Trofik 17.12.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Na podłodze w kuchni przykleiłem terakotę elastycznym klejem Mapei, minęły już 24 godziny i nadal jak dotknę kleju to się poddaje jak silikon. Jak długo taki klej schnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.12.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 A co pisze na opakowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trofik 17.12.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 A co pisze na opakowaniu? Że spoinować można po 24 godzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.12.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Ogrzewasz dom ?U mnie na elasycznym mozna bylo chodzic na drugi dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trofik 17.12.2007 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Ogrzewasz dom ? U mnie na elasycznym mozna bylo chodzic na drugi dzien. Mieszkam to ogrzewam, w kuchni teraz jest około 20-21 st. To może tak ma być i mogę już po tych płytkach chodzić. Dzisiaj po pracy będzie już prawie 48 godzin to jak nadal będzie tak samo to wchodzę, ale nie sądziłem że ten klej jest aż tak elastyczny. Poza tym wczoraj płytkę można było przesunąć, a jak kleiłem tym klejem w łazience to wydaje mi się że był twardszy, chociaż tam nie miałem potrzeby wcześniej wchodzić to tak dokładnie nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trofik 17.12.2007 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 No niestety klej nie wysechł, płytki normalnie można ruszyć, wychodzi na to że firma Mapei trafia na moją czarną listę, na pozostałą część kupiłem Ceresit, zobaczymy. Ciekawe tylko kiedy będę mógł dalej kleić bo muszę wejść na te przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 sporo zalezy od podłoza na jakim kleiłes czy było dobrze wyschnięte czy przypadkiem nie gruntowałes podłoza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trofik 17.12.2007 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Kleiłem na płycie OSB - tak jak w łazience, gruntowałem - tak jak w łazience. Nie wiem już sam. Dzisiaj przykleiłem kilka płytek Ceresitem, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 OSB nie chłonie wody /zagruntowana ani tyle/trzeba sie będzie uzbroic w cierpliwość i dac klejowi czas /od 4 dni do ok tygodnia/ zanim zafugujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trofik 17.12.2007 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 OSB nie chłonie wody /zagruntowana ani tyle/ trzeba sie będzie uzbroic w cierpliwość i dac klejowi czas /od 4 dni do ok tygodnia/ zanim zafugujesz Ale w łazience też kładłem na płycie OSB i nie było problemu. A miałem nadzieję, że na święta skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 moze tylko tego problemu nie dostrzegałes ...ta woda zawarta w kleju między płytka a OSB nie ma ani w co wchonąć ani zbyt jak odparowac - zostaja jej tylko fugi dlatego z fugowaniem nie nalezy sie spieszyc (w łazience mogła byc lepsza wentylacja, mniejsze płytki, grubsze krzyzyki itp dlatego problem mógł wystepowac z mniejszym nasileniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trofik 18.12.2007 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 moze tylko tego problemu nie dostrzegałes ... ta woda zawarta w kleju między płytka a OSB nie ma ani w co wchonąć ani zbyt jak odparowac - zostaja jej tylko fugi dlatego z fugowaniem nie nalezy sie spieszyc (w łazience mogła byc lepsza wentylacja, mniejsze płytki, grubsze krzyzyki itp dlatego problem mógł wystepowac z mniejszym nasileniem) Trudno, poczekam. Ale Ceresit, którym wczoraj przykleiłem kilka płytek już jest twardy, a minęło około 10 godzin. W łazience były grubsze krzyżyki. A w ogóle dzięki bardzo za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trofik 23.12.2007 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Minął tydzień i doopa, nadal nie mogę fugować przez ten beznadziejny klej. Całe szczęście, że na pozostałą część podłogi kupiłem inny, to może jeszcze w tym roku skończę. Nigdy w życiu nie kupię już nic mapei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts