RudolfS 28.12.2008 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Wittiga, ludzie zawsze sie myla przy pisaniu taj nazwy i trzeba im 3 razy powtarzac:] a ktos z forumowiczow wie, kim byl Wittig??:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga_j 09.01.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Strumieniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 10.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Topolowa a obok są inne drzewne: Leszczynowa, Lipowa i roślinne, jak Lawendowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RudolfS 11.01.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 nikt nie zna odpowiedzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 11.01.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Znają google i wikipedia. Paru sławnych Wittigów żyło na tym świecie. Na 90% chodzi o Edwarda, rzeźbiarza. Chyba że ulica w Poznaniu - to może być także niegdysiejszy piłkarz Lecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RudolfS 12.01.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 pierwsza odpowiedz sluszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta-Kowalska 11.02.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 A ja mieszkam przy Słonecznej dużo ich chyba w naszym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RudolfS 11.02.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 w mojej okolicy jest ulica S. Barei, musza miec wesolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka123 03.08.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamboo 17.09.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Hm, czy mi się wydaje, czy w każdej miejscowości prawie są ulice "owocowe", "ziołowe", "drzewne", Łąkowe, Słoneczne, itp. Może to zbieg okoliczności, ale wszystkie z tych przypadków są akurat w moim miasteczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grand 05.12.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Biegacz mieszka przy ulicy Maratońskiej. Miał wpływ na to jak nazwano tę nową ulicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natja 27.12.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Moja ulica stykała się z ulicą Diamentową... uważam, że ładna nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 02.01.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Ha, obok mamy osiedle z ulicami : Diamentowa, Kryształowa, Koralowa itp.; następne osiedle 'kwiatowe" : Tulipanów, Stokrotek, Różana, Chabrów a ja kiedyś mieszkałam na osiedlu - ulicy .... Hodowców na szczęście nikt nie wpadł na pomysł,żeby kolejne uliczki nazwać od inwentarza gospodarskiego wyobrażacie sobie ul.Gęsią lub Króliczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 24.02.2013 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 ale stary wątek moja babcia mieszka na ulicy Zajęczej, jest ona pod lasem, a obok jest Żubrowa, Sarnia i Bobrowa ( rzeczywiście bóbr to zwierzę leśne ) a czy ja pisałam już że my na Słonecznej bardzo popularna i w każdej większej wsi jest Słoneczna i fajnie , prosto i bez zadęcia. ps . na tvp seriale lecą powtórki "Rancza" - oglądałam namiętnie jak byłam ostatnio chora i płakałam ze śmiechu - tam na radzie gminy była jazda z nadawaniem nazw ulic, jeden radny policzył buki na przyszłej ulicy Bukowej i wyszło mu, że są tylko trzy podczas gdy świerków jest siedemnaście a na istniejącej Świerkowej nie ma ani jednego i dlaczego tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 02.03.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 A ja zamieszkam na Ul. Zacisze. B przyjemna nazwa, mi od razu kojarzy się z Hotelem Zacisze, w oryginale Fawlty Towers, i zawsze przezabawnym Johnem Cleesem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialoczerwony 30.04.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Zaściankowa- Maskara:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oslo88 16.07.2013 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Chciałbym przy Vasco Da Gamy, ale takiej jeszcze nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola P 07.08.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Normalnie jakbys mieszkala w OPOLU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola P 07.08.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 he, he! U mnie na osiedlu jest ulica jana styki. Znam gamoni, którzy mówią, że mieszkają na stykach... Ech... My się budujemy przy szpitalnej, brrrrrrrrr, mam nadzieję na zmianę nazwy. Obok jest pocztowa. to do tej wiadomosci wpisalam komentarz, ze wyglada jakbys mieszkala w opolu. Te same ulice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.08.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 He, he! U mnie na osiedlu jest ulica Jana Styki. Znam gamoni, którzy mówią, że mieszkają na Stykach... Ech... He he! Znany motyw. Kiedy mieszkałam w Nowej Hucie, wysiadałam na przystanku przy Struga. Moja współlokatorka instruowała swoich gości, że mają wysiąść na Strudze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts