Anndzia 18.10.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Jestem na etapie stropu, czekamy tylko na pogodę. Zastanawiam się cały czas czy ma sens podniesienie ścianki kolankowej, bo pokoje na górze wydają mi się wystarczające. Może warto tylko dla łazienki, bo chciałabym, aby zmieściała się tam również kabina prysznicowa. Może wypowie się ktoś z budujacych tą wersję My poszerzyliśmy budynek po obu stronach po 70 cm, dzięki temu salon ma 28,55 m a kuchnia 11,41. Garaż-22,71, a pokój za garażem 11,93. Natomiast pokoje na górze mają po 19, 56 i drugi 19,96 po podłodze. Podnosić czy nie? A druga rzecz nad jaką się zastanawaim to schody, czy te zabiegowe są funkcjonalne, bo wizulanie mi sie podobają. Mam już co prawda szalunek pod schody ze spocznikiem, takim dziewnym bo z jednym schodkiem w połowie, ale ciągle się zastanawaim czy nie wrócić do wersji z projektu Mam nadzieję, że ten wątek wroci do zywych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 19.10.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 dzwonił właśnie wykonawca i zdecydowałam podnieść o jeden pustak trudno się mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 19.10.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Kaziu!!! Mariusz jak Wasze postępy??? Zamilkliście coś strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 19.10.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam, ja na ten rok zakończyłem swoje prace na budowie. Ruszam na wiosnę od położenia płyt stropowych kanałowych. Są dwa razy tańsze od stropu z projektu i zyskuję wiele dni, bo strop położę prosto z samochodów na mury, w kilka godzin.Pozdrawiam serdecznie i życzę postępów i mądrych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 20.10.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Nawet nie wiedziałam nic o płytach stropowych.Czyli jak rozumiem zostawiasz sciany na zimę ??? bez przykrycia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 20.10.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witaj,tak, ściany zostawiam bez przykrycia, nic im nie będzie, jak je przysypie śnieg.Na wiosnę wyschną. Najważniejsze, że ściana fundamentowa jest zaizolowana i docieplona oraz obsypana żwirem i piaskiem. Podstawa, to fundament, a on jest już bezpieczny. Moje rozwiązanie ze stropem kanałowym jest o tyle uciążliwe, że muszę dodatkowo omurować komin, aby wesprzeć płyty stropowe. Ale i tak mam sporo kasy i czasu zaoszczędzone.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts