Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nazwa ulicy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Nam radni uchwalili, że od 1 maja nasza nowa ulica będzie Wiosenna. Ja uważam, że powinna być Błotna bo tylko błota tam nie brakuje.

Może liczą ma to, że jak już na ulicę wiosenną zawita wiosna, to błota znikną.

Tylko ciekawe, która wiosna - bo wiosna 2008 to nie. Na 2008 rok nie ma w projekcie nawet utwardzenia tej drogi - droga istnieje tylko na mapach w urzędzie :D

Nam radni uchwalili, że od 1 maja nasza nowa ulica będzie Wiosenna. Ja uważam, że powinna być Błotna bo tylko błota tam nie brakuje.

Tylko ciekawe, która wiosna - bo wiosna 2008 to nie. Na 2008 rok nie ma w projekcie nawet utwardzenia tej drogi - droga istnieje tylko na mapach w urzędzie :D

Ale ja nie pisałem nic o utwardzeniu tej drogi przez gminę. Takie rzeczy to tylko w Erze ;) Bardziej miałem na myśli wielką moc natury w tym względzie :D::D

Ale ja nie pisałem nic o utwardzeniu tej drogi przez gminę. Takie rzeczy to tylko w Erze ;) Bardziej miałem na myśli wielką moc natury w tym względzie :D::D

Dzięki za pocieszenia, na chwilę obecną najbardziej przydatne pozostają kalosze :p

• 1 month później...
  • 1 month później...
Ja mam sentyment do nazw ulic od nazwiska. Fajnie mieszkac przy ulicy nazwanej od kogoś mądrego. Moja nie dość że od mądrego to jeszcze dzielnego i zasłużonego choć mało znanego. Chcąc uzyć pełnej nazywy: ul.Generała Augusta Emila Fieldorfa. Dla zainteresowanych postacią: wystarczy kliknąć TU

• 2 weeks później...

Witam,

przewodniczyłem pewnemu Komitetowi, który budował sieć wod-kan. Grupa nieźle współpracowała i w którymś momencie postanowiliśmy nadać nazwę naszej uliczce (18 domów). Zaproponowaliśmy nazwę Bardzo Dobra bo mieszkamy w miejscowości Dobra. :lol:

Motywowaliśmy nasz wybór tym iż chcemy by nazwa ulicy miała rdzeń "dobra".

Rdzeń przeszedł - nazwa ulicy nie...I budujemy przy ulicy Dobrawki :) .

Pozdrawiam spod Szczecina.

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Cykady na Cykladach.... :)

mnie się podoba ulica Cykady! tylk może bedą pytać " a kto to był ten cykad?" może wybierzcie nazwę która bedzie coś oznaczać, która będzie opisywać coś charakterystycznego , co jest na Waszej ulicy? może jakies drzewa tam rosną? albo je zamierzacie zasadzic ! niech zostanie po was jakas fajna pamiątka dla potomnych! :D ulica Trzy Dęby , albo Bukowa, albo Ku Rzece, bo prowadzi do rzeki, takie tam :)

ps. ale by było fajnie jakbym mogła sobie nazwać ulicę! zamieszkałabym wtedy przy ulicy Trabantowej! a co!

• 1 month później...
mnie się podoba ulica Cykady! tylk może bedą pytać " a kto to był ten cykad?"

He, he! U mnie na osiedlu jest ulica Jana Styki. Znam gamoni, którzy mówią, że mieszkają na Stykach... Ech...

My się budujemy przy Szpitalnej, brrrrrrrrr, mam nadzieję na zmianę nazwy. Obok jest Pocztowa.

mnie się podoba ulica Cykady! tylk może bedą pytać " a kto to był ten cykad?"

He, he! U mnie na osiedlu jest ulica Jana Styki. Znam gamoni, którzy mówią, że mieszkają na Stykach... Ech...

My się budujemy przy Szpitalnej, brrrrrrrrr, mam nadzieję na zmianę nazwy. Obok jest Pocztowa.

• 5 weeks później...
My jeszcze nie mamy nazwy ulicy, jednak gmina poradziła żebyśmy sami nazwali i tylko przedstawili im propozycję.

Mojej rodzinie najbardziej podoba się Tęczowa lub Cykady ale Księżycowa też jest niezła. :D

zdecydowanie Ksieżycowa!

baardzo romantyczna, a zarazem tajemnicza i niezywkla :wink:

Piękna nazwa :roll: :D