Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi GERDA - rozwarstwiają się

Recommended Posts

Panele w drzwiach zostały wymienione w ramach gestu handlowego mimo, że gwarancja już nie była ważna. Trwało to prawie miesiąc, ale jestem zadowolony. Jeśli ktoś ma podobny problem mogę dać wskazówki jak go rozwiązać. Piszcie na [email protected].

pozdrawiam

• 8 months później...
  • Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam jedne drzwi gerdy (WX20). Problem był od początku (mam je od 3 lat) z domykaniem - lokalne patałachy (przedstawiciele producenta) tak zamontowali drzwi że trzeba było po nich poprawiać. Problemów z panelami nie było. Dziś kupowałem też drzwi gerdy ale jak chciałem wziąć tańszy o 1000 zł model, to okazało się, że te WX20 to najtańszy model dostępny bez wytłaczanki. Wolałem dopłacić bo wytłaczanych drzwi nie cierpię. Polecam też dopłacić do metalowych progów jeśli drzwi będą miały styczność z warunkami zewnętrznymi - próg drewniany szybko zaczyna gnić. Mam jeszcze pytanie - wie ktoś gdzie można dostać same panele - moje z racji trwającej długo rozbudowy/remontu budynku zostały nieco podniszczone. A dla oszczędnych powiem że mam też chińskie drzwi z biedronki za 300 zł i jeśli nie liczyć klamek na które łatwo się nadziać i blachy którą dość łatwo wgnieść, to są ok.

• 8 months później...

Cześć,

Sorry, że piszę w starym temacie ale dotyczy mojego aktualnego problemu. Mam drzwi Gerda od południowej strony i słabo zadaszone. Już raz był wymieniany panel ze względu na puchnięcie i odchodzenie okleiny. Teraz mam to samo po raz drugi. Rozmawiałem z serwisem i podobno te panele z roku na rok są lepsze. Nie chcę wymieniać całych drzwi.

Poradźcie proszę co zrobić by ten panel dodatkowo zabezpieczyć. Przychodzą mi do głowy takie opcje:

1. Tryśnięcie na panel jakiegoś impregnatu przed wilgocią (pytanie co z okleiną w takim wypadku).

2. Naklejenie czy zamocowanie na panelu jakiejś folii tłumiącej światło i chroniącej przed wilgocią

3. Okresowe smarowanie środkiem ułatwiającym spływanie wody

4. Wybór panelu całkiem płaskiego by woda lepiej spływała

5. Jakaś lekka żaluzja czy roleta

Dzięki za każdą podpowiedź.

T.

Problemem paneli Gerda nie jest woda opadowa tylko woda skraplająca się na 1 warstwie blachy, zaraz pod spodem panela. Panel od tył wykonany był z gołego MDFu więc bez problemu tą wodę wchłaniał i działy się z nim brzydkie rzeczy. Od jakiś 2 - 3 lat panele są też zabezpieczane przed wodą od tył i jak dotąd jeszcze takiego panela, po raz kolejny nie wymieniałem.

Powyższe wnioski wyciągnięte z własnych obserwacji. Tak więc wg mnie możesz zamówić kolejną wymianę i liczyć, że jednak temat się zakończy.

• 5 months później...
Gerda to dziadostwo. To samo mi się przytrafiło i spławili mnie, bo minął okres gwarancji. I poradzili zakup ich nowych drzwi w autoryzowanym punkcie. Podobno to wcale nie jest takie nieczęste zjawisko. Odradzam Gerdę. Jeśli chcesz mieć po kilku latach rozwalone drzwi za duże pieniądze - kup Gerdę

• 11 months później...

Ktoś z boku patrzył na Twoje zdjecie (no co by nie mówić - słabej jakości ) i na moją głośną reakcję zapytał "co to?ścianka wspinaczkowa?"

Ciekaw jestem co piejący zachwytami nad Gerdą spamerzy mają do powiedzenia takim klientom jak Ty. 800zł za wymianę panela? To nie jest zwyczajne zdzierstwo? Nie lepiej byłoby wykupić tu profil, ładnie wszystko wyjaśnić, może nawet przeprosić za nieudany produkt i zaoferować te panele po kosztach - gwarantuję że efekt PR będzie o niebo lepszy, trwalszy i firmazyska uznanie w oczach rynku.

Nie od dziś koncerny samochodowe robią akcje naprawy wadliwych produktów - nawet po gwarancji.

Ale ja nie mam "pretensji" ze stare panele się sypią. Tylko cena za nowy jest wg mnie zdecydowanie za wysoka. A że firma w ostatnim miesiącu wszędzie puszcza swój marketing szeptany, więc daje im swoją propozycję.

• 1 month później...
Ktoś z boku patrzył na Twoje zdjecie (no co by nie mówić - słabej jakości ) i na moją głośną reakcję zapytał "co to?ścianka wspinaczkowa?"

Ciekaw jestem co piejący zachwytami nad Gerdą spamerzy mają do powiedzenia takim klientom jak Ty. 800zł za wymianę panela? To nie jest zwyczajne zdzierstwo? Nie lepiej byłoby wykupić tu profil, ładnie wszystko wyjaśnić, może nawet przeprosić za nieudany produkt i zaoferować te panele po kosztach - gwarantuję że efekt PR będzie o niebo lepszy, trwalszy i firmazyska uznanie w oczach rynku.

Nie od dziś koncerny samochodowe robią akcje naprawy wadliwych produktów - nawet po gwarancji.

Cena katalogowa nowego panela to 262,00 netto i można wymienić go przecież samemu. Każdy majsterkowicz przy pomocy sąsiada czy szwagra zrobi to w godzinę. Sprzedaję i montuję drzwi zewnętrzne prawie 15 lat, przerobiłem chyba wszystkich dostępnych producentów i powiem Wam że jedynie drzwiom Gerdy można za trzy stówy przywrócić pierwszą młodość. Kobieta po gwarancji wydaje więcej na jedną wizytę u kosmetyczki a zmarszczki jej nie znikną na pewno. Przepraszam wszystkie dbające o siebie Panie :)

I chcesz powiedziec, ze kazdy klient za 3 stowki kupi panel - wszyscy zechca mu go sprzedac na lewo (bo brutto w zakupie będzei więcej)?

Jeśli trafi do mnie to kupi go dokładnie za 260,00 netto plus vat czyli 320,00. Pod warunkiem że będzie to sama sprzedaż bez wymiany. Zaznaczam że to jest cena katalogowa więc powinna być maksymalną wartością sprzedaży.