Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od wczoraj mamy stan zero i zakupiony porotherm 25 P+W.

Płaciliśmy (ceny netto):

CEMENT II 393 /1t

bloczki fundamentowe 12x24x38 3,10 zł/1szt

beton B-20 280/m3

beton B-15 250/m3

porotherm 25 P+ W 5,66 zł/szt

stal śr 12 2420/1t

stal fi.6 2700/1t

deska calówka 510/m3

Dostałam też ofertę na drewno na więźbę dachową 720/m3 (impregnowane)

Okolice Warszawy, linia Otwocka.

Pozdrawiam

Phili

Phili napisał:
Od wczoraj mamy stan zero i zakupiony porotherm 25 P+W.

Płaciliśmy (ceny netto):

CEMENT II 393 /1t

bloczki fundamentowe 12x24x38 3,10 zł/1szt

beton B-20 280/m3

beton B-15 250/m3

porotherm 25 P+ W 5,66 zł/szt

stal śr 12 2420/1t

stal fi.6 2700/1t

deska calówka 510/m3

Dostałam też ofertę na drewno na więźbę dachową 720/m3 (impregnowane)

Okolice Warszawy, linia Otwocka.

Pozdrawiam

Phili

A gdzie robiłeś tez zakupy? W szczególności porotherm 25P-W?

Pozdrawiam

stasiek_ps napisał:

A gdzie robiłeś tez zakupy? W szczególności porotherm 25P-W?

Pozdrawiam

Cena za porotherm jest oczywiście ceną wynegocjowaną. Ponieważ zaopatrujemy się w jednym miejscu, możemy liczyć na rabaty.

Bez negocjacji okoliczne składy dają 5,77 czy 5,81 netto. Więc jest z czego "uciąć" :wink:

Trzeba rozmawiać i "naciskać".. :wink: Składy są "zawalone" ceramiką i obniżają ceny.... Przynajmniej my taki trend zaobserwowaliśmy. Bo jeszcze pod koniec kwietnia były inne rozmowy i inne ceny....

Pozdrawiam

Phili

Mariola73 napisał:
No tak nie napisałam że to ta piękna błyszcząca czarno-brązowa :oops: Dzieki!

44 zł za m2 czarno-brązowej to jest dobra cena, jak na dzień dzisiejszy.

Ja na Monzęplus czarno-brązową dostałem ofertę 49,90zł/mkw.

Ostatecznie wybrałem kasztanową - 45 zł/mkw.

O ile dobrze słyszałem, Roben od czerwca obciął rabaty dla dystrybutorów, więc i klienci mniej utargują...

Sprawdź, po ile na Allegro "chodzi" ta dachówka, dolicz transport do Ciebie - sama ocenisz, czy to dobra cena.

Pozdrawiam

hybris napisał:
na bramach Normanstahla się nie znam, ale za dachówkę zapłacisz dużo za dużo. są oferty na dachówke rzymską 0,44 EUR/szt., bez transportu. czerwien ceglasta. ale może ty zażyczyłaś sobie pokrycie angobą szlahetną albo glazurą? to już inna sprawa

No to zacznij sprzedawać ten towar, a nie zawracaj głowy innym, że "są oferty".

Co mi z tego, że dachówkę ceglastą kupię w Niemczech za 20 zł/mkw? A gdzie gwarancja, możliwość wymiany uszkodzonych w transporcie, zwrot niewykorzystanych, VAT do odliczenia, koszty transportu... Może jednak lepiej zapłacić 30 zł/mkw i spać spokojnie? Acha, zapomniałbym o najważniejszym - jeszcze 10% dla Ciebie za tzw. "wiedzę" :D

Czy to jest forum pt " Kto jest lepszym negocjatorem" i "ja mam ceny najlepsze w kraju", czy też forum pt "cennik.."??? Ludzie, co to za pyskówki ?? Kolego Hybris, jeżeli masz potrzebę lansowania się, wybrałeś złe miejsce. Tu potrzebne są fakty, a nie wypociny typu " ja niczego nie szukam, a może szukam"...Może forum "Olivia", "na żywo" Ci pomoże???

Potrzebuję informację o aktualnych cenach betonu B25 za m3 oraz ceny bloczków fundamentowych

Bardzo proszę o info

Dzięki

Aha, od Hybrisa nie oczekuję odpowiedzi, bo z niego taki wielki negocjator i znawca budowlanki, że pewnie za darmo dostaje towar. Jak mu zazdroszczę :lol:

darekpt napisał:
  kotek999 napisał:
kupuję piach za 180 zł za tonę brutto z dowozem i wsypaniem.

Pozdrawiam

zainteresowanym mogę dać namiary na priv

????? to ktoś ładnie Cię kroi , u mnie za tyle to można całą waniennke kupić

okolice Warszawy - wywrotka MAN z zasypaniem = 250 PLN

Porotherm 25P+W 6,60 brutto. Zamówienie trzeba złożyć dwa dni wcześniej. Skład na Białołęce róg ostródzkiej/berensona.

Pozdrawiam.

Na ten sam towar w minoxie (1,5 km dalej) usłyszałem 8,17 brutto z tekstem "o znowu staniało". Na moje pytanie dlaczego tak drogo bo 1,5 km dalej mam 1,5 pln taniej to usłyszałem ze to są "ceny komputerowe" i jak chcę upustu to mam rozmawiać z handlowcem.

stasiek_ps napisał:
Porotherm 25P+W 6,60 brutto. Zamówienie trzeba złożyć dwa dni wcześniej. Skład na Białołęce róg ostródzkiej/berensona.

Pozdrawiam.

Na ten sam towar w minoxie (1,5 km dalej) usłyszałem 8,17 brutto z tekstem "o znowu staniało". Na moje pytanie dlaczego tak drogo bo 1,5 km dalej mam 1,5 pln taniej to usłyszałem ze to są "ceny komputerowe" i jak chcę upustu to mam rozmawiać z handlowcem.

Zgadza się - ja mam u nich cenę lepszą od Twojej

Rozumiem ze masz niższą ale jeżeli u handlowca dostajesz cenę 20% niższą to mi się taka polityka nie podoba. Bo to oznacza ze na dzień dobry szukają frajera. Świeży jestem w temacie hurtowni i dlatego się czepiam bo pewnie to powszechna praktyka..... Ale jeszcze mam czas (budowę zaczynam we wrześniu) i

zdążę się poduczyć. Widać jednak ze trend sie zmienił w stosunku do zeszłego roku i nie ma się co spieszyć towaru jest dużo i do września powinien raczej stanieć :)

Pozdrawiam