franeczekkk 30.12.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Panele w drzwiach zostały wymienione w ramach gestu handlowego mimo, że gwarancja już nie była ważna. Trwało to prawie miesiąc, ale jestem zadowolony. Jeśli ktoś ma podobny problem mogę dać wskazówki jak go rozwiązać. Piszcie na [email protected].pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasia 08.09.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Mam jedne drzwi gerdy (WX20). Problem był od początku (mam je od 3 lat) z domykaniem - lokalne patałachy (przedstawiciele producenta) tak zamontowali drzwi że trzeba było po nich poprawiać. Problemów z panelami nie było. Dziś kupowałem też drzwi gerdy ale jak chciałem wziąć tańszy o 1000 zł model, to okazało się, że te WX20 to najtańszy model dostępny bez wytłaczanki. Wolałem dopłacić bo wytłaczanych drzwi nie cierpię. Polecam też dopłacić do metalowych progów jeśli drzwi będą miały styczność z warunkami zewnętrznymi - próg drewniany szybko zaczyna gnić. Mam jeszcze pytanie - wie ktoś gdzie można dostać same panele - moje z racji trwającej długo rozbudowy/remontu budynku zostały nieco podniszczone. A dla oszczędnych powiem że mam też chińskie drzwi z biedronki za 300 zł i jeśli nie liczyć klamek na które łatwo się nadziać i blachy którą dość łatwo wgnieść, to są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawronzo 24.05.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Cześć,Sorry, że piszę w starym temacie ale dotyczy mojego aktualnego problemu. Mam drzwi Gerda od południowej strony i słabo zadaszone. Już raz był wymieniany panel ze względu na puchnięcie i odchodzenie okleiny. Teraz mam to samo po raz drugi. Rozmawiałem z serwisem i podobno te panele z roku na rok są lepsze. Nie chcę wymieniać całych drzwi. Poradźcie proszę co zrobić by ten panel dodatkowo zabezpieczyć. Przychodzą mi do głowy takie opcje: 1. Tryśnięcie na panel jakiegoś impregnatu przed wilgocią (pytanie co z okleiną w takim wypadku). 2. Naklejenie czy zamocowanie na panelu jakiejś folii tłumiącej światło i chroniącej przed wilgocią3. Okresowe smarowanie środkiem ułatwiającym spływanie wody4. Wybór panelu całkiem płaskiego by woda lepiej spływała5. Jakaś lekka żaluzja czy roleta Dzięki za każdą podpowiedź.T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 25.05.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Problemem paneli Gerda nie jest woda opadowa tylko woda skraplająca się na 1 warstwie blachy, zaraz pod spodem panela. Panel od tył wykonany był z gołego MDFu więc bez problemu tą wodę wchłaniał i działy się z nim brzydkie rzeczy. Od jakiś 2 - 3 lat panele są też zabezpieczane przed wodą od tył i jak dotąd jeszcze takiego panela, po raz kolejny nie wymieniałem. Powyższe wnioski wyciągnięte z własnych obserwacji. Tak więc wg mnie możesz zamówić kolejną wymianę i liczyć, że jednak temat się zakończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek75 20.11.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Gerda to dziadostwo. To samo mi się przytrafiło i spławili mnie, bo minął okres gwarancji. I poradzili zakup ich nowych drzwi w autoryzowanym punkcie. Podobno to wcale nie jest takie nieczęste zjawisko. Odradzam Gerdę. Jeśli chcesz mieć po kilku latach rozwalone drzwi za duże pieniądze - kup Gerdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borsuccio 26.10.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Witajcie , ja również mam problem z drzwiami gerdy po paru latach , gwarancja już mnie niestety nie obejmuje. Zamiast kupować nowy panel postanowiłem je pomalować farbą do metalu, zobaczymy jaki efekt będzie po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.10.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Ktoś z boku patrzył na Twoje zdjecie (no co by nie mówić - słabej jakości ) i na moją głośną reakcję zapytał "co to?ścianka wspinaczkowa?" Ciekaw jestem co piejący zachwytami nad Gerdą spamerzy mają do powiedzenia takim klientom jak Ty. 800zł za wymianę panela? To nie jest zwyczajne zdzierstwo? Nie lepiej byłoby wykupić tu profil, ładnie wszystko wyjaśnić, może nawet przeprosić za nieudany produkt i zaoferować te panele po kosztach - gwarantuję że efekt PR będzie o niebo lepszy, trwalszy i firmazyska uznanie w oczach rynku. Nie od dziś koncerny samochodowe robią akcje naprawy wadliwych produktów - nawet po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.10.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 (edytowane) Finlandia, Gerda też nie raz akceptowała wymianę panela już po gwarancji. Tyle, że rok - dwa po gwarancji, a założę się, ze drzwi z wrzuconego tu zdjęcia mają minimum 5 lat. Może foto tabliczki znamionowej ze skrzydła ? Edytowane 26 Października 2013 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.10.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Ale ja nie mam "pretensji" ze stare panele się sypią. Tylko cena za nowy jest wg mnie zdecydowanie za wysoka. A że firma w ostatnim miesiącu wszędzie puszcza swój marketing szeptany, więc daje im swoją propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moszczyr 04.11.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Słabo te drzwi wyglądają.. ale one chyba mają dość długą gwarancję? Z tego co wiem to problem z panelami już naprawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 04.11.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Tak i wydłużyli gwarancję do 3 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forrest 04.12.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Ktoś z boku patrzył na Twoje zdjecie (no co by nie mówić - słabej jakości ) i na moją głośną reakcję zapytał "co to?ścianka wspinaczkowa?" Ciekaw jestem co piejący zachwytami nad Gerdą spamerzy mają do powiedzenia takim klientom jak Ty. 800zł za wymianę panela? To nie jest zwyczajne zdzierstwo? Nie lepiej byłoby wykupić tu profil, ładnie wszystko wyjaśnić, może nawet przeprosić za nieudany produkt i zaoferować te panele po kosztach - gwarantuję że efekt PR będzie o niebo lepszy, trwalszy i firmazyska uznanie w oczach rynku. Nie od dziś koncerny samochodowe robią akcje naprawy wadliwych produktów - nawet po gwarancji. Cena katalogowa nowego panela to 262,00 netto i można wymienić go przecież samemu. Każdy majsterkowicz przy pomocy sąsiada czy szwagra zrobi to w godzinę. Sprzedaję i montuję drzwi zewnętrzne prawie 15 lat, przerobiłem chyba wszystkich dostępnych producentów i powiem Wam że jedynie drzwiom Gerdy można za trzy stówy przywrócić pierwszą młodość. Kobieta po gwarancji wydaje więcej na jedną wizytę u kosmetyczki a zmarszczki jej nie znikną na pewno. Przepraszam wszystkie dbające o siebie Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.12.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 I chcesz powiedziec, ze kazdy klient za 3 stowki kupi panel - wszyscy zechca mu go sprzedac na lewo (bo brutto w zakupie będzei więcej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forrest 05.12.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 I chcesz powiedziec, ze kazdy klient za 3 stowki kupi panel - wszyscy zechca mu go sprzedac na lewo (bo brutto w zakupie będzei więcej)? Jeśli trafi do mnie to kupi go dokładnie za 260,00 netto plus vat czyli 320,00. Pod warunkiem że będzie to sama sprzedaż bez wymiany. Zaznaczam że to jest cena katalogowa więc powinna być maksymalną wartością sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts