Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZDJĘCIA Z DZIECIŃSTWA

mayland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 633
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pamiętacie te choinki sztuczne z wypadającymi gałązkami i rozpadajacym sie stojakiem? :lol: Były jak koszmarki :lol: Wypadajace gałązki okręcało się kawałkiem papierka jak już nic nie pomagało i na wcisk :lol:

Dlatego ja do tej pory mam awersję do sztucznych choinek :lol: .

Frosch, z tą powagą to tylko pozory 8) , ale za to byłam dzieckiem, które zawsze samo sobie znalazło zajecie. Kiedyś rodzice zostawili mnie na sylwestra u babci. Babcia poszła spac a ja przez pół nocy po cichu ogołociłam choinkę z igieł :lol: . Rano babcia była wyspana, ale niezbyt zadowolona.

Z czym jadaliscie chleb?

Ja znałam nastepujące sposoby na chleb:

- chleb polany lekko wodą i posypany grubym cukrem

- chleb ze śmietaną i cukrem lub solą

- chleb ze smalcem i cebulą

- chleb z koncentratem pomidorowym, cebulą i solą (moja córka to uwielbia :lol: )

- chleb z masłem, czosnkiem i solą

:lol: :lol:

Chyba miałam awersję do mięsa w dzieciństwie :-? Z drugiej znów strony nie było tego mięsa za wiele w tamtych czasach w domach :wink:

Kiedyś się zgadałam z koleżanką o tym chlebie ze smalcem i cebulą. Opowiedziała mi, że jak matka jej wychodziła do pracy to zostawiała jej i siostrze takie pajdy chleba ze smalcem. Była zima, matka nie wracała długo więc one stały w oknie i jej wypatrywały. Nudziły się a cebuli nie lubiły więc tymi kromami malowały po szybie by odkleiła się cebula. Jak matka wróciła to dostały lanie za te okna w smalcu :lol: Kiedys to były zimy stuleci! :lol: :lol: