Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OMEGA L

Recommended Posts

agniesiak okno od frontu zrobiliśmy żeby doświetlić salon bo front domu mamy od strony południowej czyli najbardziej słonecznej , z boku okna jest jeszcze sporo miejsca na scianie , zmieści się nawet telewizor 42cale :lol:

okno tarasowe będzie podzielone na 4 części (4x90) po bokach stałe części a dwie środkowe otwierane , a w jadalni wszystkie 3 okna otwierane bo te stałe witryny mają mniejszy profil przy podłodze (brak progu) i wydaje mi się że jak będą zamontowane w jednym pomieszczeniu to może to dziwnie wyglądać , w sumie to jest drobiazg ale dopłata do okna otwieranego nie jest chyba duża.

zdjęcia będą , czekam tylko na lepszą pogodę .

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szanti

A wiesz, że o tym nie pomyślałem. Na szczęście lubię wysokie pomieszczenia. Jestem fanem loftów urządzanych w starych fabrykach. Zresztą i tak nie mam wyjścia. Nie mogę zbudować innego dachu niż 40 stopni. Pewien pomysł na wykorzystanie tej "monstrualnej" wysokości podsunęła mi Caterina. Płytę granitową stanowiącą półpiętro można podnieść o kilkadziesiąt centymetrów. Dzięki temu salon zyskuje oddech.

Mam też prośbę do Ciebie... Mogłabyś zrobić zdjęcia we wnętrzu Twojej omegi, zwłaszcza w salonie? Niby wiem, że jest on duży, ale mam kłopoty z wyobrażeniem sobie, jaka to przestrzeń. Fajowy byłby też jakiś punkt odniesienia, najlepiej człowiek :D

Witam Was wszystkich serdecznie po krótkiej przerwie.

Nie odzywałam się bo wyjechałam na zasłużone wczasy i nie było mnie przez tydzień.

Wróciłam, jest pięknie, nie wiem jak u Was ale u mnie piękne słońce, jestem pelna energii i werwy do budowy.

Wybraźcie sobie że moja ekipa jeszcze nie weszła z robotą a już chceli 2 tysiące zaliczki, mąż odprawił ich z kwitkiem :evil:

dach skończony , wygląda bardzo fajnie , ale zdjęć na razie nie będzie bo uszkodził mi się laptop na którego zgrywam zdjęcia :evil:

na razie nie wiele się dzieje , wybieramy okna , najlepszą ofertę dostaliśmy z firmy Drutex 8 tyś. brutto z montażem , z okien bezprogowych zrezygnowaliśmy po lekturze na forum podobno są nieszczelne szczególnie jak deszcz zacina .