agniesiak 14.02.2008 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 torreador chętnie bym spojrzała na Twój dach. Czemu nie możesz umieścić zdjęcia? Wiesz że najpierw musisz umieścić rysunek na serwerze, ja stworzyłam galerię na interii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 14.02.2008 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 A z moją budową cały czas się odwleka, zawsze coś innego wyskoczy a to mojemu tacie (ma wytyczyć budynek), a to kierownik budowy wyjeżdza.... już mnie to powoli zaczyna irytować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 15.02.2008 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 U nas zima wróciła..... więc wykopy muszą poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabkapoli 19.02.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam. Jestem nowym uzytkownikiem forum ale bardzo sie ciesze ze znalazlam kogos kto tez buduje Omege L. Zapraszam na nasza strone omega-l.szczecin.pl gdzie znajdziecie narazie tylko nasza galerie (jestesmy na samym poczatku budowy - stawiamy scianki). Bardzo interesuje mnie odpowiedz od tych juz budujacych - jaki strop uzyliscie - teriva , lany , drewniany i ile was mniej wiecej to wynioslo, interesuje mnie tez jaka braliscie dachowke - cermaiczna czy cementowa ? Bede wielce wdzieczna za uzyskane odpowiedzi ? Mysleliscie moze o zrobieniu gdziekolwiek pomieszczenia na szczotki, mopy, deske do prasowania ? Troche mi brakuje tego w projekcie a poki jeszcze nie mamy scian, moze warto cos wymyslec ? Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 24.02.2008 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witaj zabkapoli Ja też się bardzo cieszę że dałaś znać o swojej budowie Omegi Tym bardziej fajnie bo umieszczasz tyle zdjęć. Mam do Ciebie pytanie, czy dajesz jakieś dodatkowe okna w salonie oprócz tych z projektu gotowego? Bo mi brakuje jakiegoś okna od zachodu na parterze. Zastanawiam się czy nie umieścić dodatkowego na przyległej ścianie przy tarasowym oknie w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 24.02.2008 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Acha no i chciałam poinformować że budynek już wytyczony, koparka wjedzie jak tylko moja ekipa skończy robotę i będzie mogła do nas wjechać czyli za ok. 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabkapoli 24.02.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witam. Mam do Ciebie pytanie, czy dajesz jakieś dodatkowe okna w salonie oprócz tych z projektu gotowego? Nie umieszczamy zadnych dodatkowych okien, myslelismy o tym ale w koncu dalismy spokoj . Uznalismy ze tyle wystarczy ile jest w projekcie. Pojawil sie za to inny problem . Chcielismy zamontowac rolety antywlamaniowe i o ile w salonie nie bedzie z tym problemu to podobno w jadalni, gabinecie i waitrolapie juz tak bo skrzynki na rolety maja okolo 20-25 cm a scianki nad oknami tylko 17 cm. Czy ktos z budujacych juz sie z tym spotkal (planowal rolety i jakos to rozwiazal w naszym cudnym projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 25.02.2008 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Skoro tak to trzeba dać po prostu szyby antywłamaniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 25.02.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam Muszę się Wam pochwalić. Dziś odebrałem projekt omegi. Fajowy jest Także klamka zapadła i nie ma odwrotu. Na całego jesteśmy już w Waszym klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 27.02.2008 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Torreador witaj w klubie Omegowiczów. Teraz przed Tobą adaptacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 28.02.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Szanti gdzie się podziałaś? Czy dachówka już ułożona? A co z wyłazem na dach, coś wymyśliłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 29.02.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 jestem ,jestem ale nic nie pisałam bo dach nieskończony , strasznie dużo docinania dachówek więc ciągnie się to w nieskończoność do tego wszystkigo zabrakło nam dachówek , mieliśmy zamówione 3 tys.sztuk i jeszcze 200 musieliśmy dokupić mam nadzieje że teraz wystarczy. włazu w górnej łazience nie będzie ,dziura została zamurowana a właz założyliśmy w dużej sypialni tam gdzie będzie wydzielona garderoba myślę że przyda się tam troche światła i świeżego powietrza . na sobotę zaplanowaliśmy wielkie sprzątanie działki , jeśli pogoda dopisze to porobie aktualne zdjęcia . agniesiak i zabkapoli macie bardzo ładne działeczki też bym chciała mieć takie widoczki z okien . już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła pooglądać wasze budowy [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caterina_505 03.03.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 witam serdecznie wszyskich "omegawiczów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 03.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 dach nadal nieskończony ale pokaże co udało się zrobić http://images31.fotosik.pl/165/51b5e7bd9fb14290med.jpg dachówka braas romańska kolor grafitowy , rynny Wavin kolor też grafit , niestety brak jeszcze podbitki http://images25.fotosik.pl/168/9870924fdc18d880med.jpg widok od strony garażu http://images29.fotosik.pl/169/2216b67ea7c75512med.jpg a tu mój właz , zamontowany w garderobie przy sypialni i komin od c.o. które będzie w pom. gospodarczym przy garażu , a tak przy okazji gdzie wy będziecie montować kociał c.o. , w łazience tak jak jest w projekcie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 03.03.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 SzantiFajowa dachówka, w kolorze, który bardzo mi się podoba i idealnie pasuje do projektu.A co do usytuowania kotła, to chyba rzeczywiście umieszczę go centralnie z tym, że wc/kotłownię ze środka powiększę o tę zewnętrzną szafę i wc oddzielę od kotłowni. Kocioł na gaz zmieści się tam na pewno. A i nieduży piec na ekogroszek da się chyba upchnąć. Taki mam pomysł. Co z tego wyjdzie, okaże się pod koniec tygodnia, gdy spotkam się z gościem od adaptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 03.03.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 I jeszcze jedno...Z tym rysunkiem omegi z dachem podniesionym o 10 stopni nadal mam problemy, więc jeśli chcecie go zobaczyć, chętnie porozsyłam na priv. Szczerze mówiąc jestem ciekaw Waszych opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 03.03.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 I jeszcze jedno część 2... Agniesiak mam nadzieję, że nie masz nam za złe wpisów do Twojego dziennika Miał dziennik budowy dzień po dniu, a niechcący wyszła mini grupa budująca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 04.03.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 torreador jestam ciekawa jak będzie wyglądał twój dach więc wysyłaj zabkapoli ja mam strop Terriva , tam gdzie w projekcie był drewniany też mam zamieniony na Terrive tylko trzeba było oprzeć go na ośmiu dwuteownikach (po cztery na każdą stronę) ceny stropu nie pamiętam ale chyba poniżej 10tyś. ale te dwuteowniki były dosyć drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 04.03.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Szanti nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że już Twoje cudeńko stoi, my ciągle czekamy aż nasza ekipa skończy robotę i będzie się mogła zabrać za naszą budowę. Bardzo ładnie wygłąda ta dachówka, my zdecydowaliśmy się na kolor naturalny ceglany, bo po pierwsze była promocja, a do grafitu byśmy musieli dopłacać, a poza tym nie wiem czy grafit nie opatrzyłby mi się za szybko, więc my tradycyjnie. Kompletnie nie wiem za to jaką do tego dobrać stolarkę i jaki tynk albo okładzinę, bo wciąż chciałabym zachować nowoczesny charakter tego domu. Może coś poradzicie? Torreador tak jak pisałam wcześniej bardzo się cieszę że zawiązaliśmy grupę budującą OMEGĘ, bo co 4 głowy to nie jedna Apropo 4 głów to witaj Caterina, pisz na jakim jesteś etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 04.03.2008 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Torreador pewnie że wysyłaj wizualizację na priva. Szanti podoba mnie się te okno z przodu salonu, ale cały czas się wacham bo chcę tam powiesić telewizor, nie wiem sama.Wiem że jestem upierdliwa ale czy mogłabyś zrobić też fotkę od tyłu budynku, jestem ciekawa jak wyglądają tam okna. Ja planuję te dwa okna małe w jadalni zrobić stałe witryny, wyjście tylko z kuchni na taras. Okno tarasowe w salonie planuje zrobić na całej długości 3,85 m albo nawet do końca ściany, muszę zrobić najpierw wizualizację. Okno chcę podzielić na 3, w tym jedna środkowa część przesuwna. Mam jeszcze jedną wątpliwość co do szeerokości schodów - 90cm trochę wąskie jak na mój gust, a co Wy na ten temat sądzicie? Mam też taką wizję budowy energooszczędnej OMEGI, doinwestować w ocieplenie większe stropów, posadzek, fundamentów itd. Co do kotłowni to zostawiam ją tak jak jest w projekcie w wc na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts