Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Życzę Ci Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

http://chronmydebki.pl/wp-content/uploads/2008/12/choinka.jpg

Witaj Bogusiu poświątecznie :D

Ja tam na dietę nie przechodzę, bo po trzech tygodniach remontu bez obiadu to troszeczke :o schudłam i teraz muszę to wyrównać...przez święta pół kilo do góry...:yes:

muszę powiedzieć, że wypocząć nie wypoczęłam podczas świętowania, ale za to teraz jestem na przymusowym urlopie i wszystko sobie "odbiję"...

\

Nawet nastrój świąteczny muszę teraz nadrobić, bo w jednym pędzie , to do tej pory nie udało mi się:no:

Chłopacy pojechali do kina, a ja nadrabiam forumowe zaległości.

Ale fajnie,ze do mnie wpadłas Amtluś:)

Ja na wagę nie staję..ale nie czuję się jakaś ociężała to może nie jest najgorzej z wagą:)

Musisz odpocząć,obowiązkowo.Zwłaszcza po tym remoncie.

Nasza starsza córka dzisiaj pojechała do Wrocka,młodsza jedzie w sylwestra.Ja w głównej pracy mam wolne(wypracowany już kontrakt) ale po południu wczoraj i jutro pracuję.

Dzisiaj zaliczyłam stomatologa a później z córką połaziłyśmy po mieście Teraz robimy sobie kawkę:) ,do tego ciasto(własne wypieki:))wypożyczyłyśmy film i też robimy sobie kino...domowe:)

Byłam u Ciebie-śliczna choinka:)

Witaj Bogusiu:)poświątecznie.

Ja również jestem po popołudniowej kawce i cieście (serniczku i makowcu).

Do południa wybrałam się z synami na poświąteczne zakupy, z których chłopaki bardzo są zadowoleni i chyba o to chodzilo.Cieszę się ,że zakupy się udały:):lol2:

A Tobie i córce też się udały?

Pozdrawiam cieplutko papapa:bye:

Witaj Dorotko:).Nam również zakupy się udały,chociaż były niewielkie. Większy zakup to chyba zrobie jutro.W końcu zamontujemy centralny odkurzacz.Odkładaliśmy to od przeprowadzki,były ważniejsze wydatki ale latanie z odkurzaczem po domu już mi zaczyna dokuczać.Wydatek spory ale trudno,trzeba się z tym zmierzyć.

Amtlo, z tym sylwestrem młodych tak jest zawsze,ale w końcu zawsze coś fajnego sobie zorganizują.Gorzej z nami:lol2:.My nic nie planowaliśmy,chcieliśmy zaprosić znajomych ale oni jakoś nie mogą się zdecydować i chyba będziemy sami.Ale na naszej ulicy zawsze są atrakcje:DNasi sąsiedzi robią pokaz fajerwerków(moj mm tez już się zaopatrzył),później składamy sobie życzenia:D Tak więc jest fajnie.A później do łóżeczka:)A jeszcze tak niedawno szaleliśmy do rana.

Witaj Bogusiu, poświątecznie. U Ciebie jak zwykle ciepło, przytulnie i pięknie. Nie wiem jak Ty to robisz, że już przed świętami masz tak wystrojone i wysprzątane, ciastka upieczone? Ja zawsze z językiem na wierzchu staram się dopiąć wszystko na ostatni guzik. Niestety nasza pierwsza wigilia w nowym domu była w zbytnim pośpiechu, jak dla mnie. Stwierdziłam jednak, że do następnej będą już firany, dopracowany wystrój i ... dopracowane święta. Mam taką nadzieję ;-)

Witaj Ewo:)

Z porządkami (za wyjątkiem pierwszej wigilii,kiedy się"wykańczaliśmy-wtedy wszystko było na ostatni guzik) wzięłam się na sposób.Po prostu zaczynam porządki wcześniej-pod koniec listopada mycie okien,a później sukcesywnie po jednym pomieszczeniu,ale gruntownie.Staram się tak robić żeby na dzień przed wigilią dom był posprzątany na tip top.

Wcześniej z mamą lepimy pierogi,pierniczki pierwszy raz od dawna ale też wcześniej.Nawet miałam czas na wypieki ciast.A w wigilię z rana nastawiony barszcz,mm pilnuje a ja muszę koniecznie być na cmentarzu u taty....

Ewuś na pewno za rok będzie już spokojniej i wtedy radość ze świąt będzie większa:)

Ale jakby nie było w pośpiechu to jednak te święta w swoim domku mają swój inny urok.prawda?