torreador 05.02.2008 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Agniesiak, Szanti Serdecznie Wam dziękuję. To dla mnie niesłychanie cenne informacje. Tym cenniejsze, że z ostatnich tygodni. Szanti info doszło na moją pocztę, ale widzę, że i tu je wkleiłaś Ja będę budował w trochę mniejszym mieście (Zduńska Wola) więc pewnie uda mi się trochę urwać z kosztów robocizny. Już po wstępnym rozeznaniu widzę, że ekipy biorą tu nawet o połowę mniej. Do tego moja omega będzie trochę mniejsza - wersja M - co także da pewne oszczędności Oczywiście przyłączam się do próśb o zdjęcia Twojego domu. Agniesiak, Ty też mogłabyś załączyć jakąś fokę z widokiem na krainę wielkich jezior, jaki masz ze swojego kawałka ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 06.02.2008 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Wklejam podział tej dużej sypialni. Szanti zerkniesz w swoim domku czy to sie wszystko zmieści. Nie jestem pewna co do wysokości na czerwonej linii. Powierzchnie wyliczone przez architekta. http://th.interia.pl/30,gd485bb2c2813980/i645281.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 06.02.2008 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Te małe pomieszczenie to garderoba. Fotkę działki wkleję jak tylko ją znajdę na dysku w domciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 06.02.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 agniesiak a będziesz podnosiła ściankę kolankową , czy zostawiasz tak jak jest w projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 06.02.2008 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Nie wiem, to zależy czy już nam wykroili więźbę, załóżmy że nie będzie ścianki kolankowej.... da radę z tym podziałem i bez ścianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 06.02.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 specjalnie dla ciebie zrobiałam dzisiaj zdjęcia skosów http://images23.fotosik.pl/153/5f4bf9219f858e60med.jpg http://images24.fotosik.pl/154/58b4cae09c8b6a9dmed.jpg łazienka się chyba zmieści ale zostanie dużo niewykorzystanego miejsca przy skosach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 07.02.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Dzisiaj opiszę jaka nas niespodzianka spotkała podczas robienia dachu , w projekcie nad łazienką jest wyłaz dachowy (velux) ale strop nad łazienką jest płaski ma tylko minimalny spad na wodę 2stopnie i tu zaczyna się problem obdzwoniłam wszystkich znanych i nieznanych producentów okien i okazuje się że wyłazy można zamontować tylko na dachu o spadzie od 15 do 60 stopni , no i co mam teraz zrobić? chyba trzeba będzie zamurować dziurę w stropie i nie będzie włazu tylko jak wtedy wejść na dach wrazie jak by trzeba było zrobię coś przy kominie? może macie jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 07.02.2008 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mam pomysł, zadzwoń do projektanta, czyli do pana Arendarskiego. My tak zrobiliśmy jak się okazało że nie ma wentylacji w kuchni i wykaz stolarki okiennej różni sie o jedno okno którego nie ma w projekcie. Gościu nam odpowiedział i pzrsełal poprawne szkice. Dziękuję za zdjęcia, uspokoiłam się trochę bo wygląda że jest dużo miejsca i się spokojnie wszystko zmieści. A tak w ogóle to się okazało że nie mamy jeszcze wykrojonej więźby i możemy zmieniać długość krokwi. Chciałam od samego początku zrobić ścianki kolankowe przynajmniej o jeden bloczek ale bałam sie że bryła się zniekształci i dach pójdzie do góry, ale rzeczywiście wydłużając krokwie nic sie wizualnie nie zmieni Super! Mówisz że robisz dwie garderoby w tej dużej sypialni, jedną dla siebie drugą dla męża, czy jedną dla Was a drugą dla dzieci? Ja dotąd mieszkałam w małym mieszkanku i wszystko miałam pod ręką, a zresztą zawsze chciałam mieć garderobę i łazienkę tylko dla siebie i z wejściem z sypialni, taka ze mnie egoistka a to był jedyny projekt który dawał taką mozliwość. Druga łazienka będzie dla dzieci i ewentualnie gości. Co do zmiany przebiegu schodów ja chyba zostanę przy pierwotnym układzie, bo częściej schodzę z sypialni do kuchni i na odwrót niż odrazu z wejście do sypialni. Poza tym obawiam sie że zostanie za duże przejście między salonem a kuchnią, a że planuję zostawić kuchnię otwartą to chociaż od salonu odgrodzą je trochę schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 07.02.2008 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Jeszcze jedno pytanko, Po ile okien dachowych zamierzasz dać na górze? Ja napewno w łazience 1 szt w sypialni chciałam 2, a może nawet na dwie strony żeby była bardziej doświetlona, a w dwóch pokojach nie wiem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 07.02.2008 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 http://th.interia.pl/30,gd485bb2c2813980/i645819.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 07.02.2008 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 http://th.interia.pl/30,gd485bb2c2813980/i645818.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 07.02.2008 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 http://th.interia.pl/30,gd485bb2c2813980/i645817.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 07.02.2008 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A to moja działeczka http://th.interia.pl/30,gd485bb2c2813980/i645838.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 07.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Agniesiak,gratuluję widoków. W przepięknej okolicy będziesz mieszkać.Mam też dwa pytania:1 - projekt omegi kupiłaś bezpośrednio w in-out, czy może gdzieś indziej? Bo można go znaleźć w co najmniej w trzech różnych biurach.2 - skąd wytrzasnęłaś takie piękne wizualizacje wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 07.02.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 SzantiJa mam inny problem z dachem. Otóż w planie miejscowym, jakiś "mądry" architekt nakazał, by wszystkie nowobudowane domy miały kąt nachylenia dachu 40-50 stopni. Jak wiesz, omega ma 30 st. Mógłbym szukać innego projektu, ale nie mam zamiaru, bo ten jest genialny. Pytałem już w Domforcie, gdzie między innymi można kupić projekt, czy taka zmiana nie zakłóci proporcji budynku. Zarzakali się, że nie. A Ty co o tym myślisz? To pytanie również do Agniesik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 08.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 agniesiak zrobię dwie garderoby jednato będzie typowa garderoba a druga to taka graciarnia okna będą tak jak w projekcie nie wiem tylko co mam zrobić z tym włazem do łazienki który już kupiłam torreador zmiana dachu o 10stopni to chyba dużo ,spróbuj to sobie narysować na kartce papieru albo jeśli masz możliwość to zrób wizualizację na komputerze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 08.02.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Projekt kupiłam na stronie internetowej http://www.ign.com.pl za 1952 zł brutto. Ci co sprzedają projekty moim zdaniem wcisną Ci wszystko, jak na moje rozumowanie to żeby zmienić kąt nachylenia dachu do 40 stopni musisz podnieść wysokość kalenicy wtedy przy tej samej wysokości ścian zewnętrznych będziesz miał większy spad dachu oczywiście wtedy zmienia się bryła budynku. O ile musisz podnieść kalenicę czyli najwyższą część dachu możesz wyliczyć z zależności sinusów lub cosinusów jak chcesz to może mój mąż wyliczy - jest dobry w te klocki. Nie wiem, może są inne jakieś sposoby żeby podnieść dach i zachować bryłę budynku - musisz pogadać z budowlańcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 08.02.2008 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Szanti spróbuj zwrocić tam gdzie kupiłas, a jak nie to na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 13.02.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam Trochę tu jakby spokojniej się zrobiło. A szkoda, bo jestem ciekaw postępów na Waszych budowach. Agniesiak, czy pierwsza łopata już wbita? Szanti, jak tam Twój dach. Liczę, że gdy się coś ruszy, to się pochwalicie i załączycie fotki Ja dostałem rysunek poglądowy omegi z podniesionym do 40 stopni kątem nachylenia dachu. Nie jest tak źle. A Wy co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 13.02.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 No przykro mi. Nie mogę wstawić obrazka, więc na razie musicie uwierzyć mi na słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts