mada50 17.12.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Hej Czy ktoś budował NIEWIELKI wariant II... właśnie wylałam ławy i jestem ciekawa ...co za ile i wogóle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kielce 02.01.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam Buduję Niewielkiego M05b. Zakończyłem stan surowy otwarty. Mam zdjęcia i podliczone koszty jakie do tej pory poniosłem. Szukam osób które budują lub wybudowały ten domek w celu wymiany doświadczeń. Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 09.01.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 witam . szukam budujących ten domek. Witaj, we wrześniu zacząłem budowę tego ładnego domu. Na wiosnę zacznę murować ściany. Będę prowadził internetowy dziennik budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kielce 11.01.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam Pana Kazia To jest nas dwoje. Mam nadzieje że dołączy do nas więcej Niewielkich M05b w 2009. Kazik z czego zamierzasz murować i jak teraz wygląda rynek budowlany? Słyszałem że można negocjować dobre ceny z wykonawcami i składami budowlanymi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 11.01.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam Pana Kazia To jest nas dwoje. Mam nadzieje że dołączy do nas więcej Niewielkich M05b w 2009. Kazik z czego zamierzasz murować i jak teraz wygląda rynek budowlany? Słyszałem że można negocjować dobre ceny z wykonawcami i składami budowlanymi. Pozdrawiam Już zdecydowałem - stawiam mur z gazobetonu 600/24 cm docieplony styropianem 12 cm co da wymagany współczynnik izolacyjnosci. Złozylem zapytania ofertowe w necie i rzeczywiscie dostawcy maja rozne ceny. Jest w czym wybierać. Najgorsze jest to ze z kupnem materialow musze czekac do marca, bo drogowcy nie zrobili mi jeszcze zjazdu na dzialke. Pozdrawiam, w Kielcach mam rodzinę - w jakiej dzielnicy stawiasz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kielce 11.01.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Niewielkiego budujemy w Bilczy to jakieś 10 km od Kielc, popularne miejsce na domki jednorodzinne. Zapraszam na budowę. Też mieliśmy duże problemy z drogą, w zasadzie do tej pory jej nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 11.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Mariusz, na jakim etapie budowy jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kielce 11.01.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Zakończyłem stan surowy zamknięty. Od maja tego roku wykonałem fundamenty, ściany, strop i dach na ten ostatni etap czekałem najdłużej. W sylwestra cieśle kończyli ostatnie poprawki na dachu tak aby zakończyć stan surowy otwarty w 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 28.04.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam Nie wiedziałam, że powstał ten wątek budujących M05b. Ja cały czas śledzę budujących M05a, ale to nie to samo. Chętnie bym zobaczyła ten wariant w realu Jestem tuż tuż przed złożeniem wniosku o pozwolenie na budowę, więc jeszcze zastanawiam się na ewentualnymi zmianami w projekcie. Pomimo, że wątek trochę zamarł, mam nadzieję, ze odżyje na wiosnę Pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 10.05.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 No cóż. Cisza trwa. A ja się zastanawiam nad oknami, mianowicie czy te które są przewidziane w projekcie są nietypowe i przez to droższe. Nie wiem ???? Poza tym wolałabym je zmienić na niższe a szersze. Mój architekt co prawda twierdzi, że fajnie optycznie wyciągają budynek w górę, ale ja właśnie wolałabym go spłaszczyć optycznie ) Ale największy dylemat mam z drzwiami tarasowymi. Te które są w salonie zostają. Natomiast chcemy dodać takie drzwi tarasowe zamiast okna na ścianie bocznej w salonie, bo tam też będzie wyjście na taras. I tu nie wiem czy takie sama wielkość jak tych w salonie, czy też węższenp. dwu-skrzydlowe. Zastanawiam się też nad dodaniem okna w kuchni na ścianie bocznej. Tylko czy to w sumie nie będzie przesada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719503689 11.05.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 My budujemy M05b i juz kładziemy dach.Zastanawiam sie tylko jak zrobić wejście do garderoby.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 17.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Ja chyba nie będę robić ścianki do garderoby, tylko na całej długości drzwi przesuwane. Tak mi się teraz wydaje. Poza tym to są pokoje moich corek, to one będą decydowały co chcą ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 17.05.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Poddasze użytkowe zostawiamy do dyspozycji dzieciom i one same zdecydują, jak je zaplanować.W tym roku - 18 marca wmurowałem pierwszą emkę w ścianie fundamentowej. W planie zagospodarowania mam zapisany poziom zero na wysokości 106 cm od poziomu ław, wyszło mi 8 warstw bloczków betonowych 38*24*12.Ściany fundamentowe zaizolowałem poziomo 2x dysperbent a na trzecie malowanie kładłem bezpośrednio styropian 8cm. Dobrze się klei. Na styropian oczywiście wtopiona siatka i klej. Na poziomą izolację ściany fundamentowej dałem specjalną folię na podłożu dysperbentu. To zajęło mi 4 tygodnie.Przez tydzień zasypywałem do środka 120 ton piasku i żwiru. Od 11 maja muruję ściany z gazobetonu - kładę na zaprawę klejową SOLBET - jest świetna i wydajna. Chciałbym zamieścić tutaj kilka zdjęć z budowy, ale nie wiem, jak to się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 17.05.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Kto buduje ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 17.05.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 My budujemy M05b i juz kładziemy dach. Zastanawiam sie tylko jak zrobić wejście do garderoby. Pozdrawiam Możecie zamieścić zdjęcia z waszej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 17.05.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 No cóż. Cisza trwa. A ja się zastanawiam nad oknami, mianowicie czy te które są przewidziane w projekcie są nietypowe i przez to droższe. Nie wiem ???? Poza tym wolałabym je zmienić na niższe a szersze. Mój architekt co prawda twierdzi, że fajnie optycznie wyciągają budynek w górę, ale ja właśnie wolałabym go spłaszczyć optycznie ) Ale największy dylemat mam z drzwiami tarasowymi. Te które są w salonie zostają. Natomiast chcemy dodać takie drzwi tarasowe zamiast okna na ścianie bocznej w salonie, bo tam też będzie wyjście na taras. I tu nie wiem czy takie sama wielkość jak tych w salonie, czy też węższenp. dwu-skrzydlowe. Zastanawiam się też nad dodaniem okna w kuchni na ścianie bocznej. Tylko czy to w sumie nie będzie przesada... Uważam, że drugie okno tarasowe wystarczy dwuskrzydłowe, natomiast nie przesadzałbym z dodatkowym oknem w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 17.05.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Ja chyba nie będę robić ścianki do garderoby, tylko na całej długości drzwi przesuwane. Tak mi się teraz wydaje. Poza tym to są pokoje moich corek, to one będą decydowały co chcą ))) I całkiem słusznie, my też oddajemy poddasze do dyspozycji dzieciom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 17.05.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Bardzo dziękuje, że w końcu ktoś się odezwał.A co do okien to pozostało tlko to tarasowe dodatkowe dwuskrzydłowe.W kuchni to co było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 18.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam, czy możesz mi przesłać kilka zdjęć z realizacji Waszego niewielkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudłaty24 23.08.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam! Jesteśmy z pod Częstochowy, zamierzamy kupić projekt niewielki M05b. Czy ktoś w okolicy buduje lub już wybudował ten domek, ponieważ chętnie obejrzelibyśmy go "na żywo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts