Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NISZCZENIU PRZYRODY I BRUDASOM JĄ ZAŚMIECAJĄCYM MÓWIĘ NIE !!

Bibi1

Recommended Posts

Ciągle mnie posądzasz o własny interes, a ja to widzę zupełnie inaczej.

Nie zrozumiełes mnie. Posądzam cię o moralność kalego. Jeśli nie wiesz co to jest to zacytuję:

"Kali ukraść krowę - dobrze. Kalemu ukraść krowę - źle."

Na to właśnie starałam się zwrócić Ci uwagę w moich postach. One nie znikły. Poczytaj je jeszcze raz dokładnie i zrozumiesz, że taki sam lament można by było urządzić nad hektarami łąk na których między innymi Ty zbudowałeś dom. Ty też spowodowałeś, że jakaś ilość zwierząt straciła swoje terytorium.

I nie rozumiem, czemu łąki tak łatwo jesteś w stanie przełknąć a las już nie. Czyżby zwierzęta mieszkające na łąkach mniej zasługiwały na uwagę?

Fauna i flora lak , pastwisk i nieuzytkow jest teraz szczegolnie zagrozona gdyz aeral tych terenow systematycznie sie zmniejsza , podczas gdy lesistosc kraju zwieksza sie i wg planow nadal zwiekszac bedzie.

Duzy masz ogrod Bibi?

Moze pomysl o zalozeniu jakiejs ogrodowej laki kwietnej w miejsce trawnika ? itp itd ....

Pozdrawiam

Doskonale wiem co to jest moralność Kalego i powiedziałbym, że to, to samo co dbać o własny interes. Dyskutujesz JoShi, chyba tylko po to, aby dyskutować. Ja mam taki charakter, że raczej nie cierpię na okrągło mówić i mówić. Próbujecie na siłę przypiąć mi tę moralność Kalego. Nie wiem skąd to upodobanie i po co.

Łąki były już dawno rozparcelowane (ta część, która jest obecnie budowana). Nigdy bym się nie spodziewał, że będą wszystkie (te łączące z Bukiem), ale fakt faktem, że one są w planach zagospodarowania przestrzennego już od lat i tego jak mniemam już się nie cofnie. Ale dlaczego wbrew tym planom zagospodarowania (jest to szczegółowe studium uwarunkowań i dość mądrze napisane), zmienia się je dla partykularnych korzyści i szykuje się budowy (wycina las) tam, gdzie było to zabronione. To jest sedno rzeczy. A Wy wciskacie mi kit o moralności Kalego. Pewnie - każdy teren zabrany pod budowę, to jakaś "oaza zwierząt czy ptactwa". A zwłaszcza teren podmokły. To jasne jak słońce, Ale z jakich powodów i dlaczego robić tam pustynię dla zwierząt i ludzi. Podmokły las to szczególna oaza. Ponadto teren ochronny, co najmniej 2 stanowiska zwierząt (2 miejsca nor). Tu mi dajcie argumenty, a nie na moją moralność Kalego, bo takiej po prostu nie mam. Szkoda klepać banały, tylko dajcie argumenty, to je przyjmę.

No właśnie i dziękuję Ci Mayland, że tak mówisz.

Ja chcę się dowiedzieć kto wydał pozwolenie na wycinkę lub kto wycina bez pozwolenia. Napisałem kilka pism do różnych miejsc, ale narazie nikt nie odpowiada. Żałuję, że pisząc do Urzędu Gminy zrobiłem to anonimowo, bo tak jakoś nie chciałem być posądzony o pieniactwo, ale chyba napiszę w Nowym Roku ponownie i nie będę anonimem, bo mi teraz samemu głupio.