Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bogusiu, tam myślałam i gdy tylko ja zobaczyłam u Ciebie zaraz myk na allegro, gdy nie znalazłam zadałam ci pytanko - łudząc się, że może gdzie inndziej kupione. – niestety teraz ich nie ma :( Pozostaje mi śledzić aukcje może bliżej Świąt :) Bo te Twoje najpiękniejsze są :)

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

Witaj,

Mam dzisiaj internet więc siedze i nadrabiam zaleglosci :wiggle:a do Ciebie to zawsze zajrzę......jak tylko mogę...:).....i cieszę się, że roboty z kostką ruszyły...obys nie miała tak jak u mnie bylo rok temu.....brrrrr az mi sie nie chce wspominać....:no: Bogusia ale do rzeczy.....podobaja mi sie własnie takie obrzeża jak zrobili u Ciebie. Ta palisada betonowa bardzo fajnie wyglada i mam pytanie po ile ja kupowałaś? Bo wiesz, w końcu mam wylany taras i zaczynamy nawozic ziemię na skarpę a to trzeba czymś przytrzymać i pomyslałam sobie, że taka palisada to jak ......"w sam raz".... tylko znowu koszty...:confused:

Jutro napiszę coś u siebie i wstawię zdjęcia jak ja zakryłam wyloty od oczyszczalni. Wprawdzie będzie to musiało najpierw zarosnąć .....ale zarys już jest.....:rolleyes:

Pozdrawiam

Nina

Kobietki, robota ruszyła...ale tylko mały kroczek zrobiła :confused:.Wczoraj ekipy niet i dzisiajj też:( Faktem jest jednak to,że pod naszą tymczasową posypką(żwirem) jest mokro i pewnie trzeba jeszcze trochę poczekać.

Kalu, niestety ani trawa nieposiana,ani iglaki nieposadzone:mad:.Wszystko przez brak ostatniej warstwy ziemi:bash:.Ależ zła jestem na sąsiada:mad::mad::mad:

Ale jak pogoda pozwoli w przyszłym tygodniu to zagospodaruję przynajmniej już wytyczone rabaty przy schodach:)

Wasiu dzięki,ze mnie odwiedzasz:)Ja też do Ciebie wpadam,podglądam Wasze postępy:) Wasiu palisady kupowałam w LM-tam było najtaniej 4,1 zł za szt.(brutto) z transportem wyszło mi za sztukę tyle ile było w OBI(bez transportu)Ale mają w ofercie tylko taką szara i chyba jeszcze ciemną.Ja chciałam żółtą,ale niestety nie było.Kostka jest szara i żółta.Myślę,że nie będzie to źle wyglądać.U mnie w mieście też jest firma która robi palisady,ale też wychodzi drożej.Palisady mają wysokość 25 cm,nad kostką będą wystawać 10 cm.

Magpie101 ,Nadulka,empela pozdrawiam:)

Nadulko też się cieszę,ze coś ruszyło.Ale wolałabym żeby prace szły cały czas,a nie z takimi przerwami.Niestety pogoda krzyżuje plany,a ludzie jeszcze sie do tego przykładają.Właśnie czekam na ekipę.Rozmawiałam z szefem,mają się dzisiaj jeszcze zjawić i chca w tym tygodniu położyć kostkę.Jak pisałam narazie połozymy kostkę tylko przed domem,a dopiero na wiosnę zrobimy resztę wokól domu.Niestety kasa,kasa....Najważniejsze,że przed domem będzie porządek.

...czekam....dalej:)

Edytowane przez rogbog

Niestety Nadulko...wczorajszy dzień w plecy:( Po południu przywieźli tylko sprzęt.Ale dzisiaj zameldowali się tuż po 7 i działają.

Dobrze,że jestem na urlopie bo mogę coś dopilnować Znowu walnęliby kaczora! Mówię-patrzcie dokładnie na projekt! Wszystko na nim jest wyrysowane!

Po południu,myślę ze wkleję jakieś zdjątka.

Bogusiu, śliczna ta kostka. Kiedy kładliśmy swoją, takiej wtedy nie było. Żałuję.

Co do studzienki, u nas wypadła na środku ścieżki od bramki do schodów wejściowych.

Poziom studzienki wyrównano z poziomem gruntu pod kostkę i kostkę ułożono na niej.

Tak więc zupełnie jej nie widać, kostkę łatwo zdjąć, gdyby zaszła taka potrzeba.

Nadulko masz rację, juz widać porządeczek przed domem i jakoś tak więcej miejsca się zrobiło:) Myślę,że nasadzenia zrobie w sobote bo jutro ekpia konczy robotę:) (szkoda ,ze nie mamy kasy na dalsze prace,a widzę też że chyba kostki na resztę też zabraknie..więc pewnie trzeba będzie zamówić:()

Nadulko ja niby na urlopie,ale wiesz jak się ma własny"biznes" i jeszcze wolny zawód to tak do konca nie da się urlopować:) Po południu pracuję trochę...

grzenio2007 witaj u mnie:) i dziękuję. Kostkę kupowaliśmy 1,5 r temu Płaciliśmy wtedy 79 i 85 zł/m2.Jeżeli chodzi o połozenie to ceny są różne od 65-80zł/m2

Pozdrawiam z wychodzącym nieśmiało słoneczkiem:)

Edytowane przez rogbog