nie kazdemu to dano. :lol: :lol: :lol: