Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lubie sobie czasami zrobić prezent :) A na punkcie :skorupek" mam bzika :lol:

Amtlo, kompletuję sprzęt ogrodniczy :p ,na szczęscie jest już kosiarka(z działki).

Już tak chciałabym,żeby coś konkretnego zaczęło rosnąć w moim ogrodzie..

W przyszłym tygodniu chciałabym się umówić z Panią od projektu ogrodu.... :wink:

Pozdr :p

Lubie sobie czasami zrobić prezent :) A na punkcie :skorupek" mam bzika :lol:

Amtlo, kompletuję sprzęt ogrodniczy :p ,na szczęscie jest już kosiarka(z działki).

Już tak chciałabym,żeby coś konkretnego zaczęło rosnąć w moim ogrodzie..

W przyszłym tygodniu chciałabym się umówić z Panią od projektu ogrodu.... :wink:

Witaj!! :p

a co będziesz wymyślała z tą Panią??? :o

Kalu-ja przedstawię Pani moją wizję ogrodu :wink: a Pani zrobi mi piekny projekt,wizualizacje :) Bo ja przecież się nie znam co i gdzie najlepiej będzie rosło na naszej działce,I na naszej ilastej ziemi.Podpowie jaki gatunek trawy najlepiej posiać na tej ziemi itd.itp. :D

Ja sobie nawet zakupiłam taki program-dla amatarów :D -do projektowania.Ale jeszcze go nie rozgryzłam 8) Tak,że trochę się pobawię w projektowanie :lol:

Podobnie było z meblami do kuchni-ale program była bardzo prosty :p

Pozdr

• 2 weeks później...

:oops: :oops: :oops: Kalu...nie zawstydzaj mnię :D

Bardzo bym chciała mieć cudowny ogród z mnóstwem kolorów :D

Uwielbiam kwiaty,potrafię z nimi rozmawiać :wink: :oops: ,patrzeć, podziwiać :)

I one chyba to czują...

Kiedyś dostałam w prezencie beniaminka z zielono-białymi listkami.Po kilku dniach zaczął gubić listki.Przeniosłam go do mniejszego pokoju(pokoje z tej samej-południowej strony,dużo światła).Stał na szafce przy oknie.Pięknie rósł.Więc przeniosłam go ponownie do salonu,miał tam więcej miejsca i...sytuacja się powtórzyła.Znowu zamieszkał w małym pokoju :roll: znowu pięknie rósł.

I jeszcze raz do salonu...Stał tam dosyć długo,nagle stracił wszystkie listki :(

Za kazdym razem mówiłam mu-jak nie odrośniesz to cię wyrzucę :wink: A ostatnim razem mówię do niego-reanimuję cię po raz ostatni! :) Albo wóz albo...śmietnik :lol:

I....pięknie sie zazielenił,nawet podzielił się szczepkami z moją mamą :lol: I więcej nie zmieniał miejsca.

Niestety po przeprowadzce, nie udało mi się go uratować..

Natomiast zielone beniaminki(2) rosną i mają się dobrze...

Coś chyba jest w tym...że roślinki nas słyszą :roll: :oops: :wink:

Widzę Bogusiu, że czarujesz wiosnę na całego tym słoneczkiem :D

U nas już cieplutko, w dzień było 17 stopni, ale niestety słonko za chmurami....

i parę kropelek deszczu spadło. Wiosna już pachnie...a ptaki jak śpiewają...

A ja wczoraj powiedziałam kilka ostrych słów panu od ogrzewania...teraz rozmawiamy już tylko przez mm, trochę to komiczne ale nie mam zamiaru z facetem wogóle rozmawiać ani się widzieć. Niech mm pierwszy raz coś załatwi..ja mam to ...powiedzmy głęboko :wink:

Oooo widzę Amtluś,że Cię chłopy nieźle wkurzyli :evil: Masz rację,trzeba być twardą i stanowaczą..jak chłopy jaj nie mają to my musimy być kobity z jajami :lol: Ja np. chłopu dzisiaj mówię-dzwoń do dekarzy,niech przychodzą w przyszłym tygodniu i robią i co..i qu...nic :evil: Caszami tego swojego mm też bym własnymi ręcami ubiła.On ma na wszystko czas,dosłownie i w przenośni i jak widzę jak czasami się obija to mnie krew troista zalewa :x Mówię mu-chłopie jak będziemy tak teraz działać to mnie emerytura zastanie-bez ogrodu,ogrodzenia,kostki :evil:

Ale kij...wiosna od jutra :lol: ,mnie już energia zaczyna rozpierać :D

Właśnie wysprzątałam chałupę,bo jutro jadę na szkolenie-biorę ze sobą mm :) ...niech się chłopina rozerwie :D ..

Chcemy w drodze powrotnej zaliczyć we Wrocławiu OBI i Castoramę-obejrzeć przęsła do ogrodzenia.Najpierw myśleliśmy o kutych,takich jak na balkonie ale sie z tego wyleczyłam.A może drewnianie? Aaa sama już nie wiem :wink:

Dobrej nocki zyczę 8) i wytrwałości w walce z chłopami :wink:

Pa :p

Ty na szkolenie, a ja do pracy w wekeend :-?

O świetach jeszcze nie pomyślałam, a porządki...wczoraj słonko zabłysło..jak spojrzałam przez swoje okna :o :o :o SZOK :o Ale muszę ro zostawić na przyszły tydzień.

Drewniane ogrodzenie..no cóż...najmniej co 5 lat gruntowne odnawianie, konserwacja i takie tam...trzeba się zastanowić porządnie, bo praca sama pcha się w ręce :wink:

Dobrej nocki :D

Córka-ta starsza :) znaczy się już pracująca :) wysłała zdjęcie z widokiem na Wieżę Eiffla :D .... ja w jej wieku to tylko na zdjęciach w gazetach i w TV mogłam podziwiać Paryż...

A jak znalazłam się w końcu w Rzymie,kilka lat temu nie mogłam uwierzyć że widzę Forum Romanum, Koloseum,że jestem w Watykanie....wtedy na wyciągnięcie ręki byłam przy JPII...

Nie powiem trochę Europy-tej bliższej zobaczyłam,ale właśnie marzę żeby pojechać do Paryża,Barcelony i w kilka innych miejsc..Ten ciągły brak czasu,inne wydatki...może na emeryturze? 8)

Córka-ta starsza :) znaczy się już pracująca :) wysłała zdjęcie z widokiem na Wieżę Eiffla :D .... ja w jej wieku to tylko na zdjęciach w gazetach i w TV mogłam podziwiać Paryż...

A jak znalazłam się w końcu w Rzymie,kilka lat temu nie mogłam uwierzyć że widzę Forum Romanum, Koloseum,że jestem w Watykanie....wtedy na wyciągnięcie ręki byłam przy JPII...

Nie powiem trochę Europy-tej bliższej zobaczyłam,ale właśnie marzę żeby pojechać do Paryża,Barcelony i w kilka innych miejsc..Ten ciągły brak czasu,inne wydatki...może na emeryturze? 8)

marzenia po to własnie są.......by je realizowac :wink: