Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

magpie101 witam Cię wieczorową porą:)

Nadulko też szykujemy się do sterylizacji naszej kotki.Chcemy to zrobić w przyszłym tygodniu.Zuzia to taka przylepa-odkad wróciłam dzisiaj z pracy,tylko szuka okazji żeby leżakować u mnie na kolanach-teraz tez:)

Zazdroszczę zdolnego i wytrwałego meża:)Mój drobnice to jeszcze wykona ale ogrodzenie murowali murarze.

A kinkieciki o które pytasz.Dają dużo i jasnego swiatła.Mimo że światło rozchodzi się w postaci gwiazdy jest wystarczające w pokoju córki.Ja u niej lubie właśnie swiatło z lampek niż górne(na ok.12-13 m2- są 3 lampki)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety nasza kotka jeszcze nie rodziła...Też wiem,ze byłoby tak lepiej.Jest tylko główny problem-co zrobić z maluchami?W pierwszym miocie zwykle jest ich sporo.Nie miałabym komu je rozdać,a inna opcja pozbycia się ich...NIE WCHODZI W RACHUBĘ!!!

Dlatego cały czas odwlekamy sterylizację,póki co jest na antykoncepcji(zastrzyk),nie wypuszczamy jej prawie wcale,bo lubi się oddalać i to sporo.A jak długo nie wraca już mam stresa....po przejściach z kocurkiem Brunem.

Pozdrawiam:)

Kalu, u nas pada już kilka dni.Najczęsciej przelotnie, ale dzisiaj już porządnie.I jest zimno-dogrzewamy się kominkiem:)

Opryski zadziałały,ale jak je stosowaliśmy było ciepło.Dwa razy-kilka godzin po zastosowaniu padał deszcz.Natomiast po trzecim razie-wtedy było bardzo ciepło,nie padało prawie dwie doby.I teraz widać jak zielsko pada:) Nie wszystko daje sie temu,ale to co już padło to i tak dużo.Efekty widać najcześciej po 2 tyg.

Myślę,że musisz poczekać-chyba już w przyszłym tygodniu pogoda będzie lepsza. A, i jeszcze jedno.Na trzeci oprysk kupiłam jakiś mocniejszy randap i myśle,że to właśnie po nim widać efekty.

Pozdr:)

Kalu, u nas pada już kilka dni.Najczęsciej przelotnie, ale dzisiaj już porządnie.I jest zimno-dogrzewamy się kominkiem:)

Opryski zadziałały,ale jak je stosowaliśmy było ciepło.Dwa razy-kilka godzin po zastosowaniu padał deszcz.Natomiast po trzecim razie-wtedy było bardzo ciepło,nie padało prawie dwie doby.I teraz widać jak zielsko pada:) Nie wszystko daje sie temu,ale to co już padło to i tak dużo.Efekty widać najcześciej po 2 tyg.

Myślę,że musisz poczekać-chyba już w przyszłym tygodniu pogoda będzie lepsza. A, i jeszcze jedno.Na trzeci oprysk kupiłam jakiś mocniejszy randap i myśle,że to właśnie po nim widać efekty.

a jak sie nazywa ten mocniejszy randap???

to ja odrazu go kupie!!! :)

Kalu...niestety nazwy nie pamiętam,a butelki też nie mam(właśnie sprawdziłąm w garażu,pewnie mój mm już ją wyrzucił).Ale z tego co mówiła mi pani w sklepie,to są tylko dwa rodzaje randapu,ten mocniejszy jest droższy.

Aneczko, dziękuję..takie życie.A z pogodą.."w czasie deszczu dzieci się nudzą..:)" Jak to dobrze,ze ja mam już duze dzieci:)

Nadulko,my niestety nie mielibyśmy chętnych na kicie...Mamy już umówiony termin zabiegu-w następny poniedziałek....Jakoś mi dziwnie..

A ogrodzenie:) Już niby podjęliśmy decyzję..ale kto wie-do wiosny daleko,koncepcje mogą się zmienić:) Zobaczymy:)..ale chyba jednak metalowe...Podoba nam się np. takie

http://www.kowalstwo-chlodnicki.pl/kat/og_kute/12b.jpg albo takie

http://www.kowalstwo-chlodnicki.pl/kat/og_kute/7b.jpg

Dostaliśmy namiary na firmę od naszego sąsiada.On chce też robić ogrodzenie wiosną i mamy pomysł,żeby w jednym transporcie przywieźc przęsła do niego i do nas.

Witaj Bogusiu jak sprawy się mają z ogrodem?

Nie wiem może już coś wczesniej pisałas ,ale wpadłam tylko na chwilkę więc nie wszystko doczytałam;)

Również dostałam zaproszenie od redakcji na publikację naszego dziennika w gazetce Muratora ,ale się nie zgłosiłam gdyż stwierdziłam ,że są dużo lepsze i ciekawiej prowadzone dzienniki od naszego więc dalam sobie spokój ....może innym razem ;)

Pozdrawiam cieplutko i do następnego razu papapapa!!!! :):)

Dorka, ogród powoli się robi:) Ale zepsułą sie pogoda więc pewnie wszystko się przesunie w czasie.

Co do zaproszenia- ja byłą próżna i dałam się namówić:) Zdaję sobie sprawę,że są ciekawsze dzienniki i przede wszystkim zdjęcia ale..jeżeli czytanie mojego dziennika komuś się podoba to mnie cieszy.

Pa :)

Aniu, mój mąż dzwonił do producenta i okazało się,że przęsło 2 metrowe(szer) i wys.ok 1,2 kosztuje 400 zł.Nie wiem czy jest ono ocynkowane(pewnie nie).U nas za takie przęsła liczą sobie 350 zł za mb.

Nasz sąsiad kupił u nich balustradę na balkon i powiedział,że balustrada+transport(kilkaset km) kosztowala go mniej niż robiona u nas na miejscu.Wykonana jest porządnie (sąsiad wybredny jest:)),Moja balustrada ocynkowana,patynowana tak została sp...na,ze po pierwszej zimie już wyglądała kiepsko:(

Dlatego,tak jak pisałam czekamy do wiosny i razem z sąsiadem skrzykniemy się w temacie przęseł.

Pozdrówka

Bogusiu,

\widzę, że walczysz z ogrodzeniem i ogrodem...Z ogrodem to już najgorsze za Wami...ja nie wyobrażam sobie równania i czyszczenia mojego terenu...

A z przęsłami masz rację...nie daj sobie wcisnąć kitu, niech będzie dobrze zrobione i wykończone...Jak sąsiad chętny do współpracy to trzeba wykorzystać...

Tak Amtlo. masz rację to sprzątanie i równanie działki to najgorsza robota. Ja sama własnymi ręcami:) rwałam chwaściory,machałam łopatą aż później mój biedny kręgosłup na tym ucierpiał.Ale wzięłam trochę leków i nadal jakoś funkcjonuję.

Teraz lekki przestój,bo po deszczach jest bardzo mokro i nie możemy przeorać działki. A w połowie września mają przyjechać tujki:)

...i jeszcze domowa informacja-nasza Zuzia dzisiaj miała zabieg-sterylizacje...Ale mi jej szkoda,nacięta po obu boczkach-u kocurka zabieg był prosty..ta meska częsć istot ma jednak w życiu lepiej. A Zuzia teraz dochodzi do siebie,jeszcze wybudza sie z narkozy(zabieg był o 18-19).Jutro kontrola,zastrzyk,za 10 dni zdjęcie szwów.Cały czas na szyi założony sztywny kolnierz-żeby nie wyskubała szwow.Jakos trzeba będzie ją karmić.....Chodzimy koło niej jak przy malutkim dzidziusiu:)

Nasza Zuzia ma dwa naciecia-po bokach brzuszka...Nie wiem ,dlaczego tak, doktorzy mają pewnie taka metodę.Zresztą dzisiaj zapytam-ja też doktor, więc chyba mogę:)

Zuzia nie chce jeszcze nic jeść,pić,leży w pokoju na ciepłym futerku:) Rano chciała sobie ten kołnierz zdjąć bidulka. Zobaczę,może jej to zdejmę.

Też sobie tłumaczę,że to dla jej dobra...