gaga0 17.12.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Jak sie dowiedziałam od zaprzyjażnionego sąsiada, część działki, którą chcialabym utwardzić i zorganizowac tam regularne ścieżki i podjazdy jest wyłozona kocimi łbami.Niestety przykryty on jest 20-30 cm warstwa ziemi z darnią.Teraz pytanie, nawet jesli bym zdjęła ta warstwę ziemi i ja zagospodarowała co z drzewami które rosna już na obecnym poziomie, czy zrobić murki z podobnych kamieni i zostawić ja na tzw. wyspach??? Czy może jest inny sposób, oprócz przesadzania tych które się jeszcze da przesadzić oczywiście.Dodam, ze kostka betonowa nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga0 28.12.2007 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 ma ktoś podobnie u siebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga0 28.12.2007 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 ma ktoś podobnie u siebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 29.12.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 pomysł masz dobry, ja odkopałem u siebie dwadzieścia parę m drogi, bez drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga0 30.12.2007 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 a co zrobiłeś z pozyskana w ten sposób ziemią? u mnie będzie tego troche na zdjeciu autko stoi przez bramą, a drogę z kamieni chciałam zrobić od bramy, przy kasztanowcu większy plac bym mogła postawić tam autko i w razie czego wykręcić, dalej poprowadzić ja w kierunku domku.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f54c73bfe5b14f8.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8e9a93e66c9629bd.html Nie wiem czy to dobry pomysł, ale w sumie i tak droga bedzie wymagała utwardzenia wiec czemu nie skorzystać juz z gotowego rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 30.12.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 ziemią wyprofilowałem skarpy i dołki (jeszcze mało) około 20 m drogi muszę jeszcze dorobić. jest to najtańszy sposób na drogę, a kamieni mam pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.12.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Jak sie dowiedziałam od zaprzyjażnionego sąsiada, część działki, którą chcialabym utwardzić i zorganizowac tam regularne ścieżki i podjazdy jest wyłozona kocimi łbami. Niestety przykryty on jest 20-30 cm warstwa ziemi z darnią. Teraz pytanie, nawet jesli bym zdjęła ta warstwę ziemi i ja zagospodarowała co z drzewami które rosna już na obecnym poziomie, czy zrobić murki z podobnych kamieni i zostawić ja na tzw. wyspach??? Czy może jest inny sposób, oprócz przesadzania tych które się jeszcze da przesadzić oczywiście. Dodam, ze kostka betonowa nie wchodzi w grę na wyspach nieźle wygląda. szwagier robił tak celowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 06.01.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Co do kostki betonowej masz 100 % racje granit to jest urok i trwałość Może tu cos podpatrzysz http://www.kris-pol.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 18.01.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 wcale bym się nie zastanawiał tylko kopał chciałbym mieć takie problemy ) nadmiar ziemi wywieźć, a czasami jak czysta to za darmo biorą do szkółek itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 25.01.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Gagata jak zaczniesz odkopywać może się okazać, że wcale niejest tak żle i że np korzenie drzew zostały przysypane za wysoko ziemią, ja jak zaczęłam jeździć kosiarką okazało się, że jest tyle rowków, że każdą ilość "wyprodukowaniej" ziemi przyjmują. No i w końcu jak chcesz tę drogę wyżej podnosić, to i tak opłaca się wyjąć te kocie łby i ułożyć od nowa, bo są już wyjeżdżone i bardzo trwałe.Przelicz koszt nowych, z pewnością będzie duży, a tak dołożysz tylko na plac pod samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 25.01.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Pomysł w dechę, zresztą jak wszystko co związane z kotami Na pewno warto zacząć, jak odkopiesz trochę - będziesz wiedzieć czy to jest TO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 30.01.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam. Odkopuj, a może znajdziesz jeszcze coś innego A tak na serio to takie kocie łby to bardzo fajna sprawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 06.02.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Co do kostki betonowej masz 100 % racje granit to jest urok i trwałość Może tu cos podpatrzysz http://www.kris-pol.eu Ja u siebie zdjolem bruki zalozulem kostke.Bryk ciezko zamiesc i krzywo sie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 06.02.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Waldi co zrobileś z tym brukiem? po zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 07.02.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 lezy na kupie i czeka az skoncze remont dworku na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm1964 25.02.2008 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A moze znacie jakieś stado bezpańskich kamieni? Najlepiej na wschodnich rubieżach woj. mazowieckiego Do ubiegłego roku mialem nadzieję na ostatnią brukowaną drogę w okolicy ale niestety zostala zrewitalizowana "normalnym" sposobem - smoła na dziurawy bruk... Czyli w dłuższej perspektywie ani drogi ani bruku... Gdyby ktoś widział bezpański stos brukowców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 02.03.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Czy ułożenie kocich łbów pod domem to dobry pomysł. Mnie się podoba, ale może waldi ma racje.Ja u siebie zdjolem bruki zalozulem kostke.Bryk ciezko zamiesc i krzywo sie chodzi Mam do ułożenia jakieś 300m2 aleji dojazdowej do domu. Na kostke granitową mnie nie stać, ale na kocie łby już tak. Może macie jakieś jeszcze inne pomysły na utwardzenie drogi. Polny kamień w mojej okolicy jest tani i ogólnie dostępny, 150 zł za dużą przyczepe ciągnikową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts