minerma 13.10.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Czy ktoś buduje według projektu lipińskich LMP -132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.10.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 http://www.lipinscy.pl/24243.xml?page=1 Tak będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta70 13.02.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Jestem zainteresowana projektem Lipińskich LMP132, interesują mnie koszty budowy i opinie na temat tego projektu. Chętnie zobaczyłabym go w trakcie realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 15.05.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Jakby ktos pytal, to ja buduje.Dla budujacych: jest tam kilka pulapek oraz drobnych bledow,w razie czego moge dac znac co gdzie i jak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 13.10.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Czy ktoś budował dom z pracowni M&L Lipińscy LMP 132? Proszę o ewentualne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.10.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 zajrzyjhttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=877900&highlight=lmp+132#877900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasia535 14.01.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam bardzo interesuje mnie ten projekt. Czy ktoś już go wydudował? ktoś wspomniał o błędach i pułapkach chcę je poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 28.05.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Na rzutach elewacji nie umieszczono rysunkow wywietrznikow instalacji kanalizacyjnej. Jest blad na rysunkach K/7 w okresleniu grubosci pretow - raz sa fi16 a w innym miejscu te same prety jako fi20. Brak jest zaprojektowanych kominow tradycyjnych pomimo informacji. ze mozna taki zrobic. Powinini dajac alternatywe zrobic rowniez alternatywny projekt. Mocno sie napracowalismy zeby wykonac kominy murowane, niestetey nie obylo sie bez pomylki. Brak jest poprawnych wyliczen materialow - powierzchni scian itp. Brak zaprojektowanych trzpieni, ktore wg. konstruktora z ich biura - p.Fabrowicz byc powinny. Sa rowniez jakies niejednoznacznosci w wymiarowaniu, przez co murarze przesuneli nam drzwi wejsciowe o 30 cm. Na rysunku K/11 brak w zestawieniu jednee scian konstrukcyjnych, co uniemozliwia pozniejsze dokladne wyliczenie zj zuzycia materialow - pomyslilem sie przez to o 1000 szt. Na koniec dodam, ze dom jest niezbyt ladny. Ma zbyt waska elewacje przednia, czego niestety nie widac na rysunkach, gdyz sa pod jakims dziwnym katem. Dzis wybralbym jakis inny projekt, no ale coz, dom juz stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 03.08.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 hmmmtrochę z przerażeniem czytałem Twoje uwagi na temat P 132. Sam jestem na etapie pozwolenia na budowę , dokonałem kilka zmian, najważniejsza to nowe pomieszczenie nad garażem, co za tym idzie zmiana dachu na dwuspadowy. Mam nadzieję że ten zabieg wydłóży nieco optycznie przednią elewację o której pisałeś. Bardzo prosze i o inne uwagi i opinie nie wspomnę o zdjęciach gdyby była taka możliwość będę wdzięczny !!!pozdrMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 17.12.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=56609&keys=2&offset=48&backcmd=Collection&mirror=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 28.03.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Witam sympatyków i krytyków projektu.No mimo mocno krytycznych uwag, jakos nie moge przestac myśleć nad tym projektrm....W moim przypadku w grę wchodzi likwidacja garażu z boku budynku i doprojektowanie go od frontu, tak, by szerokość elewacji nie przekroczyła 11m.To na pewno wpłynęłoby , korzystnie jak sądzę, na wygląd domu. Czy możecie zamieścić jakieś zdjęcia z realizacji tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.04.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 No i kupiłam ten projekt, własnie sie adaptuje:) Czy ktoś się może przymierza? Buduje? Zbudował? Chciałby porozmawiać na temat tego projektu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.04.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 poniewaz poprzedni link chyba nie działa pozwole sobie wkleić aktualny:) http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=56609&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 25.04.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Dla potencjalnych zainteresowanych opiszę zmiany w projekcie:) Mój domek będzie dośc mocno przerobiony z uwagi na wąski (18m) front działki. Kluczową zmianą będzie więc likwidacja garażu z boku budynku i doprojektowanie go od frontu w taki sposób, że będzie wychodził poza obrys domu do szerokości elewacji frontowej 11m. Garaż będzie miał 2-spadowy dach, co umożliwi mi lokalizację garderoby dostępnej z pom. 2.5, która będzie naszą sypialnią. Łazienka będzie sie znajdować w pom. 2.2. z pozostałych zmian: - Zmiana rozmiarów okien do szer. 120cm, te w ścianach szczytowych będą maksymalnie rozsunięte od siebie. W kuchni i salonie doprojektowuje dodatkowe okna w taki sposób aby znalazły się pod tymi na poddaszu. Okno tarasowe będzie miało szerokość 270cm. - podwyższenie parteru i 1 pustak i ściany kolankowej na poddaszu tak samo - Wydłużenie krokwi dachowych od frontu budynku do długości daszka nad wejściem do budynku. Na razie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek132 07.06.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 witam, jestem na etapie kończenia dachu, były małe przeróbki, moim zadaniem kożystne . Ogólnie wyszło bardzo dobrze, na papierze wyglądało to o wiele gorzej ( ryzykownie ) . służe pomocą i fotkami Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 08.06.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Witaj marek!Ja wkrótce, jak tylko nauczę się zamieszczać fotki na forum, umieszczę ostateczne plany mojego LMP.Własnie czekam na PNB, budowe zaczynam 08/09.2008r:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maks69 15.09.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 witamj marek,chętnie pooglądam zmiany jakie wprowadziłeś do tego projektu.pozdrawiam maks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maks69 16.10.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 czy nikt tu nie zagląda? od czerwca cisza.Dalej jestem zainteresowany zmianami jakie wprowadziliście do projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik_buggs 23.03.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam!!Wlaśnie jesteśmy z żoną na etapie wyboru projektu. Interesuje nas dom ciepły P132 z biura projektowego Lipińskich. Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie informacje na temat tego projektu. Chętnie nawiążemy kontakt z osobami które budują lub już wybudowały taki domek. Najchętniej zobaczylibyśmy go na "żywo" lub na foteczkach Za wszelkie wiadomości z góry serdecznie dziękujemy.Pozdrawiamy Ania i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adulaa4 13.05.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 witam serdecznieJa juz jestem po wybudowaniu stanu surowego zamknietego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts