Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dziewczyny...ja agituję:

http://forum.muratordom.pl/zdjecia-fantow-tu-mozna-wklejac,t175548.htm

wystawiajcie fanty dla naszego Franka...cokolwiek......wszystko się kupi..może macie coś cennego...ja tam nie chcę podpuszczać Bogusi ale takie piękne aniołki lampionkiki kupiła...... :wink: :wink: :wink: ....cel szczytny...poszprajcie...im więcej fantów tym lepiej...

Bogusia białe anołki :-? :-? :wink: ????!!!!

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

....sorki Amtluś :-? ...

Śledzę Twoje i innych budowanie :wink: ale z pisaniem ostatnio u mnie krucho... :-?

Jakiegoś doła mam :( ..trochę stresów....

Dziecka poza domem-wiadomo...małz w sanatorium a ja sama jak ten pies :( ..no może tylko z Zuźką :wink:

Już nigdy nie zgodzę się mm na wyjazd w takim czasie :roll:

Powoli sprzątam chałupę...ale niestety siły już nie te :(

A jeszcze chwilę temu zadzwoniła moja mama z wiadomością,że w nocy zmarła ciocia-żona jej brata :cry: :cry: tego,któremu w czasie Wielkanocy zmarł wnuk...pisałam o tym :(

Do tego w poniedziałek byłam na pogrzebie ojca naszej przyjaciółki :(

Tak więc widzisz...jakiś ten czas smutny jest dla mnie..

Ale pozbieram się,pozbieram...

A płyteczki w kotłowni są bardzo ładne :D ,cieplutkie :lol:

Dzięki Amtelko,że o mnie pamiętasz :wink:

Obiecuję,że się poprawię :D

Buziaki przesyłam :)

Bogusiu, smutne wieści :(

czasem tak jest, że śmierć zbiera spore żniwo w bliskim kręgu, wiem to i ja dobrze, w bloku, gdzie mieszka mój ojczym zmarło w tym roku 5 osób..

a blok malutki, mieszka w nim 6 rodzin..

tylko jedno mieszkanie się ostało..

bo stoi puste, a w każdym pozostałym, ktoś odszedł..

I zaczęło się od mojego dzadka :(

ostatni pogrzeb był dwa tygodnie temu...

same raki :o :evil:

a jak Wam się spytam jaki macie sprawdzony przepis na uszka...tzn.na ciasto... to podpowiecie jakieś sztuczki...bo mogę mieć z termomixa ciasto...

a farsz: grzyby +cebula....?????? tak pytam bo mnie więcej jest miłośników moich kapuśniaczków i tak naprawdę te uszka to dla męża i mojej mamy....

Ja ciiasto robię "na oko", np. wczoraj na 1,5 kg mąki dałyśmy jedno jajko,troszkę margaryny(czasami daję olej) i gorącą wodę.Później podsypuję mąki tak żeby ciasto odchodziło od ręki,ale nie było za twarde.

A farsz -

grzyby namoczone dzień wcześniej, później kilka razy płukane i gotowane ok. 1,5 godz.W tym czasie gotuję też kwaszoną kapustę.

Po odcedzeniu, przez maszynkę na dużych oczkach przepuszczam grzyby, odciśniętą kapustę.Częsc grzybów dodaję do kapusty.

Do farszu dodaję podsamażaną na oleju,na złoty kolor cebulę.

Przyprawy do smaku i gotowe :wink: