Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dorotko dziękuję za odwiedzinki:) Tylko patrzeć jak u ciebie będzie podobnie:)

Amtlo stronkę zaczęłaś-dzięki:) Taki widoczek mam z okna kuchennego:) więc -nic tylko przy garach stać,żeby go podziwiać hihi.

Okropny jest ten rok....dużo zmartwień,smutku ...a ta śmierć,nagła wstrząsnęła baaaardzo dużo osób....Nie tylko znajomych,ale też pacjentów których leczył. Poza tym to był człowiek zawsze uśmiechnięty,życzliwy,którego nie dało się nie lubic.....

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Bogusiu. Nie wiem czy jeszcze tu zaglądasz po zakończeniu budowy... Mam pytanie dotyczący podbitki - jaki to kolor? - slicznie wygląda i pięknie sie komponuje z kolorem dachówki. Próbowałam znaleźć w dzienniku, nie znalazłam - albo przegapiłam :( I jeszcze jedno pytanie - jak się sprawuje pies Viessmana???? Pozdrawiam,

Bea

naberia witaj u mnie:). Trudno mówić o zakonczeniu budowy:) kiedy jeszcze jest tyle do zrobienia wokół domu.:) Kolor podbitki to tikowy,malowany dwukrotnie .Z dachówką faktycznie "funguje":) Zresztą kolor podbitki dopieraliśmy do koloru dachówki.

A piec narazie działą bez zarzutu.

kalu granice rabatek oznaczyłam.....grabeczkami:) i ziemią. Ten pomysł to jeszcze pozostałość z moich doświadczeń działeczkowych. Mam nadzieję tylko,że jak przyjdą deszcze to granice nie znikną:)

Edytowane przez rogbog

Bogusiu, przytulam...

porządek wokół domu wzorcowy, wszystko zaplanowane, zaznaczone.

Wiosną ruszysz z nasadzeniami jak torpeda, trawnik się zazieleni, rabaty wypełnią roślinami, pięknie będzie.

Kolejny ładny ogród na forum, ja już się cieszę :)

Toluniu kochana dziękuję....

Słowa uznania z ust ogrodowej czarodziejki:) to dla mnie ogromne wyróżnienie:) Dzięki wielkie. Ale prawda jest taka,że Twój ogród to był i jest dla mnie pierwszy wzór do naśladowania. Jak Zelka kiedyś napisała-jak posiedzieć w ogrodzie to tylko Toli :) Jak zobaczyłam zdjęcia Twojego jesiennego ogrodu to dech mi zaparło.Jak coś jest piękne to nawet zła pogoda nie jest w stanie tego zabrać.

.....oj..oby do wiosny:)

Amtlo pracuję,pracuję to fakt.I jakoś ten czas tak szybko leci...

Poza tym,dni też smutne...byłam na pogrzebie kolegi:(.Wczoraj zmarła kolejna ciocia mojego męża(jutro pogrzeb),muszę podjąć ważną decyzję zawodową....

Jakis ten rok jest okropny.... W ogrodzie zastój-brak czasu,dzień coraz krótszy.Zostaje tylko sobota.

Ale dzisiaj przyszła paczka od Zelki:) z taką pięknoscią:)

http://foto2.m.onet.pl/_m/0d12b8a727e581a9137242b88aaf7a02,10,19,0.jpg:)

Amtluś pozdrawiam i na kolacyjkę zapraszam:)

http://www.hortex.com.pl/repository/images/mrozonki/przepisy/przekaski/canelloni-z-szynki-z-warzywami.jpg

naleweczki mam sporo:)

Edytowane przez rogbog

Fajnie Bogusiu ,że znalazłaś trochę czasu i zajrzałas na FM ;)

Decyzja zawodowa już podjęta?:rolleyes:

Piszesz ,że dzieci zjechały się do domku ,fajne uczucie być razem :)

Poniedziałek to faktycznie dzień pełen wspomnień i zadumy ,ale powiem Ci ,ze lubię to święto chodź jest smutne.

Lubię ten zapach zniczy ,rodzina się spotyka, wszyscy wspominamy osoby ,które od nas odeszły.

Pozdrawiam Bogusiu serdecznie i życzę mile spędzonych chwil z dziećmi:):)

Bpgusiu,

pudełko na herbatkę śliczne. Myślę, że fajne miejsce na torebeczki będzie....

Za kolacyjkę dzisiaj dopiero dziękuję, była przepyszna...

\

Nadeszły nasze smutne dni...ja już dzisiaj część wiązanek zaniosłam...niech nasi Święci mają cztery dni świąt ;)

Ścisk przed cmentarzami i tak był olbrzymi...dobrze, że do Taty mogę pieszo pójść, bez samochodowego stresu...ale zawsze autkiem szybciej....i wygodniej...

\

Czyli mówiszz, że prace ogrodowe w toku ? Coś jeszcze planujeszm czy idziesz na żywioł ?

pozdrowionka

DorkaK ja też lubię to święto,chociaż najgorsze było wtedy kiedy pierwszy raz poszliśmy na grób Taty...Ale jak wcześniej jeździliśmy na groby dziadków,wujków lubiłam te rodzinne spotkania.

Córki zjechały:) spędzimy trochę czasu razem,zjemy coś dobrego:) i...będziemy czekać na te weselsze Święta:)

Amtlo ja dopiero jutro rano zawioze kwiaty,znicze.Poźniej wszyscy spotkamy się na cmentarzu (u mojego Taty,później u Taty i Babci mojego mm).Jeśki czas pozwoli to chciałabym pojechać na inny cmentarz gdzie są groby wielu osób z rodziny mojego Taty..jeździłam tam od dziecka z Rodzicami, a teraz trzeba zastąpić tam Tatę....

W ogrodzie nie chcę iśc na żywioł,bo bałągan się zrobi:) Teraz to chciałabym już tylko posadzić resztę iglaczków wzdłuż ogrodzenia i finito na ten rok.Cała zimę będę myśleć i może coś z tego myślenia wyjdzie haha

Pozdrawiam Was dziewczynki:)

Amtluś byłam właśnie u Ciebie:) i....gdzie Twój dziennik?Galeria juz założona?

Dziecka już pojechały....niestety...J

Ja po tej zmianie czasu spałabym w każdym miejscu:) U nas narazie sucho i nawet dość ciepło.Więc mm działa w altanie,a ja w pracy od rana do wieczora.

..czemu buzujesz:)

dorbie dziękuję:) kostka będzie wyglądała efektowniej jak zrobimy resztę wokól domu( na wiosnę).A roślinki to już bym sadziła,sadzila...

Soniczko pyszności serwuję bo sama je uwielbiam:) Rabatki narazie wytyczone,ale nie wiem co z nich zostanie po zimie. Zelka robi piękne rzeczy,od czasu do czasu poszaleje sobie i coś zakupię.Zazdroszczę jej takich zdolności.