Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nazwa ulicy

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 5 weeks później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...
  • 3 years później...
  • 4 weeks później...

Ha, obok mamy osiedle z ulicami : Diamentowa, Kryształowa, Koralowa itp.;

następne osiedle 'kwiatowe" : Tulipanów, Stokrotek, Różana, Chabrów

a ja kiedyś mieszkałam na osiedlu - ulicy .... Hodowców ;) na szczęście nikt nie wpadł na pomysł,żeby kolejne uliczki nazwać od inwentarza gospodarskiego :)

wyobrażacie sobie ul.Gęsią lub Króliczą? :)

• 1 month później...

ale stary wątek :)

moja babcia mieszka na ulicy Zajęczej, jest ona pod lasem, a obok jest Żubrowa, Sarnia i Bobrowa ( rzeczywiście bóbr to zwierzę leśne :) )

a czy ja pisałam już że my na Słonecznej ;) bardzo popularna i w każdej większej wsi jest Słoneczna :) i fajnie , prosto i bez zadęcia.

ps . na tvp seriale lecą powtórki "Rancza" - oglądałam namiętnie jak byłam ostatnio chora i płakałam ze śmiechu - tam na radzie gminy była jazda z nadawaniem nazw ulic, jeden radny policzył buki na przyszłej ulicy Bukowej i wyszło mu, że są tylko trzy podczas gdy świerków jest siedemnaście a na istniejącej Świerkowej nie ma ani jednego i dlaczego tak jest? :)

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...
he, he! U mnie na osiedlu jest ulica jana styki. Znam gamoni, którzy mówią, że mieszkają na stykach... Ech...

My się budujemy przy szpitalnej, brrrrrrrrr, mam nadzieję na zmianę nazwy. Obok jest pocztowa.

to do tej wiadomosci wpisalam komentarz, ze wyglada jakbys mieszkala w opolu. Te same ulice ;-)

• 3 weeks później...
He, he! U mnie na osiedlu jest ulica Jana Styki. Znam gamoni, którzy mówią, że mieszkają na Stykach... Ech...

He he! Znany motyw. Kiedy mieszkałam w Nowej Hucie, wysiadałam na przystanku przy Struga. Moja współlokatorka instruowała swoich gości, że mają wysiąść na Strudze...