Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ytong kontra..... ????

Recommended Posts

Mam zamiar negocjowac ceny z regionalnym przedstawicielem Ytong.

Chcialbym poradzic sie Was jaki bloczek sposrod innych oferowanych na rynku powinienem pokazac jako kontrkandydata azeby wypasc profesjonalnie przd panem przedstawicielem? Bloczki Ytong ktore mam w projekcie to standardowe 36,5. Sciana jednowarstwowa.

Czy mozecie poradzic?

Z gory dziekuje

Cyrus,

Zatem jak wytlumaczysz ubieglotygoniowe rabaty na poziomie opisanym powyzej?

Mam to na pismie.

Zatem koledzy do roboty czy tez do negocjacji.

Te warunki byly na 24cm zatem przy 36,5 powinno sie dojsc do lepszych osiagniec.

Pzdr

Fugas

P.S. Moze warto polaczyc sily i negocjowac we dwoch?

Z dotychczasowego rozpoznania mojego wynika, żedynym konkurentem dla Y jest właśnie Solbet. Ponieważ interes im się rozkręcił cena bloczka skoczyła niestety w górę. 36/400 za bloczek 13,15 bez rabatu z Vatem (transport gratis) (cena z hurtowni naszej najbliższej), na m2 wchodzi 7 szt. Czyli za m2 mamy 92,05. Do tego jakiś rabacik i cena robi się sensowna. A bloczków wchodzi 7 bo są większe od Y. To tyle co wiem. Pozdrawiam

wracajac do tematu, po rozmowie dostalem 7% upustu co czyni cene za m2 86.5PLN (36,5cm).

Myslicie ze to dobra cena???

Nadproza, wience, ksztaltki sa sprawa pomijalna przy 39 paletach Ytonga. Transport liczac jako material - zyskujemy 15% na VAT.

Myślę, że warto Pietrek. To dobra cena.

wracajac do tematu, po rozmowie dostalem 7% upustu co czyni cene za m2 86.5PLN (36,5cm).

Myslicie ze to dobra cena???

Nadproza, wience, ksztaltki sa sprawa pomijalna przy 39 paletach Ytonga. Transport liczac jako material - zyskujemy 15% na VAT.

Myślę, że warto Pietrek. To dobra cena.

Wejdziemy w to. Jutro zamawiam. Dzieki AgnesK za przewazenie szali ;-)