Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor bramy garażowej? Proszę o poradę...

Recommended Posts

Wybraliśmy okna "dąb bagienny", takie też drzwi zewnętrzne, chciałabym i taką samą bramę, ale nie mogę znaleść... chyba żadna firma nie robi w tym kolorze :( . Znajduję tylko machoń, orzech, biały i brąz, ewentualnie na "zamówienie" paleta RAL. Czy ktoś masz też takie okna i jaką do tego dobraliście bramę? Może ktoś zna firmę co robi bramę garażową w "ciemnym dębie"? Dzięki za odp.
https://forum.murator.pl/topic/92895-jaki-kolor-bramy-gara%C5%BCowej-prosz%C4%99-o-porad%C4%99/

Piękny ciemny dąb ma Normstahl. Na zdjęciu poniżej ten kolor we wzorze Euroflair. Mam taką samą bramę w złotym dębie. Działa bez zarzutu i świetnie wygląda.

http://www.normstahl.pl/redx_tools/mb_image.php/cid.050054118115108120068118072081048061/gid.7/OSD_euroflair_decor_dark.jpg

Wybraliśmy okna "dąb bagienny", takie też drzwi zewnętrzne, chciałabym i taką samą bramę, ale nie mogę znaleść... chyba żadna firma nie robi w tym kolorze :( Może ktoś zna firmę co robi bramę garażową w "ciemnym dębie"? Dzięki za odp.

do okien OKNOPLAST`u Krakow w kolorze doba bagienny dobralismy brame KRISPOLA w kolorze ciemny dab, jest OK.

KRISPOL ma w ofercie i dab bagienny, ale nie jes on taki sam jak ten z OKNOPLAST`u.

minusem jest to, ze KRISPOL dolicza sobie narzut do ceny za niestandardowy kolor, co podraza koszt, a takze nie kazdy rodzaj przetloczenia jest w tych kolorach dostepny.

Czy dobrze widzę, że Wasi producenci okien nie produkują bram w podobnych kolorach ani nie mają punktów partnerskich. Ja brałem złoty dąb i u tego samego producenta mam bramę garażową w złotym dębie. Praktycznie do każdego koloru okien i rolet mają do wyboru taką samą lub bardzo zbliżoną bramę garażową. Może też dlatego się na niego zdecydowałem bez dłuższego zastanowienia.