pawed2 16.12.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Jestem właścicielem działki i właśnie zostały oddane dokumenty o pozwolenie na budowę niestety uświadomiłam sobie ,że jako inwestor widnieję tylko Ja!! Doradźcie proszę co mam zrobić aby Mój dom był Naszym czyli mój i męża!! Czy można to jakoś bezproblemowo gdzieś zgłosić i kiedy najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 16.12.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Tu jest trochę na ten temat.http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/2029020,61596,2560335.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawed2 18.12.2007 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 czy ktoś z was rozwiązywał taki problem - koszty. Bo obawiam się że mając działkę i dom tylko na siebie mogą być problemy z kredytem hipotecznym jeżeli dochody ma tylko mąż a działka na mnie!? Sama już nie wiem prawo i przepisy to nie na moje nerwy doradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 18.12.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 nie bedzie zadnych problemów jeżeli pozwolenie na budowę bedzie na oboje małżonków-w moim przypadku tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 18.12.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 pawed2 ja to zrobiłem u notariusza za 400zł.Ustanowienie wspólnoty majątkowej z żoną.Chwila i po kłopocie.A jeśli chodzi o kredyt,to bank będzie chciał mieć i ciebie i męża w papierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 18.12.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Małżeńska wspólnota majątkowa. To jest chyba najlepsze.Choć część notariuszy śmieje się w kułak przy takich aktach - oni częściej wprowadzają rozdzielność majątkową (z innych powodów, niekoniecznie budowlanych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawed2 19.12.2007 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 wielkie dzięki i znowu jestem troszkę mądrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 19.12.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Małżeńska wspólnota majątkowa. To jest chyba najlepsze. Choć część notariuszy śmieje się w kułak przy takich aktach - oni częściej wprowadzają rozdzielność majątkową (z innych powodów, niekoniecznie budowlanych). To fakt robią wielkie oczy............ często działają odwrotnie(rozdzielność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts