MARTiiii 23.12.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 SKrzynke przylacza stawia sie tam gdzie gdzie kable przylacza ida - najkrotsza droga. U mnie bedzie po srodku dzialki daleko od bamek, wejsc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 23.12.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Tak sobie patrze na zdjęcie Nr 2 i myśle że sąsiad postawił na swojej działce ogrodzenie.Skrzynki są wtedy idealnie po jednej i drugiej stronie działki.Reszta do przemyśleń.Myśle że określenie użyte w poprzednim poście pasuje do "beata96 " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 25.12.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 mój sąsiad, a właściwie ojciec przyszłej sąsiadki, który nadzoruje budowę jej domu, zrobił miejsce na skrzynkę dla mnie w swoim ogrodzeniu klinkierowym..... niezłe, co ? przynajmniej tak twierdzi.... nie wiem właściwie, jak ja mogę to stwierdzić, że mam możliwość podłączenia w przyszłości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 25.12.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 mój sąsiad, a właściwie ojciec przyszłej sąsiadki, który nadzoruje budowę jej domu, zrobił miejsce na skrzynkę dla mnie w swoim ogrodzeniu klinkierowym..... niezłe, co ? przynajmniej tak twierdzi.... nie wiem właściwie, jak ja mogę to stwierdzić, że mam możliwość podłączenia w przyszłości.... Tak zrobił bo takie miał warunki przyłączeniowe postawione przez zakład energetyczny. Mi też w warunkach kazali wykonać przyłącze ZK 3 czyli, dla mnie i dwóch przyszłych sąsiadów w moim ogrodzeniu, odwołałem się i mam ZK 1 dużo mniejsza, ładniejsza i tańsza. Swoją drogą to straszne cwaniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata96 25.12.2007 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 chyba troszkę (delikatnie powiedziane) przesadzasz z tą skrzynką. stoi na samej granicy działek. mając takiego sąsiada ogrodziłbym się od ciebie murem na 4m wysokim (znowu delikatnie powiedziane) delikatnie powiedziawszy ja od Ciebie też ...........ciekawe jakim murem odgrodzili się od Ciebie Twoi sąsiedzi ????? Naucz się najpierw czytać i rozumieć to co czytasz a potem się wypowiadaj, bo z Twojej obraźliwej wypowiedzi nic nie wynika...szkoda czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata96 25.12.2007 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Tak sobie patrze na zdjęcie Nr 2 i myśle że sąsiad postawił na swojej działce ogrodzenie. Skrzynki są wtedy idealnie po jednej i drugiej stronie działki. Reszta do przemyśleń. Myśle że określenie użyte w poprzednim poście pasuje do "beata96 " i jeszcze jeden ..ten nawet dobrze nie widzi......na ale cóż pirat patrzy na świat tylko jednym okiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.12.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 ... mam jeszcze jedno pytanie czy ty masz uzgodniony zjazd z drogi i uzgodnioną lokalizacje ogrodzenia (nie piszesz czy gmina, powiatowa, inna), ogólnie uzgodnienie twojego zjazdu nie powinno kolidować z uzgodnieniem lokalizacji skrzynki energetycznej. Jeśli nie posiadasz takiego uzgodnienia to nic nie wskórasz....nie wiem czy uzgadniałaś wjazd w starostwie czy nie (i co było najpier - projekt wjazdu /zgłoszenie/, czy projekt przyłącza)... podpinam sie pod te pytania - bo uwazam, ze sa kluczowe czy masz uzgodniony projekt zjazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 25.12.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 mój sąsiad, a właściwie ojciec przyszłej sąsiadki, który nadzoruje budowę jej domu, zrobił miejsce na skrzynkę dla mnie w swoim ogrodzeniu klinkierowym..... niezłe, co ? przynajmniej tak twierdzi.... nie wiem właściwie, jak ja mogę to stwierdzić, że mam możliwość podłączenia w przyszłości.... Tak zrobił bo takie miał warunki przyłączeniowe postawione przez zakład energetyczny. Mi też w warunkach kazali wykonać przyłącze ZK 3 czyli, dla mnie i dwóch przyszłych sąsiadów w moim ogrodzeniu, odwołałem się i mam ZK 1 dużo mniejsza, ładniejsza i tańsza. Swoją drogą to straszne cwaniaki. no proszę jakie sprytne chłopaki.... czyli rozumiem, że sąsiad wykonał ZK2..... no dobrze, umieścił te skrzynki w swoim ogrodzeniu klinkierowym i co dalej? czy jak ja pójdę do zakładu po warunki to każą mi się włączyć do skrzynki u sąsiada? a czy sąsiad musi się zgodzić? w końcu on to zrobił swoim kosztem i jest w jego płocie.... może krzyknąć też wtedy jakąś straszną cenę.... na razie jest sympatyczny, ale wiecie jak bywa..... może zwrócić mu część kosztów i spisać jakąś umowę ? co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata96 25.12.2007 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 ... mam jeszcze jedno pytanie czy ty masz uzgodniony zjazd z drogi i uzgodnioną lokalizacje ogrodzenia (nie piszesz czy gmina, powiatowa, inna), ogólnie uzgodnienie twojego zjazdu nie powinno kolidować z uzgodnieniem lokalizacji skrzynki energetycznej. Jeśli nie posiadasz takiego uzgodnienia to nic nie wskórasz....nie wiem czy uzgadniałaś wjazd w starostwie czy nie (i co było najpier - projekt wjazdu /zgłoszenie/, czy projekt przyłącza)... podpinam sie pod te pytania - bo uwazam, ze sa kluczowe czy masz uzgodniony projekt zjazdu ? i dodatkowe pytanie ... dlaczego edytowałas pierwszy post i usunełas 2 gie zdjecie - to na którym widac było, ze przesadzasz Tak sobie patrze na zdjęcie Nr 2 i myśle że sąsiad postawił na swojej działce ogrodzenie. Skrzynki są wtedy idealnie po jednej i drugiej stronie działki. Reszta do przemyśleń. Myśle że określenie użyte w poprzednim poście pasuje do "beata96 " bo ja równiez odniosłem to samo wrażenie co Krzysztofik ... niby jakie wrażenie ????? Ogólnie to już nie chce mi się "gadać" z użytkownikami forum muratora, są inne gdzie ludzie wiedzą o czym piszą i potrafią doradzić co robić w takiej sytuacji.... Niby jesteś najlepszym doradcą na tym forum ...ale w czym doradzasz ????? Jak obrażać innych ????? Ogólnie szkoda czasu....I nie będę sie zniżała do Twojego poziomu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.12.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 ...Niby jesteś najlepszym doradcą na tym forum ...ale w czym doradzasz ????? Jak obrażać innych ????? Ogólnie szkoda czasu....I nie będę sie zniżała do Twojego poziomu...... moze skup sie i odpowiedz czy masz uzgodniony projekt zjazdu ? ja tez nie chce sie znizać do Twojego poziomu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata96 25.12.2007 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 ...Niby jesteś najlepszym doradcą na tym forum ...ale w czym doradzasz ????? Jak obrażać innych ????? Ogólnie szkoda czasu....I nie będę sie zniżała do Twojego poziomu...... moze skup sie i opowiedz czy masz uzgodniony projekt zjazdu ? ja tez nie chce sie znizać do Twojego poziomu ... to uzgodniliśmy swoje poziomy...dziękuję Ci za chęć porady, ale już uzyskałam poradę gdzie indziej. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego na Święta!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 25.12.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 no proszę jakie sprytne chłopaki.... czyli rozumiem, że sąsiad wykonał ZK2..... no dobrze, umieścił te skrzynki w swoim ogrodzeniu klinkierowym i co dalej? czy jak ja pójdę do zakładu po warunki to każą mi się włączyć do skrzynki u sąsiada? a czy sąsiad musi się zgodzić? w końcu on to zrobił swoim kosztem i jest w jego płocie.... może krzyknąć też wtedy jakąś straszną cenę.... na razie jest sympatyczny, ale wiecie jak bywa..... może zwrócić mu część kosztów i spisać jakąś umowę ? co myślicie ? Sąsiad nie ma nic do gadania bo instalacje przekazał pewnie zakładowi energetycznemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 25.12.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 no proszę jakie sprytne chłopaki.... czyli rozumiem, że sąsiad wykonał ZK2..... no dobrze, umieścił te skrzynki w swoim ogrodzeniu klinkierowym i co dalej? czy jak ja pójdę do zakładu po warunki to każą mi się włączyć do skrzynki u sąsiada? a czy sąsiad musi się zgodzić? w końcu on to zrobił swoim kosztem i jest w jego płocie.... może krzyknąć też wtedy jakąś straszną cenę.... na razie jest sympatyczny, ale wiecie jak bywa..... może zwrócić mu część kosztów i spisać jakąś umowę ? co myślicie ? Sąsiad nie ma nic do gadania bo instalacje przekazał pewnie zakładowi energetycznemu. czyli pewnie warto się bezpośrednio zapytać w zakładzie jak sprawy stoją z podłączeniem...... niemniej skrzynki siedzą w jego ogrodzeniu klinkierowym..... i to wzbudza moje wątpliwości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 27.12.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Ogólnie to już nie chce mi się "gadać" z użytkownikami forum muratora, są inne gdzie ludzie wiedzą o czym piszą i potrafią doradzić co robić w takiej sytuacji.... Niby jesteś najlepszym doradcą na tym forum ...ale w czym doradzasz ????? Jak obrażać innych ????? Ogólnie szkoda czasu....I nie będę sie zniżała do Twojego poziomu...... Beatko - przypomnialas mi lata mojego dzieciństwa Jak ktos nie umial przekonac reszty do swojego zdania bo nie mial racji i rozsadnych argumentow to zabieral swoje zabawki i na odchodne mówił wlasnie w ten sposób "nie chce mi sie już z wami gadać" A my jemu odpowiadalismy: No to szerokiej drogi Ale pociesze Cię że przychodzi czas przemysleń i czlowiek z czasem madrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata96 27.12.2007 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Ogólnie to już nie chce mi się "gadać" z użytkownikami forum muratora, są inne gdzie ludzie wiedzą o czym piszą i potrafią doradzić co robić w takiej sytuacji.... Niby jesteś najlepszym doradcą na tym forum ...ale w czym doradzasz ????? Jak obrażać innych ????? Ogólnie szkoda czasu....I nie będę sie zniżała do Twojego poziomu...... Beatko - przypomnialas mi lata mojego dzieciństwa Jak ktos nie umial przekonac reszty do swojego zdania bo nie mial racji i rozsadnych argumentow to zabieral swoje zabawki i na odchodne mówił wlasnie w ten sposób "nie chce mi sie już z wami gadać" A my jemu odpowiadalismy: No to szerokiej drogi Ale pociesze Cię że przychodzi czas przemysleń i czlowiek z czasem madrzeje Grzesiu cieszę się że przypomniałeś sobie dzięki mnie lata dzieciństwa. Wnioskuję, że jesteś już starszym i mądrym człowiekiem. Gratulacje!!!! Akurat Twoje zdanie na temat mojej osoby oraz innych mnie nie interesuje, forum nie jest od tego. Tobie życzę z kolei wąskiej drogi!!!!! Nikogo też nie mam zamiaru przekonywać do swojego zdania, wiem że co Polak to inne zdanie i odpowiedzi niektórych o tym świadczą. Jednak cieszę się, że są jeszcze mądrzy ludzie tacy jak Ty. Jak będę już starszą i mądrą osobą to przypomnę sobie Twoje słowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.12.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 tak czytam ten wątek od jakiegoś czasu i miałem nie zabierać głosu bo widzę że temat jest mało merytoryczny. Ze zdjęć wynika że masz "po swojej stronie" 20-30cm szafki która teoretycznie należy do sąsiada. I o co tyle szumu? o te 30cm? Widzę że nie masz większych problemów to rozdmuchałaś ten do granic możliwości. Ja sie tylko zastanawiam na tym jak sobie wyobrażasz taką bramę która byłaby na samym rogu i zaczynałaby się praktycznie przy płocie bez węgarka (przez analogię do domu) - przecież ani to ładnie ani praktycznie. i tak musisz jechać przynajmniej te kilkadziesiąt >50cm od płotu więc ja naprawdę nie widzę problemu. prawdopodobnie nie masz tam uzgodnionego wjazdu na posesję bo gdybyś miała to ZE nie uzgodniłby w tym miejscu skrzynki. A jeżeli masz ten wjazd uzgodniony to udaj sie do ZE i pokaż im mapki i każ zabrać tą skrzynkę w inne miejsce.a najlepiej przesuń sobie wjazd o te 30cm i daj se na luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata96 25.04.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witajcie dziś przestawiono skrzynkę sąsiada w jego ogrodzenie, skrzynkę też zamieniono na mniejszą. Po wizycie w ZWE Pruszków, pismach tam gdzie się dało, wreszcie wywalczyliśmy swoje. Zakład wybiera najtańszy wariant, czyli największą skrzynkę, wzięło ich postraszenie sądem. Zakłady tego nie chcą. Piszę to, aby wszyscy którym nie pozwala sie we właściwy sposób użytkowac swojej własności i prawa których są nierespektowane się nie poddawali i walczyli...wygranie nawet z zakładem energetycznym i komisjami twardogłowych, które się zbierają i obradują jak wykiwac człowieka, jest możliwe. Nam się to udało, co prawda rozmowa z elektrykami ..no i sąsiadem podczas tego procederu nadaje się na dobry materiał kabaretowy ale co tam. Przykre tylko że mamy takiego quasi sąsiada jakiego mamy..no ale cóż i tak będzie nam się wspaniale mieszkac w otulinie Kampinosu.Pozdrawiam wszystkich szczególnie Grzesia w Krakowa, Pegaziatko, Pierwka i innych życzliwych inaczej ale szczególnie gorąco pozdrawiam "swojego" geodetę który namiętnie czyta to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 25.04.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Złącze zostało usytuowane w granicy działek gdyż ktoż założył ,że obie działki z niego będą zasilane. Jak dostawiono by drugą szafkę licznikową to wyglądało by całkiem normalnie przecież. Symetrycznie dla dwóch działek. Czemu twoja działka jest zasilana z innego złącza? Nie wiadomo. Pewnie były jakieś powody. A swoją drogą to ludzie są coraz gorsi. Prąd chcą mieć. Pięści ziemi na ten cel nie chcą użyczyć. I dochodzi nawet do tego ,że jak się tak rozwiąże sprawę ,że nie zajmuje się ich działek to też źle. A zobaczcie jak było kiedyś. Taka np Magdalenka. Nabudowaliśmy tam stacji transformatorowych na ogródkach. Rozdzielnice stacyjne (ogromne szafy) są wbudowane w ogrodzenia. Zobaczcie ile tam linii napowietrznych średniego napięcia na ogródkach stoi. Dziś można się załamać. Gdyby to odemnie zależało to na 3 lata wstrzymałbym wszelkie przyłączenia i inwestycje sieciowe. Może to by dało co niektórym do myślenia. A tak nadal będzie demoralizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lus 26.04.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 A ja po prostu ustaliłem z ZE , a właściwie firmą, która robiła projekt przyłączy, lokalizację skrzynki. Nie ma specjalnych przepisów i przeważnie w mojej okolicy robi się na granicy działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 26.04.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Nam identycznie ZE kazal postawic szafke tzn dla mnie i sasiada (ktory bedzie tam mieszkal w przyszlosci)szafka bedzie na srodku granicy czyli wchodzila w moja i jego dzialke po 30-40 cm w sumie nie dokonca mi sie podobal taki pomysl ale tam..nie ma tragedii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts