PRUSIK 17.12.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Mam do rozbiórki trzy budynki. Jeden drewniany gospodarczy, bez fundamentów , drugi murowany gospodarczy jedna kondygnacja i trzeci murowany mieszkalny jedna kondygnacja / w zasadzie jest to jedno pomieszczenie o pow. 25 m2/. Wszystkie te budynki z uwagi na położenie w pobliżu granicy działki i swoją wysokość wymagają uzyskania pozwolenia na rozbiórkę. W przepisach znalazłem zapis, że do wniosku o pozwolenie na rozbiórkę, w szczególnych przypadkach należy załączyć projekt rozbiórki. Oczywiście okazuje się, że mój przypadek jest tym szczególnym / tylko nie wiem dlaczego - cztery ściany i sufit, żadnych kombinacji, nawet media są odłączone /. Może ktoś wie jakie przepisy regulują te przypadki szczególne i jakie przesłanki muszą być spełnione aby koniecznym było dołączanie projektu do wniosku o rozbiórkę. Doszło bowiem do sytuacji, że koszt projektu przewyższa i to znacznie koszt rozbiórki trzech budynków. Co robić? Pozdrawiam z nadzieją na pozytywne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts