SZANTI. 04.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 agniesiak okno od frontu zrobiliśmy żeby doświetlić salon bo front domu mamy od strony południowej czyli najbardziej słonecznej , z boku okna jest jeszcze sporo miejsca na scianie , zmieści się nawet telewizor 42cale okno tarasowe będzie podzielone na 4 części (4x90) po bokach stałe części a dwie środkowe otwierane , a w jadalni wszystkie 3 okna otwierane bo te stałe witryny mają mniejszy profil przy podłodze (brak progu) i wydaje mi się że jak będą zamontowane w jednym pomieszczeniu to może to dziwnie wyglądać , w sumie to jest drobiazg ale dopłata do okna otwieranego nie jest chyba duża. zdjęcia będą , czekam tylko na lepszą pogodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 04.03.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Agniesiak jak widzisz, jestem pojętnym uczniem Tak chyba będzie wyglądać moja omega – z kątem nachylenia dachu podniesionym do 40 stopni http://fotogalerie.pl/fotki/28/33/64/m/1204638784s2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caterina_505 05.03.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 etap ziemi (zawsze jeszcze jest czas na zmiany po przemyśleniach różnych...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 05.03.2008 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Szanti ja w salonie też będę chciala mieć okno bezprogowe, a dopłata do okna otwieranego jest duża. Ja nie lubię ram w oknach i drzwiach najlepiej gdyby były same szyby Torreador jestem z Ciebie dumna - teraz to będziesz wklejać mnóstwo zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 06.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 torreador wizualnie domek wygląda ok ale w salonie to chyba będziasz miał wysoko jak w kościele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 08.03.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Szanti A wiesz, że o tym nie pomyślałem. Na szczęście lubię wysokie pomieszczenia. Jestem fanem loftów urządzanych w starych fabrykach. Zresztą i tak nie mam wyjścia. Nie mogę zbudować innego dachu niż 40 stopni. Pewien pomysł na wykorzystanie tej "monstrualnej" wysokości podsunęła mi Caterina. Płytę granitową stanowiącą półpiętro można podnieść o kilkadziesiąt centymetrów. Dzięki temu salon zyskuje oddech. Mam też prośbę do Ciebie... Mogłabyś zrobić zdjęcia we wnętrzu Twojej omegi, zwłaszcza w salonie? Niby wiem, że jest on duży, ale mam kłopoty z wyobrażeniem sobie, jaka to przestrzeń. Fajowy byłby też jakiś punkt odniesienia, najlepiej człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 10.03.2008 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Torreador ale jak podniesiesz płytę granitową to przecież będziesz miał za strome schody z parteru na ta płytę.. chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 10.03.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Mam nadzieję, że nie będą zbyt strome. Ale tylko Caterina może tu rozwiać wątpliwości, bo widziała na żywo podniesione półpiętro Caterina, co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caterina_505 12.03.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Podniesione półpiętro wygląda SUPER!! nie przytłacza - daje przestrzeń, co do schodów to jeszcze ich nie ma. Oczywiście, że jeśli zrobi się je wg projektu to wyjdzie "drabina", dlatego mają one być przeniesione do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 13.03.2008 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Caterina a o ile jest podniesiona ta antresola? I z której strony salonu wtedy idą schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 14.03.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam Wszystkich serdecznie! Piątkowo-wieczorowo Jak tam przebiegają zmagania z O m e g ą ??? Coś w temacie ostatnio ucichło..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 14.03.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 mickey30 kibicujesz nam czy też budujesz omege? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 16.03.2008 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam Ponownie!!! Na razie się jeszcze waham, ale nie ukrywam że bardzo mi się ten projekt podoba, a większość już oglądanych-wybranych, niestety została odrzucona... Więc, kto wie....Zostaje prawdopodobnie Omega...(???) Pozdrawiam, już Niedzielnie - Palmowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 21.03.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Czołem omegowicze Życzę Wam zdrowych, spokojnych, rodzinnych świąt oraz tego, byście następną Wielkanoc świętowali już we własnych pięknych domach... Smacznego jajka i mokrego dyngusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 25.03.2008 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam Was wszystkich serdecznie po krótkiej przerwie. Nie odzywałam się bo wyjechałam na zasłużone wczasy i nie było mnie przez tydzień. Wróciłam, jest pięknie, nie wiem jak u Was ale u mnie piękne słońce, jestem pelna energii i werwy do budowy. Wybraźcie sobie że moja ekipa jeszcze nie weszła z robotą a już chceli 2 tysiące zaliczki, mąż odprawił ich z kwitkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 27.03.2008 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Szanti jak tam Twój dach? Skończony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 28.03.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 dach skończony , wygląda bardzo fajnie , ale zdjęć na razie nie będzie bo uszkodził mi się laptop na którego zgrywam zdjęcia na razie nie wiele się dzieje , wybieramy okna , najlepszą ofertę dostaliśmy z firmy Drutex 8 tyś. brutto z montażem , z okien bezprogowych zrezygnowaliśmy po lekturze na forum podobno są nieszczelne szczególnie jak deszcz zacina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 31.03.2008 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No to co Szanti czekamy cierpliwie na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 01.04.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Wczoraj mój mężuś przesadził 3 małe sosenki z miejsca wykopu w róg ogrodu, gdzie planuje zrobić sobie zaciszne miejsce do praktyki jogi A dzisiaj kupiliśmy stary barakowóz od kolegi żeby budowlańcy mieli gdzie się polenić w trakcie pracy Jutro koparka.... mam nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 02.04.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Już kopią!!!! Jutro wchodza wylewać ławy, więc niedługo pochwalę się zdjęciami z pierwszego etapu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts